ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2009

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Τρεις εβδομάδες  από 1 έως 23 Αυγούστου του 2009 το Μ.Π. ήπιε με το κουτάλι τη δωδεκανησιακή Αστυπάλαια διοργανώνοντας στη γραφική της Χώρα παράλληλα με αυτό που ξέρει να κάνει καλά, τις Δημιουργικές Διακοπές με Σεμινάρια, και το πρώτο του Φεστιβάλ τεχνών εκτός των τειχών με τίτλο «Νύχτες Ανοιχτού Αιγαίου» που στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση υποστήριξε η COSMOTE.

amorgos06

Οι «Νύχτες Ανοιχτού Αιγαίου» ωστόσο μετά την παρθενική τους φορά στο φιλόξενο μπαρ «Αρτεμις» του Δημήτρη Μάντακα και την πολλά υποσχόμενη ανταπόκριση του κοινού τείνουν να εξελιχθούν σε κινητό καλοκαιρινό πολιτιστικό θεσμό και με έμφαση στον Ποιητικό Λόγο οπως μπορούν να τον εκπροσωπήσουν όλες οι τέχνες.

Από το εργαστήρι  υποκριτικής της ηθοποιού Σοφίας Σειρλή ως τα μαθήματα στιχουργικής με το τμήμα της Δήμητρας Γαλάνη, κι από τους λάτρεις του Τάι τσι ως τους μαθητευόμενους φωτογράφους του Γιάννη Βουλγαράκη που δημιούργησαν με άξονα ένα νέο ομαδικό project την έκθεση «Η Δωδεκάνησος στις Κυκλάδες», όσα κι αν κάναμε στο νησί δεν θα συγκριθούν εύκολα με τις φοβερές Ανατολές που μας έβρισκαν στα σοκάκια της Χώρας να σεριανάμε σα να ‘ταν απομεσήμερο!

Αξέχαστοι στην Αστυπάλαια θα μας μείνουν επίσης οι πιο φιλόξενοι  νησιώτες που συναντήσαμε  ποτέ!

Θα  ξανάρθουμε κάποτε εδώ!