Πέτρος Γεωργαρίου

Ο Πέτρος Γεωργαρίου στο Μικρό Πολυτεχνείο
Ο Πέτρος Γεωργαρίου στο Μικρό Πολυτεχνείο

Ο Πέτρος Γεωργαρίου γεννήθηκε το 1957 στην Ανατολική Μάνη.Από το 1976 έως 1979 φοίτησε στη σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου όπου αποφοίτησε με υποτροφία.

Ειδικεύτηκε στη λάξευση του μαρμάρου και στην χαλκοχυτική με δάσκαλο τον Γιάννη το Μανιατάκο.

Από το 1979 φοιτά στην Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με δάσκαλους τον Θύμιο Πανουριά, τον Δημήτρη Μυταρά και τον Θόδωρο Παπαγιάννη.

Αποφοίτησε το 1984 από το τμήμα γλυπτικής.

Από το 1984 έως σήμερα ασχολείται στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου σαν κατασκευαστής ειδικών καλλιτεχνικών ντεκόρ και σπέσιαλ εφέ. Συνεργάστηκε με το υπουργείο Πολιτισμού σε παλαιοντολογικές έρευνες στο Πικέρμι Αττικής. Έχει κάνει μελέτη στην παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική της Μάνης.

Από το 1989 είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου γλυπτών Ελλάδος. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ (επιμελητήριο εικαστικών τεχνών Ελλάδος) και έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής κρίσης και κατάταξης. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, σε χώρους τέχνης, σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς με πρώτα και δεύτερα βραβεία.

Μεγάλα έργα του: Μνημείο δολοφονηθέντων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο Ρέντη, ανδριάντας Έφεδρου Αξιωματικού στο Ρέθυμνο, ανδριάντας Παναγιώτη Βλαχάκου στην πλατεία Τερψιθέας Πειραιά, Καπετάν Λίτσα στη Μυρσίνη Λακωνίας, Βασιλιά Λεωνίδα στη Μελβούρνη Αυστραλίας, φιλόσοφου Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου στη Σκάλα Λακωνίας, Σπύρο Μουστακλή στο Μεσολόγγι, Πλαστήρα στη Λάρισα και πολλά άλλα επώνυμων και ανώνυμων.

Έχει φιλοτεχνήσει πολλά γλυπτά για ειδικές τελετές παρουσιάσεων: βραβεία Όσκαρ, βραβεία Ερμής, βραβεία πρόσωπα της χρονιάς, βραβεία Ποπ κορν, γλυπτό για τους rolling stones στο Ολυμπιακό στάδιο. Έχει συμμετοχή σε πάνω 400 διαφημιστικές ταινίες, ταινίες μεγάλου μήκους και θεατρικά έργα. Μερικές από τις συνεργασίες είναι με: Θεόδωρο Αγγελόπουλο, Παντελή Βούλγαρη, Μανθούλη, Κώστας Κουτσομίτης, Δημήτρης Πιατάς, Καβουκίδης, Πανουσόπουλος, Περάκης, Βέγγος, Τάσος Πουλμέτης, Άρης Παφαλούκας.