Σεμινάρια Τέχνης 2019 – 2020

Ενάρξεις στα Σεμινάρια Τέχνης 2019 – 2020!

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που ανοίγουν τα σεμινάρια: 7 ΔΙΑΣΗΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ με την Λίνα ΝικολακοπούλουΦωτογραφίας και ΣκηνογραφίαςMake – upΕνδυματολογίας και Κοπτικής-Ραπτικής, Ραδιοφώνου και Ορθοφωνίας, Φωτισμών Θεάτρου και Εικονοληψίας ΚινηματογράφουΠοίησης, Στιχουργικής και Δημιουργικής Γραφής. Ενημερωθείτε για τα free μαθήματα γνωριμίας.

Μην χάσετε το 1ο Φεστιβάλ Δημιουργικής Γραφής – BookLab festival– στο OLVIO THEATRE18, 19 και 20 Οκτωβρίου

Ακολουθεί ανά ημέρα και ώρα αναλυτικό ημερολόγιο των ενάρξεων κάθε μήνα.

seminaria Athina 2019 2020
Δευτέρα/18 Νοέμβριος 2019
Τετάρτη/20 Νοέμβριος 2019
 • Στιχουργική & Παραγωγή Κύκλου Τραγουδιών (Ανοιχτό Μάθημα)

  Τετάρτη/20 Νοέμβριος 2019 | 8:30 μμ - 11:30 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  Στιχουργική & Παραγωγή Κύκλου Τραγουδιών

  Απευθυνόμαστε σε γραφιάδες που έχουν την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να καταρτίσουν (μέσα στο διάστημα των μηνών Νοεμ. 2019 – Φεβ. 2020) πρωτότυπο στιχουργικό/ποιητικό υλικό για ένα κύκλο 8 τραγουδιών. Οι θεματικές των Κύκλων θα συν-αποφασιστούν μαζί με τους εισηγητές που θα υποστηρίξουν και καθοδηγήσουν την όλη προσπάθεια. Αν δεν παραχθούν 8 στιχουργήματα υψηλής απόδοσης από τον κάθε στιχουργό, θα δοθεί στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητες από κοινού.
  Αν θέλετε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό, παρακαλώ διαβάστε αναλυτικά τους όρους, παραπάνω.

  ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ με την συνεργασία του Θράσου Καμινάκη και του Νίκου Κολλάρου.

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Πέμπτη/21 Νοέμβριος 2019
 • Books’ Club & Lab (Εναρξη)

  Πέμπτη/21 Νοέμβριος 2019 | 7:30 μμ - 11:00 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  Books’ Club & Lab - Τρίτη Εποχή

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT BOOKLAB - LΑB: Το LAB του BOOΚ CLUB ακολουθεί την διαδρομή κάθε νέου γραφιά από το στήσιμο μιας ιδέας σε ιστορία μέχρι την ολοκλήρωσή της. Μέσα από τις συναντήσεις του είναι προσανατολισμένο να παρακολουθήσει την πρόοδο όσων εδώ και τώρα είναι αποφασισμένοι να βουτήξουν στα βαθιά νερά της Γραφής. Είναι μεγάλη χαρά που για τρίτη συνεχή χρονιά το τμήμα αυτό καλεί νέους βιβλιόφιλους και επίδοξους γραφιάδες σε μια πολύ δημιουργική συνύπαρξη. Φέτος για πρώτη φορά συνεργάζεται στον συντονισμό του τμήματος πλάι στον Φώτη Βλαστό ο Θράσος Καμινάκης.

  Υπεύθυνος Συντονισμού: Φώτης Βλαστός.

  Από Ιανουάριο 2020 Συνεργάζεται με το τμήμα ο Θράσος Καμινάκης

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Παρασκευή/22 Νοέμβριος 2019
 • Η Φωνητική για το Τραγούδι (Εναρξη)

  Παρασκευή/22 Νοέμβριος 2019 | 7:00 μμ - 9:00 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  Η Φωνητική για το Τραγούδι σε 12 βήματα 

  Τι είναι το σεμινάριο: Η φωνητική είναι εξάσκηση πάνω στο εύρος της φωνής μας, ανακάλυψη των πεποιθήσεων που μας«κρατούν πίσω», είναι απελευθέρωση από το στρες που μας δημιουργεί η έκθεση, καλυτέρευση της άρθρωσης του λόγου μας, βελτίωση τοποθέτησης-θεραπεία όταν αντιμετωπίζουμε βραχνάδες ή κούραση,προσωπική απόλαυση, τεχνική, αναζήτηση της επαγγελματικής μας ταυτότητας και πολλά άλλα κομμάτια που θα τα μελετήσουμε μαζί.

  Εισηγήτρια: Κατερίνα Παλαιοθόδωρου

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Δευτέρα/25 Νοέμβριος 2019
 • Διακόσμηση & Interior Design (Εναρξη)

  Δευτέρα/25 Νοέμβριος 2019 | 6:00 μμ - 8:00 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  Διακόσμηση & Interior Design

  Το Σεμινάριο Διακόσμηση & Interior Design είναι ένα πρακτικό και πολύ περιεκτικό σεμινάριο για της βασικές αρχές μιας Τέχνης, που ομορφαίνει την καθημερινή μας ζωή και που ανοίγει σε πολλούς έξυπνους επαγγελματικούς δρόμους, σύμφωνα με το ταλέντο και την επινοητικότητά τους.

  Εισηγητής: Γιάννης Γιαννούλης

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Τρίτη/26 Νοέμβριος 2019
 • Fashion Design (Εναρξη)

  Τρίτη/26 Νοέμβριος 2019 | 6:30 μμ - 8:30 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  Fashion Design

  Βασικές αρχές Fashion Design: Ένα σεμινάριο για το Fashion Design που στοχεύει στην δημιουργία καταλόγου παρουσίασης των σπουδαστών μέσα από την εμβάθυνση στην ιστορία της μόδας και στις τεχνικές που αφορούν στην ιδιαίτερη αυτή τέχνη.

  Εισηγητής: Γιώργος Γαβριηλίδης

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

 • Σεμινάριο Ραδιοφώνου (Εναρξη)

  Τρίτη/26 Νοέμβριος 2019 | 9:00 μμ - 11:30 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  Το Εργαστήριο Παραγωγής Μουσικής Ραδιοφωνικής Εκπομπής, και το Pocket Radio Station του Μικρού Πολυτεχνείου σας προσκαλούν στο Σεμινάριο Ραδιοφώνου.

  Μάλιστα δίνει τη δυνατότητα Πρακτικής Εξάσκησης με σειρά 12 δικών σας εκπομπών στο ιντερνετικό POCKET RADIO του Μικρού Πολυτεχνείου.

  Εισηγητής: Γιώργος Φλωράκης

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Τετάρτη/27 Νοέμβριος 2019
Πέμπτη/28 Νοέμβριος 2019
 • Κοπτική Ραπτική Αρχαρίων (Εναρξη)

  Πέμπτη/28 Νοέμβριος 2019 | 5:30 μμ - 8:00 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  Κοπτική Ραπτική Αρχαρίων

  Το Σεμινάριο: «Κοπτική Ραπτική Αρχαρίων» είναι ένα σεμινάριο σύγχρονης ραπτικής και styling – που απευθύνεται ακόμα και σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία και επαφή με το αντικείμενο – μας μυεί στον κόσμο της ραπτικής και των τεχνικών της.

  Εισηγήτρια: Αναστασία Γαυγιωτάκη

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Δευτέρα/02 Δεκέμβριος 2019
 • Bιωματική Γραφή: Οικογενειακοί Μύθοι (Εναρξη)

  Δευτέρα/02 Δεκέμβριος 2019 | 8:30 μμ - 11:00 μμ Τοποθεσία: Μικρό Πολυτεχνείο, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ, ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΜΥΘΟΙ

  μέσα από ΗΘΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΡΟΛΩΝ

  Με τον όρο ηθογραφία αναφερόμαστε στη γενικότερη τάση που επικρατούσε στην νεοελληνική λογοτεχνία της περιόδου 1880-1930 . Ο όρος σήμερα θεωρείται προβληματικός, καθώς άρχισε να χρησιμοποιείται χωρίς να έχει οριστεί με ακρίβεια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιφάσεις και διαφωνίες ως προς το ποια έργα χαρακτηρίζονται ηθογραφικά. Επιπλέον, από τις αρχές του 20ου αι. ο όρος απέκτησε αρνητική σημασία και χρησιμοποιήθηκε συχνά ως απαξιωτικός χαρακτηρισμός.

  Διδάσκει η Μαριανίκη Δορμπαράκη

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

Τρίτη/10 Δεκέμβριος 2019
 • Ο Παύλος Παυλίδης στο Μικρό Πολυτεχνείο (Συνάντηση Γνωριμίας)

  Τρίτη/10 Δεκέμβριος 2019 | 8:00 μμ - 11:00 μμ Τοποθεσία: Ισμός, Ευπατριδών 17, Αθήνα 118 54, Ελλάδα

  Ο Παύλος Παυλίδης στο Μικρό Πολυτεχνείο

  «Το Αφηγηματικό Τραγούδι»

  Το σεμινάριο για το «Αφηγηματικό Τραγούδι» έχει τις ρίζες του σε ένα ομόλογο σεμινάριο για το Παραμυθοτράγουδο που έγινε εν όψει ενός διαγωνισμού για νέους δημιουργούς πριν μερικά χρόνια στην Μικρή Άρκτο. Πολλοί από τους νέους στιχουργούς του Μικρού Πολυτεχνείου είχαν ζητήσει τότε να διοργανωθεί ένα σεμινάριο όπου θα ασκηθούν στο να γράφουν Έμμετρες Ιστορίες σαν μικρά διηγήματα που να μπορούν να μελοποιηθούν.

  εισηγητής ο Παύλος Παυλίδης
  σε συνεργασία με την Φωτεινή Λαμπριδη
  συντονισμός: Θράσος Καμινάκης

  Κάνε Εγγραφή Πρόσθεσέ το Ημερολόγιό σου!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ, ΑΝΟΙΧΤΑ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Παρουσίαση Σεμιναρίου είναι η ημέρα που ο εισηγητής έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με ενδιαφερόμενους για το αντικείμενο που διδάσκει και τους ενημερώνει για το πρόγραμμα του Σεμιναρίου του.

Ανοιχτό μάθημα είναι εκείνο όπου κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να το παρακολουθήσει ως επισκέπτης χωρίς κόστος, καθαρά διερευνητικά. Σύμφωνα με τις προθέσεις κάθε δασκάλου ένα τέτοιο μάθημα μπορεί να προηγείται ή να έπεται ενός εισαγωγικού μαθήματος και αυτό εξαρτάται από τη φύση της διδακτέας ύλης.

Το Αυτοτελές Μάθημα είναι ή ένα Ανοιχτό Μάθημα όπως παραπάνω, ή ένα Κανονικό μάθημα που λόγω του χαρακτήρα του σεμιναρίου μπορεί να μην χρειαστεί πρότερη ή επόμενη παρακολούθηση για να ολοκληρωθεί η ύλη του.

To Bonus αυτόνομο μάθημα λειτουργεί ως συνεδρία – δώρο και δεν απαιτεί υποχρεωτική παρακολούθηση.

Εισαγωγικό μάθημα ή «μάθημα 0» είναι εκείνο που όπου κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να το παρακολουθήσει επίσης διερευνητικά εφ’ όσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και με το πέρας του να προβεί (ή όχι) στην εγγραφή του στο σεμινάριο. Το μάθημα αυτό συνήθως συνυπολογίζεται στην διάρκεια του σεμιναρίου. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του Μικρού Πολυτεχνείου, κάποια Εισαγωγικά Μαθήματα να επιτρέψει να λειτουργήσουν και ως Ανοιχτά.

Επίσημη Έναρξη είναι η ημέρα που για κάθε σεμινάριο ορίζει την αρχή και τη διάρκειά του.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ