Διαγωνισμός Σκίτσου – Εγκαίνια Έκθεσης MIX ART TECH

5

14/10 Παρασκευή από τις 19:30 στο Θησείο

Ο κάβουρας (καρκίνος) έχει τη δυνατότητα να πάει από δω κι από κει, χωρίς να αλλάξει η αίσθηση ότι πάει κανονικά.Απλά περπατάει, δεν έχει πορεία.

Οι Καρκινικές λέξεις ή φράσεις* είναι αυτές που διαβάζονται και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή από αριστερά προς τα δεξιά και από δεξιά προς αριστερά.

Η συγγραφέας Σοφία Σταμπολίτη μπήκε εδώ και χρόνια στη δημιουργική εμμονή να εντοπίσει, συλλέξει αλλά και να επινοήσει καρκινικές λέξεις ή φράσεις που κρύβονται επιδέξια μέσα σε μια γλώσσα τόσο πλούσια, όσο η ελληνική.

Την επιθυμία της να μοιραστεί το έργο της με άλλους συμμερίστηκε η εκδοτική ομάδα του Μικρού Πολυτεχνείου και το έργο προκρίθηκε για να εκδοθεί έως τον Φεβρουάριο του 2012. Και μάλιστα εικονογραφημένο!

Η Σοφία Σταμπολίτη, που παρακολούθησε επί διετίας, με εξαιρετική επίδοση, τα σεμινάρια Στιχουργικής της Δήμητρας Γαλάνη και του Θράσου Καμινάκη, όταν έμαθε πως η έκδοση εγκρίθηκε πρότεινε στο Μικρό Πολυτεχνείο να συμμετέχουν και άλλοι μαθητές του χώρου στο βιβλίο, από τα εικαστικά κατ’ εξοχήν εργαστήρια, βλέποντας με πολύ θετικό τρόπο την ιδέα ενός διαγωνισμού Ελεύθερου Σκίτσου, που θα ταίριαζαν με το concept.

Μέσα λοιπόν από αυτή τη δημιουργική διάθεση καλούνται όλοι οι μαθητές εικαστικών σεμιναρίων να κάνουν τις προτάσεις τους στην εικονογράφηση τουλάχιστον μίας καρκινικής λέξης ή φράσης, και οι καλύτερες εικονογραφήσεις κατά την άποψη της συγγραφέως και της εκδοτικής ομάδας, να συμπεριληφθούν στην έκδοση.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού Ελεύθερου Σκίτσου θα γίνει, ως ιδιαίτερο event, λίγο πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης των μαθητών του σεμιναρίου MIXARTTECH, που θα παρουσιάσουν ομαδικά τη δουλειά τους, επίσημα την Παρασκευή, 14/10 στην gallerySKALA του Μ.Π. Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει την Παρασκευή 14/10, ώρα 19:30 στο LivingRoom του Μικρού Πολυτεχνείου, Πλ. Ασωμάτων 7, Θησείο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης MIX ART TECH θα γίνουν στον ίδιο χώρο και στην gallerySKALA του Μ.Π. στις 21:00, με μπουφέ και κρασί στο φουαγιέ.

Θα ήταν χαρά να σας δούμε σε αυτό το εικαστικό γεγονός και να πιούμε ένα ποτό μαζί με την συγγραφέα, συζητώντας για το διαγωνισμό (η συγγραφέας και η εκδοτική ομάδα θα λύσουν όλες τις απορίες και θα σας ενθαρρύνουν να συμμετέχετε). Παράλληλα απολαύσουμε τις δημιουργίες των μαθητών MIXARTTECH με την παρουσία πολλών δασκάλων των εικαστικών εργαστηρίων όπως η Ρεβέκκα Αλεξοπούλου (που συντονίζει τα σεμινάρια MIXARTTECH & Ελευθέρου Σχεδίου), η Αντιγόνη Βαλάκου (Γλυπτική), η Ελευθερία Ντέλλα (Εικονογράφηση & Comic), ο Αλέξανδρος Μάγκος (Ζωγραφική / Ιστορία Τέχνης), ο Βίκτωρ Μελίστας (Κινούμενο Σχέδιο) αλλά και η Πόλυ Πούλιου (Αργυροχρυσοχοία) και ο Γιώργος Λυτζέρης (FashionDesign).

Σας Περιμένουμε

Η Εκδοτική Ομάδα του Μ.Π.

* 3 Παραδείγματα καρκινικών λέξεων / φράσεων :

ΑΝΑΣΑΝΑ

ΣΕ ΛΙΒΑΔΙ ΕΙΔΑ ΒΙΛΕΣ

ΙΚΑΡΙΑ ΚΟΛΑΚΕΥΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ