Σεμινάριο για την Αφήγηση Παραμυθιού on line

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Σεμινάριο για την Αφήγηση Παραμυθιού on line

Συντονισμός: Μάνια Μαράτου

Πρόγραμμα: Αναμένεται

Διάρκεια: 6+1 μαθήματα 

Για το Εργαστήριο:

Τι είναι η Αφήγηση Παραμυθιού; Με ποιον τρόπο μαγεύει τους ακροατές ο παραμυθάς;

Μελετώντας παραδείγματα  προφορικού αφηγηματικού λόγου (ιστορίες, παραμύθια, αινίγματα, μύθους, ποιήματα και άλλα) από διάφορες παραδόσεις και πολιτισμούς θα φτιάξουμε δικές μας αφηγήσεις μέσα από δημιουργικά παιχνίδια και ασκήσεις.

Θα γνωρίσουμε «εργαλεία» μυθοπλασίας και έντεχνου προφορικού λόγου των λαών του κόσμου, από τους αυτόχθονες της Αμερικής, τους γραφείς των Σουμερίων, τους χωρικούς της Ευρώπης, τους σοφούς της Αφρικής, ακόμη και από τον Όμηρο.

Από τα βάθη του χρόνου, κι από τα πλάτη της γης οι πράξεις  λόγου θα μας διδάξουν και θα μας εμπνεύσουν για τις δικές μας δημιουργίες. Κι όλα αυτά σε μια σύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα για συμμετέχοντες που επιλέγουν τη Δια Βίου Μάθηση Εξ Αποστάσεως.

 

Για την εισηγήτρια:

Η Μάνια Μαράτου είναι αφηγήτρια και μουσικός με πολύπλευρη καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά με την αφήγηση από το 1996, με παραστάσεις αφήγησης σε θέατρα, σχολεία και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα διδάσκει την τέχνη της αφήγησης. Έχει ευρύτατο ρεπερτόριο μύθων και παραμυθιών από όλο τον κόσμο και ειδικεύεται στην επική αφήγηση : Οδύσσεια και Ιλιάδα, Ιναννα και Γκιλγκαμές, Μπέογουλφ κλπ.

Διοργανώνει πολυσυμμετοχικά αφηγηματικά γεγονότα όπως αναγνώσεις μεγάλων έργων σε δημοσίους  χώρους, αφηγηματικές βραδιές με τη συμμετοχή του κοινού, παιχνίδια αφηγηματικού αυτοσχεδιασμού και άλλα πρωτότυπα «χάπενινγκ» τα οποία ονομάζει «Πράξεις Λόγου».
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ