8 Μαθήματα για το Patchwork (Σχολείο Παραμυθιού)

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: MANIA ΜΑΡΑΤΟΥ

Έναρξη Σεμιναρίου : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13/12/2013

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  (16 ΩΡΕΣ)
ΗΜΕΡΑ : ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΕΣ: 20.30 – 22.30

Δημιουργικό PATCHWORK με εικονογράφηση παραμυθιού:


Ξεκινώντας από ένα λευκό πανί και κουρέλια θα κατασκευάσουμε ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, είτε επινοημένη, βιωματική ή / και πρωτότυπη, είτε κλασική ή διασκευασμένη και θα το εικονογραφήσουμε χρησιμοποιώντας τεχνικές του Δημιουργικού PATCHWORK. 

Στόχοι: Τα επίπεδα του μύθου και τα στρώματα των πανιών.
Υφαίνουμε μέσα από τα κουρέλια τα νήματα της αφήγησης και εικονογραφούμε τις ιστορίες μας σε ένα βιβλίο πάνινο που θα αφηγείται κατά βάση τη δική μας ιστορία ζωής.

Παράλληλα με την εικονογράφηση του χειροποίητου βιβλίου μας, ετοιμάζουμε γούρια, στολίδια, ευχετήριες κάρτες και μικρά δώρα και ενθύμια προς έκθεση και διάθεση στο κοινό. Μην ξεχνάμε πως το patchwork είναι μια φθηνή και δημοφιλής τέχνη με εξαιρετική απήχηση στις μέρες της κρίσης.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
ΑΠΛΙΚΕ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΑΤΙΑ) & ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΕΣ ΒΕΛΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ.
Οι τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλών ειδών χειροτεχνίες PATCHWORK και διακοσμήσεις υφασμάτων.
Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ραπτικής , χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι χρήσιμη σε όποιον την κατέχει.
Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που γράφουν, όσο και σε εικαστικούς χειροτέχνες και επίσης μπορεί να φανεί χρησιμότατο σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ΜΑΝΙΑ ΜΑΡΑΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ 20:30. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ