Εργαστήριο Υποκριτικής με την Ανδρομάχη Δαυλού

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ WEB ΚΥΚΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

Δύσκολο να φανταστεί κανείς πως η κατ’ εξοχήν διαδραστική Τέχνη, το Θέατρο, που χρειάζεται την ανθρώπινη παρουσία ζωντανά όσο καμία άλλη τέχνη, ίσως, μαζί με τις εικαστικές τέχνες, θα μπορούσε να ευδοκιμήσει σχεδόν αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Λίγο παλιότερα αυτό αντί πρωτοποριακό θα μπορούσε να ακουστεί άκομψο, δήθεν και ίσως και υβριστικό. Οι καιροί έκαναν το πολύ επινοητικό Μικρό Πολυτεχνείο να εφεύρει τρόπους και μεθόδους που δεν αντικαθιστούν αλλά προεκτείνουν τη σχέση μας με τις τέχνες που αγαπάμε.

ΙΔΟΥ ΠΩΣ:

Σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει τη χρήση κάμερας και μικροφώνου και την οπτικοακουστική επαφή πολλών συμμετεχόντων Ιδέες, Σκέψεις, θεωρία και Πρακτική Εφαρμογή της, ανταλλάσσονται μεταξύ των συνδεδεμένων ώστε να προαχθεί η Γνώση, η Τεχνική, η Δημιουργικότητα και το Ομαδικό Πνεύμα μέσα από την Καλή Παρέα που είναι τόσο χρήσιμη στις συνθήκες που ζούμε.

Σχεδιάσαμε Σεμινάρια Υποκριτικής που θα μπορούσαν να λάβουν χώρο αποκλειστικά στο Διαδίκτυο με ανάλογη επιμορφωτική υποστήριξη και τον τίτλο Web Pocket Theatre. Τα εργαλεία και οι ασκήσεις των εισηγητών στην προσέγγιση της WEB Υποκριτικής  που θα προταθούν στους συμμετέχοντες είναι μιας φρέσκιας και σύγχρονης αντίληψης των παραδοσιακών μεθόδων και πάντα σε συνάρτηση με το έμψυχο υλικό που θα στελεχώσει την ομάδα.

Εισηγήτρια: Ανδρομάχη Δαυλού

Παρακολούθηση εξ αποστάσεως (Webinar)

Παρουσίαση: Τρίτη 7/12/2021

Διάρκεια: 8 μαθήματα

Έναρξη: Τρίτη 14/12/2021

Πρόγραμμα: κάθε Τρίτη, 21:15 – 23:45

Κόστος σεμιναρίου: 250€ + ΦΠΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:

Ένα εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης, που μας προτρέπει να πάρουμε σωστά τα βήματα από το ξεκίνημά μας ήδη και να ανακαλύψουμε τις εκφραστικές μας δυνατότητες, ώστε να επικοινωνήσουμε και να απελευθερώσουμε συναισθήματα και ιδέες με θεατρικά μέσα. Παράλληλα μας οδηγεί βήμα – βήμα σε ένα επόμενο στάδιο για όποιον το επιθυμήσει με στόχο μια θεατρική Παράσταση με το πέρας των μαθημάτων on line.

10 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΜΕΣΩ ΡΟΛΩΝ.

Το Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης υπό τον συντονισμό της Ανδρομάχης Δαυλού μέσα από 10 μαθήματα των 150 λεπτών το καθένα θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε: 1. Την Έμπνευση μας, 2. Την Αρμονία & τον Ρυθμό μέσα μας, 3. τη δυνατότητά μας για Αυτοσχεδιασμό, 4. Την Ενεργειακή ροή εντός μας, 5. τη Δημιουργική μας σκέψη, 6. Τον Συναισθηματικό μας πλούτο, 7. Την εμπλοκή μας με τα Παιχνίδια των Ρόλων και 8. τη Δυναμική τους απόδοση.

Ο στόχος μας στο Εργαστήριο είναι να εξερευνήσουμε το πρόσωπο μας και τα χέρια μας ως εκφραστικά εργαλεία για τη σωστή αναπνοή, τη ρυθμικό λόγο, την κίνηση και όλα αυτά να τα βάλουμε στην υπηρεσία μιας web παράστασης.

Θα επικεντρωθούμε στην ΤΕΧΝΙΚH POCKET THEATRE”Talking Heads – Moving Hands”. Θα εξασκήσουμε με ασκήσεις προφορικότητας την καλύτερη απόδοση των εκφραστικών μας μέσων, θα αναλύσουμε θεατρικά κείμενα και χαρακτήρες, για να φτάσουμε να αγγίξουμε σε βάθος το ήθος που φέρει η Θεατρική Ιδέα.

Οι βασικές αρχές που διέπουν το ρόλο του ηθοποιού επί σκηνής θα αποτελέσουν τη βασική μας μέριμνα για μια ανάλογη εργασία που ακούει στο όνομα DIGITAL THEATRE και αρχίζει τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζει εκπληκτικά καλλιτεχνικά αποτελέσματα. Παράλληλα θα εκτονωθούμε, θα διασκεδάσουμε και θα μάθουμε λίγο καλύτερα αυτόν τον Μεγάλο Άγνωστο: τον εαυτό μας μέσα από τις αρχές του Ερευνητικού Θεάτρου που το Μικρό Πολυτεχνείο χρόνια τώρα υπηρετεί.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ