Εργαστήριο για τη Γλυπτική

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το Aνθρώπινο Σώμα Ανάγλυφο – (μελέτη από μοντέλο)

Εισηγήτρια: Αντιγόνη Βαλάκου

Το ανθρώπινο σώμα (σε μια μελέτη του ανθρωπίνου σώματος σε βάθος εκ του φυσικού) γίνεται μια διαχρονική αφορμή για να εμπνευστεί κάθε εικαστικός δημιουργός και να εμβαθύνει στην τέχνη του.

δήλωσε συμμετοχή τώρα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ:

Η μελέτη του ανθρώπινου σώματος είναι βασική άσκηση για έναν καλλιτέχνη και ταυτόχρονα αφετηρία για μερικά από τα σημαντικότερα έργα στην Ιστορία της τέχνης.

Ξεκινώντας από την παρατήρηση και την κατανόηση του σώματος, ο καλλιτέχνης καλείται στην συνέχεια να επιλέξει τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να αποδώσει καλύτερα όχι μόνο το σχήμα αυτού που βλέπει αλλά και την κίνηση ή την ανάπαυση, την ελπίδα ή τον πόνο, τη ζωή που διατρέχει το αντικείμενο της μελέτης του. Αυτή η επιλογή στοιχείων, η ερμηνεία δηλαδή της φύσης, καθώς και βασικά θέματα ανατομίας και αναλογιών αποτελούν τον κεντρικό άξονα του σεμιναρίου. Κατά τη διάρκεια του θα μιλήσουμε για την αποτύπωση της ανθρώπινης μορφής στην γλυπτική με παραδείγματα από την Ιστορία της τέχνης και θα μελετήσουμε το ανθρώπινο σώμα με τη βοήθεια μοντέλου, με σκοπό την δημιουργία ενός ή περισσότερων έργων σε πηλό.

Υποσημείωση: Τα υλικά βαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Θα ακολουθήσει νέος κύκλος συναντήσεων για αρχάριους και προχωρημένους με θέμα την Σκιά.

Υλικά για την πρώτη συνάντηση

  • Μια ξύλινη επιφάνεια από 35*35 ως 40*40 εκ. (φυσικό ξύλο, MDF κλπ)
  • Ένα μαχαίρι κουζίνας με μύτη χωρίς δόντια
  • Χαρτί και μολύβι
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ