Το Μικρό Πολυτεχνείο σας προσκαλεί στην παράσταση: «Το αθόρυβο πάτημα της Αρκούδας»

arkouda

..μια παράσταση μουσικού θεάτρου για μικρούς και μεγάλους, μία ειδική προσφορά για τους φίλους του Μικρού Πολυτεχνείου από την Στέγη  Γραμμάτων και Τεχνών και την Μικρή Άρκτο. Από 18€ σε 14€ (παιδικό: από 10€ σε 8€) για 7 & 8 Ιανουαρίου 2012. ΚΡΑΤΗΣEΙΣ ΘΕΣΕΩΝ έως και 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012: [email protected]

Λίγα λόγια για την παράσταση:


Ο χαρισματικός συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, με το νέο του έργο προσκαλεί παιδιά και μεγάλους σε μια ιδιότυπη μουσική αφήγηση ενός παραμυθιού.

Βασισμένο στο παραμύθι Μια Αρκούδα του John Berger, το νέο έργο του αγαπημένου συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη μεταφέρει μικρούς και μεγάλους σε ένα φαντασιακό κόσμο, από τις 7 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου 2012 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

To Be or to Bear…
To θέατροαρέσειστιςαρκούδες! Για ποιον άλλον λόγο χαρίζουν τη ζωή στους ανθρώπους που υποκρίνονται τους ψόφιους μπροστά στην αμείλικτη θέα τους;
Υιοθετώντας αυτήν την κρίσιμη παραδοχή, η Στέγη παρουσιάζει ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με τίτλο Το αθόρυβο πάτημα της αρκούδας.


Μια μουσική παράσταση, όπου ο ήρωας, -ένας άνθρωπος που λάτρευε τις αρκούδες- έρχεται αντιμέτωπος με την αλήθεια τους, για να ανακαλύψει τελικά ότι το ταξίδι προς το «Άλλο», δεν είναι παρά ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

arkoudaΤη μουσική έγραψε ο Γιώργος Κουμεντάκης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες της νεότερης γενιάς, πάνω σε ένα κείμενο του John Berger, του σπουδαίου αυτού βρετανού τεχνοκριτικού που εδώ μας αποκαλύπτει πόσο καλά κατέχει τα μυστικά της αφήγησης. Το κείμενο στη διαδρομή του για τη σκηνή συμπληρώθηκε από την Γεωργία Αλεβιζάκη. Τα τραγούδια είναι της Etten που ερμηνεύει επί σκηνής, ενώ παράλληλα ενσαρκώνει έναν χαρακτήρα που αλλάζει συνεχώς. Tα ηχητικά τοπία της παράστασης είναι του Coti K, ενώ το εικαστικό διαδραστικό τοπίο είναι του Πέτρου Τουλούδη, ο οποίος δημιουργεί μια εγκατάσταση που κινείται συνεχώς από το πραγματικό στο φανταστικό κόσμο, με τη βοήθεια των νέων μέσων. Το στοίχημα για την συμμετοχικότητα των παιδιών το βάζει ο παιδαγωγός Παναγιώτης Τσιρίδης, ενώ την πάλη με την Αρκούδα την έχει αναλάβει ο ευρηματικός ηθοποιός σε ζητήματα ζωής και θανάτου Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, κινώντας τις τελίτσες της αφήγησης του σκηνοθέτη Άγγελου Φραντζή που αναλαμβάνει να ενώσει με τη χρυσή κλωστή της τέχνης του όλους τους παραπάνω κόσμους. Οι μουσικοί, πανταχού παρόντες στην εξέλιξη της δράσης (Κωνσταντίνος Ράπτης, bajan, Guido De Flaviis, σαξόφωνο, Γεράσιμος Τσαγκαράκης, κρουστά) παίζουν ζωντανά αλλά και σχολιάζουν μουσικά, ότι συμβαίνει.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 7 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Θα μπορούσε βέβαια αυτό το παιγνίδι αυτογνωσίας να κρατήσει για πάντα.  Άλλωστε και το Πάντα…Αρκούδα είναι!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ