Personal styling για προχωρημένους

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Πως επηρεάζεται το styling μέσα από την εικόνα στο σύνολο της.

Οι επιρροές του κινηματογράφου, της ιστορίας, των περιοδικών μόδας και της τηλεόρασης έχουν άμεση επίδραση στις στιλιστικές μας ανησυχίες. Πως τις αφομοιώνουμε χωρίς να χάνουμε την στιλιστική μας ταυτότητα;

Συντονίστρια η Έλενα Τρικαλιώτη

Διάρκεια σεμιναρίου: 10 συναντήσεις, κάθε Δευτέρα 18:30 με 20:30

Έναρξη σεμιναρίου: Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

Αναλύοντας το στιλ των πιο γνωστών οίκων μόδας και την εξέλιξη τους στον χρόνο.

Τα μεγάλα ονόματα της μόδας όπως οι οίκοι Chanel, Christian Dior, Giorgio Armani, Gucci, Valentino, Yves Saint Laurent, Ralph Lauren, Versace, Alexander Mc Queen, Stella Mc Cartney, Fendi, Oscar de la Renta, Christian Lacroix, Jean Paul Gaultier, John Galliano, Marc Jacobs, Tom Ford, Sofia Kokosalaki  έχουν σημαδέψει την μνήμη μας και εξακολουθούν να μας συναρπάζουν με αριστουργήματα που αξίζει να μελετηθούν.

Ποια ρεύματα της τέχνης επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και την δημιουργικότητα των new comers σχεδιαστών μόδας.

Ο φουτουρισμός, ο κυβισμός, ο εξπρεσιονισμός, ο ντανταϊσμός και πως επιδρούν στην απεικόνηση ενός outfit. Πως ο μινιμαλισμός εμπλέκεται με τα παραπάνω ρεύματα ως απάντηση στην οικονομική κρίση;

Ποιες τάσεις ανακυκλώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα και γιατί συμβαίνει αυτό;

Τα βήματα στην μόδα έχουν άμεση σχέση με την οικονομία και την step to step εκμάθηση του αγοραστικού κοινού σε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και πράξης. Το κοινό πρώτα πρέπει να μάθει τα βασικά συστατικά στο ντύσιμο και μετά μπορεί να περάσει σε λεπτομέρειες.

Μεταποίησε το εύκολα.
Η μεταποίηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συνεχή αναβάθμιση της γκαρνταρόμπας σου. Δεν πετάμε τίποτα που να μπορεί να ταυτιστεί στιλιστικά με το παρόν.

Οι κατηγορίες των υποδημάτων και το στιλ που αντιπροσωπεύουν.
Αναρωτιέσαι πολλές φορές αν οι  φλατ μπότες ανήκουν σε μια κατηγορία παπουτσιών και πρέπει να συνδυάζονται με συγκεκριμένα ρούχα. Μάθε τι συμβαίνει με το κάθε υπόδημα ξεχωριστά και με τι θα πρέπει να το φοράς.

Στιλιστικά θέματα προς ανάπτυξη
Μαθαίνουμε να σετάρουμε το σύνολο που χρειαζόμαστε για μια συγκεκριμένη περίσταση απουσία του στοιχείου της υπερβολής που συνήθως οδηγεί στον «εχθρό» της κομψότητας… την κιτς εικόνα!

Οι συνδυασμοί και η αλλαγή ύφους

Με πόσους πιθανούς συνδυασμούς μπορούμε να συνδυάσουμε μεμονωμένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας αλλάζοντας τους συνεχώς ύφος.

Workshops:

1) Ντύνοντας μια TV persona για την εκπομπή της τι πρέπει να προσέξουμε και πως να την χειριστούμε.
2)Ποια είναι η προετοιμασία που χρειάζεται για να πετύχει μια φωτογράφιση μόδας και τι προσέχουμε κατά την διάρκεια της ως στιλίστες;
3) Δημιούργησε διαλέγοντας το αγαπημένο σου χρώμα και αξιοποίησε το στιλιστικά.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ