Σεμινάριο Βιωματικής Γραφής στη Λευκάδα

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Πόσο συχνά δίνουμε τη δυνατότητα στον εαυτό μας να τολμήσει μια συναισθηματική αποφόρτιση; Πόσο συχνά επιτρέπουμε στα θετικά συναισθήματα να κερδίσουν χώρο μέσα μας; Για τους περισσότερους από εμάς, η σχέση με το γραπτό λόγο τελειώνει στα χρόνια που αφήνουμε το σχολείο με τις τελευταίες εκθέσεις που γράφουμε. Με το σεμινάριο αυτό ανιχνεύουμε τα βιώματα εκείνα που μπορούν να μας εμπνεύσουν ώστε να ξαναβρούμε τη σχέση μας με το γράψιμο και να οδηγηθούμε μέσα από τη γραφή στην καλή λογοτεχνία. Ωστόσο, το σεμινάριο δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα εξοικειωμένα με τον γραπτό λόγο, αλλά και σε όσους αγαπούν την ποίηση και τη φιλοσοφία και θέλουν να το ζήσουν ως ακροατές.

Εισηγήτρια: Μαριανίκη Δορμπαράκη

Πρόγραμμα: 18/6 άφιξη και βραδινό εισαγωγικό μάθημα 20.30 – 22.00
19, 20, 21/6 μαθήματα καθημερινά 10.30 – 14.00
Παρουσίαση ON LINE του ταξιδιού τη Δευτέρα 19/4/2021, ώρα 21:00 – 22:00
Συνολική Διάρκεια Μαθημάτων στον Άγιο Νικήτα: 12 ώρες
Τιμή Συμμετοχής στο Σεμινάριο: 180€ + ΦΠΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΙΟΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Ένας αγαπημένος προορισμός του Μικρού Πολυτεχνείου το γραφικό αυτό ψαροχώρι και το ξενοδοχείο Αφροδίτη. Το ΜΠ έχει φροντίσει για να κρατηθούν για τους πιο έγκαιρους συμμετέχοντες δωμάτια μονόκλινα και δίκλινα σε πολύ καλές τιμές. Εκπληκτικές παραλίες ο Μύλος και τα Πευκούλια προσβάσιμες από το χωριό με τα πόδια ή βαρκάκι και πολλές και καλές επιλογές για εστίαση και διασκέδαση κάνουν το παραλιακό αυτό χωριό ιδανικό για τριήμερη απόδραση στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ενημερωθείτε εγκαίρως στο 2103243306.

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο Βιωματική Γραφή στη ΛΕΥΚΑΔΑ:
Μέσω της μελέτης επίλεκτων σύγχρονων έργων της νεοελληνικής λογοτεχνίας και ποίησης το εργαστήριο θα εφαρμόζει τις ασκήσεις του σε κείμενα που θα προκύπτουν με άξονα το βιωματικό αφηγηματικό υλικό κάθε συμμετέχοντα. Οι επτανήσιοι συγγραφείς Άγγελος Σικελιανός, Νάνος Βαλαωρίτης και Λευκάδιος Χερν θα έχουν στο ταξίδι αυτό το προβάδισμα στις αναλύσεις μας.
Αφηγηματικές Φόρμες όπως Διήγημα, Εξομολογητικό κείμενο, Ποιητικός Λόγος, Μονόλογος: είδη όπου ο προσωπικός λόγος μετουσιώνεται σε τέχνη. Κάθε συμμετέχων θα κληθεί να εκφράσει με επιτυχία τις ιδέες του, να παραβεί συνειδητά τους κανόνες ώστε να δημιουργήσει το προσωπικό του ύφος, αλλά και να αποδώσει με ακρίβεια τις λεπτές διακυμάνσεις της γλωσσικής έκφρασης. Παράλληλα, θα μάθει τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε δημιουργικής φόρμας, ώστε να τις υπακούσει ή να τις παραβεί συνειδητά. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα καλλιεργήσουμε την έκφρασή μας, ώστε να γνωρίσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας και να βρούμε την προσωπική μας “φωνή”.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ:
Άξονας σε αυτό μας το ταξίδι Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ: Τι θα έλεγε η Επιθυμία, η Ελευθερία και η Ελπίδα αν μπορούσαν να μιλήσουν μέσα από τον καθένα μας; Μπορούν η φαντασία, η έκφραση και ο δημιουργικός λόγος να ορθώσουν ανάστημα σε μία εποχή γκρίζα, σιωπηλού πόνου και υπαρξιακής αγωνίας; Μήπως αυτή ακριβώς η στιγμή είναι η πιο γόνιμη για να κάνουμε κάτι οριστικά γενναίο για μας. Να συναντηθούμε με την αλήθεια των συναισθημάτων μας και να “ξαναγράψουμε” τον Κόσμο; Είτε μας αρέσει να γράφουμε, είτε όχι!

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ