Συγγραφή Παραμυθιού στο 2021

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Οι Ιστορίες Αλλιώς…

  • Τι σημαίνει καλό παραμύθι; Υπάρχει σωστή συνταγή; Αλλάζει μέσα στον χρόνο; Ποιες είναι οι απαιτήσεις των σημερινών παιδιών;
  • Για να νιώσουμε τον παλμό και τις ανάγκες του Σήμερα, θα ανατρέξουμε σε κλασικά και μοντέρνα έργα ώστε να κατανοήσουμε τεχνικές, να διαλέξουμε εργαλεία, και να μάθουμε να αποφεύγουμε κλισέ, παγίδες και τον αφόρητα βαρετό (για μικρούς και μεγάλους) διδακτισμό.
  • Βασισμένοι στην τεχνική του εγκιβωτισμού, σε αυτό το σεμινάριο θα μελετήσουμε φόρμες παραμυθιών, παιδικών βιβλίων και εφηβικών μυθιστορημάτων, ώστε να αναπτυχθούν νέες ιδέες που θα αποτυπωθούν στο χαρτί.
  • Στόχος είναι να γραφτούν ιστορίες από τον κάθε συμμετέχοντα που θα ενωθούν σε ένα συλλογικό έργο με την ευχή να αξίζει να εκδοθεί. Πρόκειται για δουλειά ατομική όσο και ομαδική, μέσα στα πλαίσια δημιουργίας μιας ενιαίας ιστορίας που θα αποτελείται από πολλές μικρότερες, οι οποίες θα ξεχωρίζουν για τον δικό της χαρακτήρα η καθεμιά.

Bonus: Μία έξτρα συνάντηση εντελώς δωρεάν, με δύο σημαντικούς καλεσμένους από τον χώρο του βιβλίου, στους οποίους θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο το έργο της ομάδας:Έναν καταξιωμένο συγγραφέα και τον υπεύθυνο παιδικής/εφηβικής λογοτεχνίας ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου, που θα προσφέρουν τις συμβουλές τους μέσα από την δική τους οπτική.

Εισηγήτρια: Δέσποινα Μάντζαρη

Πρόγραμμα: Κάθε Πέμπτη από τις 19:30 έως τις 21:30

Διάρκεια: 10 Web Συναντήσεις

Συνάντηση Γνωριμίας ONLINE: Πέμπτη 17/12/2020

Έναρξη: Πέμπτη 14/01/2021

Διάρκεια: Έως μέσα Μαρτίου 2021

Αξία Σεμιναρίου: 248€

Αναλυτική Περιγραφή:

Οι δέκα δίωρες συναντήσεις θα είναι χωρισμένες σε πέντε ενότητες, η καθεμία εκ των οποίων θα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό μάθημα και ένα πρακτικό, οπότε θα υπάρχει κάθε φορά περιθώριο δύο εβδομάδων ώστε να γράφουμε, να παρουσιάζουμε και να αναλύουμε την δουλειά μας.

Ενότητες:

  • Οι χίλιες και μία νύχτες του Οδυσσέα [Η μικρή φόρμα μέσα στη μεγάλη]
  • Η Αλίκη συναντά τον Γκιούλιβερ [Αυτοτέλεια σε ένα συνεπές σύνολο]
  • Ο Χάρρυ Πόττερ μέσα στην ντουλάπα της Νάρνια [Παράλληλοι κόσμοι]
  • Ο Πήτερ Παν αντικρίζει στον καθρέφτη τον Ντόριαν Γκρέι [Ήρωας ή αντιήρωας;]
  • Ο Οζ και ο λύκος [Αποδόμηση του κακού]

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο: Τεχνικά σε αρχάριους. Γενικά σε τολμηρούς.

Πώς θα γίνονται οι συναντήσεις: Online. Η τεχνολογία μας φέρνει κοντά, όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε.

Πότε θα γίνονται οι συναντήσεις: Μία φορά την εβδομάδα. Η ημέρα και η ώρα αναφέρονται παραπάνω, αλλά η επαφή μας θα συνεχίζεται μέσω email μέσα στην διάρκεια της εβδομάδας με την συντονίστρια της ομάδας.

Extra Bonus: Κάθε δεύτερη συνάντηση το μάθημα θα είναι καθαρά πρακτικό και σε όσες προσπάθειές μας κριθεί χρήσιμο θα φιλοξενείται ο Θράσος Καμινάκης ως guest.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ