ΡΟΥΑ ΜΑΤ στην Αυτόματη Γραφή

automati-grafi

Μια θέση στο Χριστουγεννιάτικο σεμινάριο της Αυτόματης Γραφής με τον Θράσο Καμινάκη στο Μικρό Πολυτεχνείο, μέσα από ένα τυχερό κουπόνι που λαμβάνετε από τον Κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, εάν παρακολουθήσετε με ελεύθερη είσοδο την προβολή της Αντιρατσιστικής Ταινίας FAΗIM (ελληνικός τίτλος: ΡΟΥΑ ΜΑΤ), την Παρασκευή 9/12, ώρα 18:00.

Άλλοι 2 τυχεροί παίρνουν το σεμινάριο στο ήμισυ της αξίας του (από 125€ στα 65€ + ΦΠΑ) και άλλοι 2 τυχεροί κερδίζουν το βιβλίο «ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΟΚΤΩ» του Θ. Καμινάκη (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Ο 8χρονος χαρισματικός σκακιστής Φαχίμ αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του, το Μπαγκλαντές, για να φτάσει κατατρεγμένος μαζί με τον πατέρα του στο Παρίσι. Η αίτησή τους για άσυλο απορρίπτεται, και ως λαθρομετανάστες πια, καταλήγουν άστεγοι και απελπισμένοι. Η τύχη τους χαμογελά όταν ο Φαχίμ γνωρίζει τον Σιλβάν, έναν κορυφαίο Γάλλο προπονητή σκακιού, που τον εκπαιδεύει και του δίνει σκοπό στη ζωή. Οι αγώνες του πάνω στη σκακιέρα, αντανακλούν τις νίκες και τις συντριπτικές ήττες του στην πορεία για μια φυσιολογική ζωή. Ο Φαχίμ διακρίνεται σε τοπικά και εθνικά τουρνουά και τελικά, το 2012, κερδίζει τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού της Γαλλίας, σε ηλικίες κάτω των 12 ετών.

FAHIM:
Γλώσσα: French, Bengali
Παραγωγή: 2019
Χώρα: France
Σκηνοθέτης: Pierre-François Martin-Laval
Ηθοποιοί: Assad Ahmed, Gérard Depardieu, Mizanur Rahaman, Isabelle Nanty