Μάνος Ροβίθης

Μάνος Ροβίθης

Λίγα λόγια για τον Μάνο Ροβίθη

Ο Μάνος Ροβίθης εργάζεται ως μουσικοσυνθέτης και καλλιτεχνικός παραγωγός.

Ο βασικός προσανατολισμός του αφορά περισσότερο στο πεδίο της πειραματικής ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Το συνολικό συνθετικό του έργο εκτείνεται από οργανικά σύνολα και μουσικές επενδύσεις θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών σε διαδραστικές εγκαταστάσεις και το σχεδιασμό και προγραμματισμό ηχητικών εφαρμογών-παιχνιδιών.

Στο χώρο του κινηματογράφου, πρωτότυπες συνθέσεις του έχουν επενδύσει τη βραβευμένη ταινία “Τσίου” του Μάκη Παπαδημητράτου και τη διακριθείσα “Τελευταία Πορνοταινία” του Κώστα Ζάππα.

Στο χώρο του θεάτρου, ξεχωριστές αποτελούν όσον αφορά στην πρωτότυπη σύνθεση και το ζωντανό αυτοσχεδιασμό, οι συνεργασίες του με τη Γεωργία Μαυραγάνη στις παραστάσεις “ Όταν Είδα το 100% Τέλειο Κορίτσι Για Μένα” και “Απο Εδώ Και Πέρα Μόνο Χάπι Εντ” και με την Esther Andre Gonzalez στην παράσταση ”Ομηριάδα”.

Έχει συνεργαστεί επίσης με σκηνοθέτες όπως την Τόνια Σταυροπούλου, Σοφία Φιλιππίδου, Σοφία Σειρλή, Ανίτα Καγκάλου κ.α..

Διαδραστικές ηχητικές εγκαταστάσεις του έχουν εκτεθεί στο Kettle’s Yard Gallery και Babble’s Festival (Cambridge) , καθώς και στο Bios και Booze Cooperativa στην Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα τα Ηχητικά Παιχνίδια.