Ατελιέ Δημιουργικής Γραφής: Τρία Τμήματα

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Ατελιέ Δημιουργικής Γραφής: Κώδικες Μυθοπλασίας

Εισηγήτρια: Χριστίνα Οικονομίδου

Πρόγραμμα: Κάθε Τρίτη 18:30 – 20:30 On Line.

Αξία Σεμιναρίου: 200€ + ΦΠΑ 

Διάρκεια: 8 Συναντήσεις – 16 Ώρες

Επίσημη Έναρξη: Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Λίγα λόγια για την Δημιουργική Γραφή 

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο και σημείο εκκίνησης αυτού του σεμιναρίου είναι το πέρασμα από διάφορα είδη γραπτού λόγου (Ποίηση, Πεζογραφία, Δοκίμιο, Θεατρικός Λόγος, Παραμύθι, Ελεύθερο / Εξομολογητικό Κείμενο κλπ) ώστε να ανακαλύψουμε το στίγμα μας ως γράφοντες και να εντοπίσουμε προς τα που μας οδηγεί η κλίση μας στον Γραπτό Λόγο. Το θέμα του Ύφους θα μας απασχολήσει επίσης πολλαπλώς. Μέσα στην Ομάδα θα μοιραστούμε τα κείμενα που θα γράψουμε με άλλους και θα μάθουμε να ακούμε και να μαθαίνουμε από τα κείμενα των άλλων πως μπορούμε να βελτιωθούμε στην προσωπική μας διαδρομή στον γραπτό λόγο. Ασκώντας την ευαισθησία μας θα μπορέσουμε σιγά – σιγά να διεκδικήσουμε το δικό μας προσωπικό ύφος στο γράψιμο. Αλλά ξεχωριστή θέση εντός του Εργαστηρίου και αντικείμενο έρευνας είναι και η Τεχνική που κάθε είδος κειμένου χρειάζεται για να μας γίνει προσιτό και οικείο. Επίσης, δίνονται οι απαραίτητες κατευθύνσεις στον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά & δοκιμάζονται όλοι σε διαφορετικά είδη λόγου/αφήγησης. Σε κάθε συνάντηση στο τμήμα δίνεται μια σύντομη θεωρητική προσέγγιση με παραδείγματα & ασκήσεις που θα διευκολύνουν τους συμμετέχοντες στη δική τους συγγραφική κατάθεση.

Λίγα Λόγια για τους Κώδικες Μυθοπλασίας από τον Μάρτιο 2021

(on line)

Το τμήμα μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα με μια προηγούμενη εμπειρία σχετικά με το γράψιμο επινοημένης ιστορίας ή άτομα που θέλουν πια να “περάσουν” συγγραφικά τον Ρουβίκωνα και να αφήσουν πίσω τους το καθαρό βιωματικό ή εξομολογητικό τρόπο γραφής μπαίνοντας στον ανεξάντλητο κόσμο των μύθων. Όσοι θέλουν πια να έχουν πολύ στενή σχέση με το είδος θα μπορούσαν να δοκιμάσουν να γράψουν σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων ιστορίες σε συνέχειες ή διηγήματα ή ακόμη και παραμύθια με διακριτό προσόν το στοιχείο της στιχομυθίας και των διαλόγων που βοηθάει την ανάπτυξη χαρακτήρων, σχέσεων και δράσεων – αντιδράσεων ανάμεσα σε ήρωες που έχουν επινοηθεί σε συγκεκριμένο χωροχρόνο και με κίνητρα που τους εξωθούν στην πλοκή μιας ιστορίας.

Τα 8 μαθήματα της Μυθοπλασίας θα μας βυθίσουν στα βαθιά νερά μιας επινοημένης ιστορίας ακονίζοντας και εξασκώντας μας στην γλαφυρότητα και το ύφος. Για όσους βλέπουν σαν ορίζοντα της σπουδής τους την ατομική έκδοση του έργου τους προβλέπονται εργαστήρια όπως  οι Κύκλοι για το Λογοτεχνικό Project ή το Μυθιστόρημα σε μαθήματα όπως το Αφηγηματικό Coaching.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα, σας ευχαριστούμε.