Ραδιοφωνικό Θέατρο – Το θέατρο στο Ραδιόφωνο και στη Σκηνή

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Ένα σεμινάριο όπου το Ραδιοφωνικό Θέατρο και το Θεατρικό Αναλόγιο έχουν την τιμητική τους. Εργαστήρι για τις διαφορές που συναντάμε στον τρόπο ερμηνείας ενός έργου, όταν το ακούμε στο ραδιόφωνο ή το βλέπουμε στη σκηνή.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Αντέλα Μέρμηγκα

Αναμένεται το πρόγραμμα έως 8/10/2012

Έναρξη εντός Νοεμβρίου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους ,ερασιτέχνες και μη, στο θέατρο.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αφυπνίσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του κάθε συμμετέχοντα ,αλλά και να βελτιώσει τις υποκριτικές του ικανότητες.

Μέσα από μικρής διάρκειας θεατρικά έργα ( μονόπρακτα) ελληνικά και ξένα, αλλά και από διηγήματα που μπορούν να πάρουν τη μορφή θεατρικού έργου, οι συμμετέχοντες, φτάνουν τελικά σε δύο διαφορετικές μορφές παρουσίασης του ίδιου έργου (ακουστικής και οπτικής). Παράλληλα με τις ασκήσεις υποκριτικής, η ορθή χρήση του λόγου, η ραδιοφωνική σκηνοθεσία, η μουσική επιμέλεια και τα ηχητικά εφέ θα αποτελέσουν κομβική παράμετρο του καλλιτεχνικού αποτελέσματος του σεμιναρίου.

Εν όψει της δημιουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού στο Μικρό Πολυτεχνείο, το εργαστήρι αυτό πιστεύουμε πως θα δώσει το βήμα σε νέους δημιουργούς να εκφραστούν με τον πιο ζωντανό και άμεσο τρόπο.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΛΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

Έχει δουλέψει στο Θέατρο, στο χώρο της Αρχαίας Τραγωδίας, στο Μιούζικαλ, στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, ως μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο και στη σκηνοθεσία αστυνομικών έργων. Επίσης, διδάσκει ορθοφωνία τα τελευταία είκοσι χρόνια στη σχολή θεάτρου Κάρολος Κουν, στη Σχολή Βεάκη, στο Θέατρο των Αλλαγών.