Όνειρα και Συνειδητό Ονείρεμα

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να είμαστε συνειδητοί – παρόντες στα όνειρα μας και να μπορούμε να τα ελέγξουμε – ορίσουμε όπως επιθυμούμε.

Συντονιστής: Θράσος Χριστόπουλος
Διάρκεια Σεμιναρίου: Σάβ. 1/7, Κυρ. 2/7, Δευτ. 3/7
Ώρες: 18:30 – 21:30
Παρουσίαση: Δευτ. 26/6 ώρα 20:00 – 21:00 & Πέμπτη 29/6 ώρα 18:30 – 19:30

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

‘’Κοιμούμαι και η καρδιά μου ξαγρυπνά’’. Γιώργος Σεφέρης.

Όνειρο είναι η βίωση μίας σειράς εικόνων, ήχων ή άλλων αισθήσεων, ιδεών, συναισθημάτων και μορφών που συνθέτουν  μια συχνά αλλοπρόσαλλη «ιστορία» κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Συνειδητό ονείρεμα (διαυγές όνειρο) είναι κάθε όνειρο κατά το οποίο το άτομο έχει επίγνωση ότι ονειρεύεται ενώ το όνειρο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια του συνειδητού ονειρέματος, είναι δυνατό κάποιος να επέμβει στο ονειρικό περιβάλλον και το σενάριο του.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η αφύπνιση μέσα και έξω από τον ύπνο. Ο νους μας ερμηνεύει τα πάντα κάθε στιγμή και εμείς δεν είμαστε πάντα συνειδητοί σε αυτό. Ένα μεγάλο ποσοστό της καθημερινότητας μας, αφιερώνεται στον ύπνο, στην χαλάρωση και στην ξεκούραση μας. Είναι όμως βαθιά η χαλάρωση; Είμαστε συνειδητοί σε αυτή την διαδικασία; Ελέγχουμε – κατευθύνουμε τα όνειρα μας, με βούληση κατά το επιθυμητό; Τι  επιθυμώ να βιώσω κατά την διάρκεια ενός ονείρου; Δήλωση – πρόθεση πύλης, πριν τον ύπνο και κατά την διάρκεια της ημέρας μου, επιτηρώ τις σκέψεις μου καθώς ταξιδεύουν, ποια μέρη επισκέπτονται και γιατί, ποιόν εαυτό θέλω να βιώνω. Δημιουργώ τα όνειρα μου – δημιουργώ τον εαυτό μου. Ξαναποκτώ τον έλεγχο των σκέψεων μου.

Ο νους μας ταξιδεύει συνεχώς στο πριν και στο μετά. Βρίσκεται σχεδόν πάντα στο παρελθόν, αυτό που ονομάζουμε μνήμη -το οποίο είναι η ενθύμηση της αντίληψης, και με αυτό το υλικό χτίζουμε το μέλλον. Έτσι ο νους μας δυσκολεύεται να είναι στο εδώ και τώρα – στο παρόν, αλλά με έναν παράλογο τρόπο φαντάζεται πως είναι.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να είμαστε συνειδητοί – παρόντες στα όνειρα μας και να μπορούμε να τα ελέγξουμε – ορίσουμε όπως επιθυμούμε.

Το σεμινάριο γίνεται με ασκήσεις από καθοδηγούμενους διαλογισμούς, με ήχους συντονισμού των ημισφαίριων του εγκεφάλου.

Οι διαλογιστικές ασκήσεις ακούγονται από ατομικά ακουστικά τα οποία παρέχονται μαζί με τον κατάλληλο ειδικό εξοπλισμό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, για τον λόγο αυτό επείγει προ-κράτηση θέσης στο 210.324.3306.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ