Σεμινάρια Τέχνης 2019 – 2020

Ανοιχτά Μαθήματα & Ενάρξεις στα Σεμινάρια Τέχνης 2019 – 2020!

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι οι μήνες που ανοίγουν τα σεμινάρια: 7 ΔΙΑΣΗΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ με την Λίνα Νικολακοπούλου,  Φωτογραφίας,  και Σκηνογραφίας, Make – up, Ενδυματολογίας και Κοπτικής – Ραπτικής, Ραδιοφώνου και Ορθοφωνίας, Φωτισμών Θεάτρου και Εικονοληψίας Κινηματογράφου, Ποίησης, Στιχουργικής και Δημιουργικής Γραφής. ενημερωθείτε για τα free μαθήματα γνωριμίας.

Ένα ανεκτίμητο δώρο στον εαυτό μας ή σε άλλους πριν τις γιορτές με διαδραστικό χαρακτήρα. Η εγγραφή στο ΜΠ σας χαρίζει την Κάρτα Μέλους (ΠΑΣΟ ΜΠ) με πολλά προνόμια και εκπτώσεις ή ατέλειες σε χώρους πολιτισμού όπως και μειωμένες στο εξής τιμές στα σεμινάρια του ΜΠ.

Ακολουθεί ανά ημέρα και ώρα αναλυτικό ημερολόγιο των ενάρξεων κάθε μήνα.

seminaria Athina 2019 2020
Δευτέρα/09 Σεπτέμβριος 2019
 • Παρουσίαση Φθινοπωρινών Σεμιναρίων

  Δευτέρα/09 Σεπτέμβριος 2019 | 7:30 μμ - 8:00 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  Παρουσίαση Φθινοπωρινών Σεμιναρίων

  Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 στην ταράτσα του Μ.Π. θα παρουσιαστούν τα 40 σεμινάρια που θα διεξαχθούν από το Φθινόπωρο. Μην το χάσεις!

  Το Βίωμα Σε 10 Λέξεις με την Μαριανίκη Δορμπαράκη
  Ο Βιωματικός Λόγος και η Δημιουργική Γραφή με την Μαριανίκη Δορμπαράκη
  Δημιουργική Γραφή / Κώδικες Μυθοπλασίας με την Χριστίνα Οικονομίδου
  Εργαστήριο Φωνητικής – Vocal Studio με την Κατερίνα Παλαιοθόδωρου
  Ορθοφωνία Αρχαρίων / Προχωρημένων με την Ανδρομάχη Δαυλού
  Θεατρική Γραφή με την Όλια Λαζαρίδου
  Εργαστήριο Υποκριτικής για Παράσταση με την Ανδρομάχη Δαυλού
  Story Telling & Διαδραστική Γραφή με τον Γιώργο Φλωράκη
  Σεμινάριο Μουσικής Ραδιοφωνικής Εκπομπής με τον Γιώργο Φλωράκη
  Αυτόματη γραφή (7 διάσημα συναισθήματα στο Χαρτί) με την Λίνα Νικολακοπούλου
  Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου & Τμήμα Κόμικ με την Ελευθερία Ντέλλα
  Διακόσμηση με τoν Γιάννη Γιαννούλη
  Τραγουδοποιΐα με τον Νίκο Κολλάρο και τον Άγγελο Σφακιανάκη
  Στιχουργία / Μελοποίηση με τον Νίκο Ζούδιαρη
  Στιχουργική με τους Θράσο Καμινάκη / Φωτεινή Λαμπρίδη
  Ρυθμολογία με τον Κώστα Χατζόπουλο
  Φωτογραφία Αρχαρίων με τον Γιάννη Βουλγαράκη
  ...

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Κυριακή/15 Σεπτέμβριος 2019
 • Κοπτική Ραπτική Αρχαρίων (Εναρξη)

  Κυριακή/15 Σεπτέμβριος 2019 | 1:30 μμ - 4:30 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  Κοπτική Ραπτική Αρχαρίων

  Το Σεμινάριο: “Κοπτική Ραπτική Αρχαρίων” είναι ένα σεμινάριο σύγχρονης ραπτικής και styling – που απευθύνεται ακόμα και σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία και επαφή με το αντικείμενο – μας μυεί στον κόσμο της ραπτικής και των τεχνικών της.

  Εισηγήτρια: Αναστασία Γαυγιωτάκη

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Τρίτη/24 Σεπτέμβριος 2019
Τετάρτη/25 Σεπτέμβριος 2019
Δευτέρα/30 Σεπτέμβριος 2019
 • Βιωματική Γραφή Αρχάριων (Εναρξη)

  Δευτέρα/30 Σεπτέμβριος 2019 | 5:00 μμ - 9:00 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  Βιωματική Γραφή: Το Βίωμα σε 10 λέξεις.

  Πόσο συχνά δίνουμε την δυνατότητα στον εαυτό μας να τολμήσει μια συναισθηματική αποφόρτιση; Πόσο συχνά επιτρέπουμε στα θετικά συναισθήματα να κερδίσουν χώρο μέσα μας; Πόσο έτοιμοι είμαστε να αλλάξουμε τα πράγματα όταν κάτι ορατά ή υπόγεια μας βλάπτει; Τι μας χωρίζει από την αλήθεια μας; Για τους περισσότερους από εμάς, η σχέση με το γραπτό λόγο τελειώνει στα χρόνια που αφήνουμε το σχολείο με τις τελευταίες εκθέσεις που γράφουμε. Με το σεμινάριο αυτό ανιχνεύουμε τα βιώματα εκείνα που μπορούν να μας εμπνεύσουν ώστε να ξαναβρούμε τη σχέση μας με το γράψιμο και να οδηγηθούμε μέσα από την γραφή στην καλή λογοτεχνία.

  Εισηγήτρια: Μαριανίκη Δορμπαράκη

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ, ΑΝΟΙΧΤΑ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Παρουσίαση Σεμιναρίου είναι η ημέρα που ο εισηγητής έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με ενδιαφερόμενους για το αντικείμενο που διδάσκει και τους ενημερώνει για το πρόγραμμα του Σεμιναρίου του.

Ανοιχτό μάθημα είναι εκείνο όπου κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να το παρακολουθήσει ως επισκέπτης χωρίς κόστος, καθαρά διερευνητικά. Σύμφωνα με τις προθέσεις κάθε δασκάλου ένα τέτοιο μάθημα μπορεί να προηγείται ή να έπεται ενός εισαγωγικού μαθήματος και αυτό εξαρτάται από τη φύση της διδακτέας ύλης.

Το Αυτοτελές Μάθημα είναι ή ένα Ανοιχτό Μάθημα όπως παραπάνω, ή ένα Κανονικό μάθημα που λόγω του χαρακτήρα του σεμιναρίου μπορεί να μην χρειαστεί πρότερη ή επόμενη παρακολούθηση για να ολοκληρωθεί η ύλη του.

To Bonus αυτόνομο μάθημα λειτουργεί ως συνεδρία – δώρο και δεν απαιτεί υποχρεωτική παρακολούθηση.

Εισαγωγικό μάθημα ή «μάθημα 0» είναι εκείνο που όπου κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να το παρακολουθήσει επίσης διερευνητικά εφ’ όσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και με το πέρας του να προβεί (ή όχι) στην εγγραφή του στο σεμινάριο. Το μάθημα αυτό συνήθως συνυπολογίζεται στην διάρκεια του σεμιναρίου. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του Μικρού Πολυτεχνείου, κάποια Εισαγωγικά Μαθήματα να επιτρέψει να λειτουργήσουν και ως Ανοιχτά.

Επίσημη Έναρξη είναι η ημέρα που για κάθε σεμινάριο ορίζει την αρχή και τη διάρκειά του.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ