Ορθοφωνία – Αγωγή του Προφορικού Λόγου: Εφαρμογή στο Θέατρο, το Ραδιόφωνο και την καθημερινή ζωή

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

 

Ένα σεμινάριο όπου η Ορθοφωνία μέσα από το Θεατρικό Λόγο, το Ραδιοφωνικό κείμενο (η εκφώνηση ανάμεσα στα τραγούδια), τον Τηλεοπτικό Λόγο και την καθημερινή προφορικότητά μας ασκείται και βελτιώνεται. Εργαστήρι για τις διαφορές που συναντάμε στην ερμηνεία ενός κειμένου, όταν το ακούμε στο Ραδιόφωνο ή την Τηλεόραση ή το βλέπουμε στη Θεατρική Σκηνή live. Το σεμινάριο περιέχει κύκλους ασκήσεων αναπνοής και ορθοφωνίας, που σκοπό έχουν να αξιοποιήσουν τις φωνητικές και εκφραστικές (υποκριτικές) ικανότητες του κάθε συμμετέχοντα.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Αντέλα Μέρμηγκα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κάθε Σάββατο 18:30-20:20, 10 συναντήσεις

ΕΝΑΡΞΗ:  Σάββατο 17 Οκτωβρίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρα 18:30

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους, ερασιτέχνες και μη, στο Ραδιόφωνο και στο θέατρο, αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν τον προφορικό λόγο πολύ στην εργασιακή τους συνθήκη (πχ Τηλεόραση, Διδασκαλία, Μεταγλωτίσεις κλπ) και χρειάζονται την ορθή και αποτελεσματική του χρήση.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι παράλληλα με τις ασκήσεις φωνητικής και υποκριτικής, να ασκηθούν οι συμμετέχοντες στην ορθή χρήση του λόγου και στη ραδιοφωνική σκηνοθεσία, στοιχεία που αποτελούν κομβική παράμετρο του καλλιτεχνικού και πρακτικού αποτελέσματος του σεμιναρίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει μαθήματα αγωγής του προφορικού λόγου:

  • σωστή χρήση της αναπνοής όταν μιλάμε

  • διόρθωση ατελειών στην άρθρωση-τοποθέτηση φωνής

  • ασκήσεις για τον πλήρη έλεγχο του προφορικού λόγου

  • τεχνικές ομιλίας

  • σωστή προφορά της ελληνικής γλώσσας

  • εφαρμογές μέσα από ποιητικά και πεζά κείμενα ή μονολόγους

Μετά από την πρόσφατη δημιουργία του νέου ραδιοφωνικού σταθμού POCKET RADIO στο Μικρό Πολυτεχνείο, το εργαστήρι αυτό πιστεύουμε πως θα δώσει κίνητρα, ερεθίσματα και εφόδια σε όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν δημιουργικά με τη Ραδιοφωνική Παραγωγή να εκφραστούν με τον πιο ζωντανό και άμεσο τρόπο.

Ας σημειωθεί πως όσοι παρακολουθούν τα Εργαστήρια για το Μουσικό Ραδιόφωνο του Γιώργου Φλωράκη έχουν προετεραιότητα στη συμμετοχή τους στο εργαστήριο της Α. Μέρμηγκα και με πολύ ευνοϊκούς όρους κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία (Κρατήσεις: 2103243306)

Με το πέρας του Σεμιναρίου, οι Συμμετέχοντες δύνανται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σ’ ένα ξεχωριστό happening για φίλους και μέλη του ΜΠ.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 20/1/2015, ΩΡΕΣ 19:00 – 21:00 ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.  ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ 210-3252998.

mermigkaΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΛΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

Έχει δουλέψει στο Θέατρο, στο χώρο της Αρχαίας Τραγωδίας, στο Μιούζικαλ, στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, ως μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο και στη σκηνοθεσία αστυνομικών έργων. Επίσης, διδάσκει ορθοφωνία τα τελευταία είκοσι χρόνια στη σχολή θεάτρου Κάρολος Κουν, στη Σχολή Βεάκη, στο Θέατρο των Αλλαγών.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ