Σενάριο Μυθοπλασίας «FICTION IS ADDICTION»

Σενάριο Μυθοπλασίας «FICTION IS ADDICTION»

ΤΟΜΕΑΣ: ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Workshop Συγγραφής Σεναρίου Μυθοπλασίας σε 6 εύκολα μαθήματα

«FICTION IS ADDICTION»

Αντικείμενο του Εργαστηρίου: Τεχνικές και Αφηγηματικοί Κώδικες Μυθοπλασίας για την συγγραφή επινοημένων ιστοριών. Κλειδιά για μια στέρεα Πλοκή με Τρισδιάστατους Χαρακτήρες και με έμφαση στη Δραματουργική τους Ανάπτυξη ώστε η Δράση και ο Στόχος της Αφήγησης να συγκλίνουν στην κατεύθυνση ενός συναρπαστικού Story Telling.

Εισηγητής: Θράσος Καμινάκης

Πρόγραμμα: Κάθε Πέμπτη, ώρα: 20:00-22:30.
Διάρκεια: 6 μαθήματα συνολικής διάρκειας 15 ωρών.
Παρουσίαση: Τρίτη 11 Απριλίου 2017 & ώρα: 19:00 – 20:00

Ανοιχτό Εισαγωγικό: Πέμπτη 27 Απριλίου 2017
Έναρξη: Πέμπτη 4 Μαΐου 2017


Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Λίγα Λόγια για το Workshop Συγγραφής Σεναρίου Μυθοπλασίας «FICTION IS ADDICTION»

Στόχος του Εργαστηρίου ή το FICTION: Να κατακτηθούν εκείνες οι δομές – κλειδιά που υπόσχονται (ανάλογα με την κλίση στο γράψιμο κάθε συμμετέχοντα) συναρπαστικές ιστορίες και που η ανάπτυξη και η εξέλιξη στη δράση τους (σε δεύτερο χρόνο) θα φέρει στο φως καλογραμμένα και αφηγηματικά ολοκληρωμένα «σενάρια» μυθοπλασίας (Fiction).

Παράμετροι του Εργαστηρίου:

  1. Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΙΔΕΑΣ
  2. Η ΧΩΡΟ-ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  3. Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙ-ΗΡΩΕΣ – ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
  4. Η ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΠΛΟΚΗ & ΣΕΚΑΝΣ)
  5. ΤΟ ΥΦΟΣ (Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ & ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΒΑΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ)
  6. ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΤΟ ΓΙΑΤΙ & ΤΟ ΠΩΣ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ)

Το Μετά του Εργαστηρίου ή το ADDICTION: Με την ανάλυση και την εφαρμογή των παραπάνω παραμέτρων στην καλογραμμένη ΣΥΝΟΨΗ μιας Ιστορίας πραγματοποιούμε την πρώτη ολοκλήρωση αυτού που ονομάζουμε Πρώτο Δείγμα Γραφής μιας Ιδέας σε Κινηματογραφική Γλώσσα. Ακολουθεί ένα τρίμηνο εφαρμογής των γνώσεων στο χαρτί. Από αυτήν την καταμόνας ενασχόληση με το γράψιμο – που η προπόνηση θα ολοκληρωθεί στα έξι μαθήματα του εργαστηρίου θα διαφανεί πόσο για τον κάθε συμμετέχοντα η μυθοπλασία ή το Fiction είναι ή όχι Addiction.

Bonus Συνάντηση του Εργαστηρίου με τον Εισηγητή θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο εφόσον έχουν γραφτεί σε μια πρώτη μορφή εντός της θερινής περιόδου τα πρώτα ολοκληρωμένα σκαριφήματα του ατομικού σεναρίου από κάθε συμμετέχοντα και εγκαίρως αποσταλεί στον εισηγητή. Αν μη τι άλλο το φετινό Καλοκαίρι δεν θα απειληθείτε από μοναξιά ή βαρεμάρα με την ευθύνη που προαιρετικά θα έχετε αναλάβει με το πέρας του «FICTION IS ADDICTION».

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ