Ψηφιακή Σκηνογραφία – Ενδυματολογία με Πρακτική σε Παράσταση

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σε μια εποχή που εμφανίζεται ένα νέο είδος Θεάτρου που αναζητάει το καλλιτεχνικό του στίγμα στο Διαδίκτυο το επάγγελμα του Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου οφείλει να προσαρμοστεί κατά το δοκούν. Ένα σεμινάριο θεωρίας και Πρακτικής σε Παράσταση Ραδιοπτικού Θεάτρου θα σας εναρμονίσει με τις νέες τεχνολογίες.

Εισηγητής: Γιώργος Λυντζέρης

Πρόγραμμα: Θα ανακοινωθεί εντός Οκτωβρίου 2021

Η ΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

 • Μάθημα 1 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ  / ΜΕΛΕΤΗ  ΧΩΡΟΥ
 • Μάθημα 2 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ –  ΜΑΚΕΤΑ ΣΕ 2 ΚΑΙ 3 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
 • Μάθημα 3 ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ – DIY ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ
 • Μάθημα 4 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΟΛΩΝ / ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ
 • Μαθήματα από 5 έως 7: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σε αυτόν το δεύτερο πρακτικό κύκλο (μαθήματα 5 έως 7) θα εξεταστούν παραλλήλως:

 1. Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
 2. Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
 3. ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΡΟΛΟΥΣ
 4. ΟΙ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
 5. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ
 6. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ:

Πρόκειται για μια Παράσταση 9 ρόλων που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου για το Διαδίκτυο. Το έργο γράφτηκε στην πρώτη Καραντίνα για να χρησιμοποιηθεί ειδικά για μια ομάδα σκηνογράφων και ενδυματολόγων αλλά οι συγκυρίες δεν ευνόησαν την εκτέλεσή του. Η Δεύτερη Καραντίνα μας δίνει την ευκαιρία για θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα που θα μας οδηγήσουν να δουλέψουμε με ηθοποιούς σε συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα και να φέρουμε επαγγελματικά αποτελέσματα για τα οποία θα υπάρξει με το πέρας των μαθημάτων μια Συστατική Επιστολή για κάθε συμμετέχοντα σε συνδυασμό με τη Βεβαίωση Σπουδών.

Το έργο λέγεται «ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ» και αφορά σε μια νοικοκυρά που βιώνει από την πρώτη έως την προτελευταία μέρα της εβδομάδας τον εαυτό της ως άλλο, επινοώντας η ίδια για την ίδια 6 διαφορετικές προσωπικότητες που συνδέονται και οι 6 με αντίστοιχες ερωτικές εμπειρίες για να αποδειχτεί στο τέλος πως ζει σε ένα μικροαστικό διαμέρισμα με τον σύζυγό της, τον πατέρα της και τα  ανήλικα παιδιά της και δε διαφέρει σε τίποτα από μια μέση αστή που φαντασιώνεται τον μεγάλο έρωτα και την περιπέτεια του να ζεις ως άλλος.

Το έργο γράφτηκε από τον συγγραφέα  Θράσο Καμινάκη και θα ανέβει στο διαδίκτυο τη θερινή περίοδο του 2021. Τη θεατρική Σκηνοθεσία ανέλαβε η Ανδρομάχη Δαυλού, την κινηματογράφηση και τους θεατρικούς φωτισμούς ο Παναγιώτης Τσάγκας με την εκπαιδευτική του ομάδα και τη Μουσική Επιμέλεια ο Νίκος Κολλάρος. Το τραγούδι του έργου έγραψε και ερμηνεύει ο Αντρέας Δημητρέλης.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ