Ορθοφωνία & Αγωγή του Προφορικού Λόγου

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το Σεμινάριο: Ορθοφωνία & Αγωγή του Προφορικού Λόγου είναι ένα τεχνικό σεμινάριο για ερμηνευτές, ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς παραγωγούς, ηθοποιούς, δασκάλους και διαφημιστές, αλλά και όποιον επιθυμεί να βελτιώσει το σημαντικότερο μέσο της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Εισηγητής: Αντέλα Μέρμηγκα

Πρόγραμμα: Κάθε Σάββατο, ώρα: 17:00 – 19:00
Διάρκεια: 10 μαθήματα συνολική διάρκειας 20 ωρών
Έναρξη: Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 

Παρουσίαση: Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 ώρα 20:30-21:30

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο: Ορθοφωνία & Αγωγή του Προφορικού Λόγου:

Ένα σεμινάριο όπου η Ορθοφωνία μέσα από το Θεατρικό Λόγο, το Ραδιοφωνικό κείμενο (η εκφώνηση ανάμεσα στα τραγούδια), τον Τηλεοπτικό Λόγο και την καθημερινή προφορικότητά μας ασκείται και βελτιώνεται. Εργαστήρι για τις διαφορές που συναντάμε στην ερμηνεία ενός κειμένου, όταν το ακούμε στο Ραδιόφωνο ή την Τηλεόραση ή το βλέπουμε στη Θεατρική Σκηνή live. Το σεμινάριο περιέχει κύκλους ασκήσεων αναπνοής και ορθοφωνίας, που σκοπό έχουν να αξιοποιήσουν τις φωνητικές και εκφραστικές (υποκριτικές) ικανότητες του κάθε συμμετέχοντα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους, ερασιτέχνες και μη, στο Ραδιόφωνο και στο θέατρο, αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν τον προφορικό λόγο πολύ στην εργασιακή τους συνθήκη (πχ Τηλεόραση, Διδασκαλία, Μεταγλωτίσεις κλπ) και χρειάζονται την ορθή και αποτελεσματική του χρήση.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι παράλληλα με τις ασκήσεις φωνητικής και υποκριτικής, να ασκηθούν οι συμμετέχοντες στην ορθή χρήση του λόγου και στη ραδιοφωνική σκηνοθεσία, στοιχεία που αποτελούν κομβική παράμετρο του καλλιτεχνικού και πρακτικού αποτελέσματος του σεμιναρίου.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ