Σεμινάριο Υποκριτικής τέχνης για παράσταση

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Σεμινάριο Υποκριτικής τέχνης για στήσιμο και ανέβασμα παράστασης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχαρίους και ελαφρά προχωρημένους ερασιτέχνες στο Θέατρο.

Συντονισμός: ΣΟΦΙΑ ΣΕΪΡΛΗ

Διάρκεια Σεμιναρίου: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

Συναντήσεις – 3 ώρες 18:00 – 21:00 κάθε Τετάρτη

Ημερομηνία Έναρξης Σεμιναρίου: Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το σεμινάριο βασίζεται στην ανάλυση και την πρακτική εφαρμογή των βασικών αρχών της υποκριτικής:

  1. Συγκέντρωση
  2. Συγκινησιακή Ανάμνηση
  3. Παρατηρητικότητα
  4. Δραματική Πράξη
  5. Δημιουργία Χαρακτήρων
  6. Ρυθμός

Παράλληλα το σεμινάριο στοχεύει να μυήσει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της Δραματικής Τέχνης όπως εφαρμόστηκαν από μεγάλους δασκάλους του Θεάτρου όπως ο Στανισλάφσκι, ο Γκροτόφσκι και ο Αντονέν Αρτώ.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να ανιχνεύσει και να καλλιεργήσει την δημιουργικότητά του, δουλεύοντας με τον ίδιο του τον εαυτό, το σώμα του και αντλώντας υλικό μέσα από τη συνεργασία του με την ομάδα.

Οι μαθητές μέσω της συνεργασίας και του αυτοσχεδιασμού θα ανακαλύψουν τον τρόπο που μπορούν σκηνές και γεγονότα να χρησιμοποιηθούν και να μεταφραστούν σε σωματικές δράσεις, δραματικές πράξεις και εκφραστικές εικόνες.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ορθή τοποθέτηση της φωνής, στην εκφορά του λόγου, στο σώμα ως υποκριτικό εργαλείο και στο ρυθμό σε πρώτη φάση θα προσεγγίσουμε κείμενα του διεθνούς ρεπερτορίου και σε δεύτερη φάση θα επικεντρώσουμε σε ένα έργο, εμβαθύνοντας στους δραματικούς χαρακτήρες ώστε να ζήσουμε μαζί πως σε τελική φάση δημιουργείται μία παράσταση.