Masterclass Συγγραφής & Λογοτεχνίας

Σεμινάρια Μικρό Πολυτεχνείο 2016

To Masterclass Συγγραφής & Λογοτεχνίας οδηγεί τους συμμετέχοντες του στην συγγραφή και τη σύνταξη ολοκληρωμένου Λογοτεχνικού Έργου (νουβέλα, συλλογή διηγημάτων, παραμύθια, ποιητική συλλογή, θεατρικό έργο κτλ) καθώς και στην επιμέλεια.

Εισηγητής: Χριστίνα Οικονομίδου

Πρόγραμμα: Κάθε δεύτερη Πέμπτη, ώρα: 20:00 – 23:00.
Διάρκεια: 8 μαθήματα συνολικής διάρκειας 20 ωρών.
Έναρξη: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απατείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα Λόγια για το Masterclass Συγγραφής & Λογοτεχνίας

Στον κύκλο αυτό εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν το αίτημα ολοκλήρωσης μιας λογοτεχνικής παραγωγής / βιβλίου, είτε πρόκειται για μυθιστόρημα ή νουβέλα, είτε για μια σειρά διηγημάτων, παραμυθιών ή μονόπρακτων, είτε για ένα ενιαίο θεατρικό έργο, ακόμη και για μια ποιητική συλλογή.

Σαφώς κρίνεται σκόπιμο οι υποψήφιοι να έχουν περάσει από εργαστήρια δημιουργικής γραφής για αρχαρίους ή – αν όχι – να τους διακρίνει η ωριμότητα μιας ανάλογης απόφασης που απαιτεί να δεσμευτούν -κυρίως απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό- για την ολοκλήρωση ενός έργου, αλλά και να έχουν στην «παρακαταθήκη» τους κάτι περισσότερο από ημερολογιακές σημειώσεις. Παράλληλα το να γνωρίζουν τις βασικές αρχές μυθοπλασίας και δραματουργίας θα βοηθούσε στην επίτευξη του στόχου τους, μολονότι, στην πορεία του εργαστηρίου δίνονται οι απαραίτητες κατευθύνσεις, σχετική βιβλιογραφία, ειδικές ασκήσεις και κάθε σχετική βοήθεια από τη συντονίστρια.

Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μετά από προσωπική συνέντευξη.

Λίγα λόγια για το Masterclass Συγγραφής & Λογοτεχνίας

Από τη στιγμή που γεννιέται ο καθένας μας αρχίζει να συντάσσει στο μυαλό του ένα “εμπειρικό λεξικό”, όπου η ερμηνεία των λημμάτων (λέξεων) προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από μια ιδιαίτερη και προσωπική ετυμολογία, από τον υποκειμενικό τρόπο εγγραφής τους στο μυαλό μας. Αυτό το “λεξικό” δεν χάνεται εντελώς ποτέ, παραμερίζεται όμως για τις ανάγκες της καθημερινής μας επικοινωνίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, σταματάμε να ακούμε και να μιλάμε ουσιαστικά, ο λόγος ξεθωριάζει μέσα μας και, στην πραγματικότητα, χάνουμε σιγά σιγά κάθε δυνατότητα ουσιαστικής επικοινωνίας.

Μαθαίνοντας ν’ ακούμε και να διαβάζουμε το προσωπικό λεξικό των άλλων, ξαναθυμόμαστε και εμπλουτίζουμε το δικό μας προσωπικό λεξικό. Ασκώντας την ευαισθησία μας στο λόγο, μπορούμε να αναπλάσουμε τις λέξεις δημιουργικά, αρθρώνοντας και διεκδικώντας τον δικό μας λόγο. Ανατρέχοντας στην ετυμολογία των δικών μας προσωπικών λημμάτων μπορούμε να διαχειριστούμε τον λόγο έτσι που να μας οδηγήσει στη γραφή. Αυτό το «προσωπικό λεξικό» είναι η βάση, το απαραίτητο υλικό που θα χρησιμοποιήσει ο συγγραφέας και ο κάθε ποιητής για να συνθέσει την δική του ερμηνεία, την δική του εικόνα για τον κόσμο.Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (επιλέξτε):

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210.325.2998