Παραλογές ή Μικρές Καθημερινές Τραγωδίες

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

3Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟ BIOS-main ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/1/2011 ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Μ.Π. ΣΥΝΟΔΟΣ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ 2103252998

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Παραλογές ή Μικρές Καθημερινές Τραγωδίες

Εταιρεία Θεάτρου Sforaris

Πόση είναι η απόσταση που πρέπει να διανύσει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας για να μετατραπεί σε στυγνό εγκληματία; Υπάρχουν άραγε πράξεις που να δικαιολογούν έναν φόνο και πως είναι δυνατόν δεσμοί αίματος να καταλήγουν σε οικογενειακές τραγωδίες; Περιστατικά από δελτία ειδήσεων, ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που μετατράπηκαν σε ειδεχθείς δολοφόνους, γεγονότα που επαναλαμβάνονται σχεδόν αυτούσια στο πέρασμα του χρόνου και καταλήγουν να τραγουδιούνται σα θρύλοι από το στόμα του λαϊκού ποιητή, αποτέλεσαν το υλικό της παράστασης που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση, βασισμένη σε τέσσερα δημοτικά τραγούδια, τέσσερεις Παραλογές (Της σκοτωμένης, Η μάνα η φόνισσα, Τα αγαπημένα αδέρφια και η κακή γυναίκα, Η γυναίκα βοσκός) και σε στίχους από το έργο του κυριότερου εκφραστή του σύγχρονου υπαρξιακού ρίγους, Τάσου Λειβαδίτη. Έχουν χρησιμοποιηθεί στίχοι από τις συλλογές: Μικρό βιβλίο για μεγάλα όνειρα, Νυχτερινός επισκέπτης («Διασπορά», «Μικρές ιστορίες», «Απ’ το ημερολόγιο ενός υπηρέτη»), Σκοτεινή πράξη, Ο διάβολος με το κηροπήγιο, Βιολί για μονόχειρα, Ανακάλυψη («Το έγκλημα, ο ποιητής και μερικά μήλα», «Από τις εξομολογήσεις του Ματθία Χ.»), Βιολέτες για μια εποχή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα-Ράνια Υφαντίδου

Επιμέλεια κίνησης-χορογραφίες: Ξένια Θεμελή

Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας

Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Άννα Ελεφάντη, Χριστίνα Μαξούρη, Αναστασία Μποζοπούλου, Βασιλική Σαραντοπούλου.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris και του Φεστιβάλ Αθηνών.

Sforaris Theatre Company, Paraloges or Little Daily Tragedies
At BIOS Main for 20 performances
From October 11th to December14th.

What’s the distance between  the man next door and a ruthless criminal? Are there any actions that justify a murder and how can family affairs can end up in tragedy? Reports form news broadcasts, stories of everyday people that turned into murderers, stories that happened repeatedly through the years and became urban legends are the theme of the play that was successfully introduced in this year’s Greek Festival.

Directed and translated by Giannis Kalavrianos
Set & Costume Design by Alexandra Boussoulenga – Rania Yfantidou
Movement Coach: Xenia Themeli
Singer: Yorgos Glastras
Performed by  Kika Georgiou, Anna Elefanti , Christina Maxouri ,Anastasia Bozopoulou, Vassiliki  Sarantopoulou

http://sforaris.blogspot.com

The performance is a co-production of Sforaris Theater Company and the Athens Festival

Διάρκεια παραστάσεων: 11 Οκτωβρίου – 18 Ιανουαρίου
Παραστάσεις: Δευτέρα – Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21.15
Διάρκεια: 70’
Είσοδος: 15 €, 12€ (φοιτητικό / μέλη του Μικρού Πολυτεχνείου)