Τα καλοκαιρινά σεμινάρια του ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

seminaria texnis

Με ενάρξεις από 16 Μαΐου

Τα Εντός των Τειχών Καλοκαιρινά Εργαστήρια

 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ / Αστέρια στο χαρτί: ένα σεμινάριο Αυτοματικής γραφής και Αφηγηματικής Τέχνης βασισμένης στην Αστρολογία. Με τον Γιώργο Πανόπουλο και τον Θράσο Καμινάκη (Παρουσίαση:  Πέμπτη 30/5, ώρα 20.00).
 2. 8 ½: Σεμινάριο Σεναρίου για τα 8 πιο σημαντικά σενάρια στον παγκόσμιο κινηματογράφο και την τεχνική τους. 8 διαφορετικές φόρμες γραφής. Με το Στάθη Βαλούκο. Έναρξη Τρίτη 28/5.
 3. Ένα καλάθι γεμάτο τραγούδια: Μουσικό εργαστήριο μελοποίησης στίχων που απευθύνεται σε νέους στιχουργούς. Με τον Γιώργο Ανδρέου. Έναρξη Δευτέρα 3/6.
 4. Διακόσμηση: 2 σεμινάρια A. για το Χρώμα ως εργαλείο στην Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου και B. για το HouseLifting. Με τον Γιάννη Γιαννούλη. Έναρξη Τετάρτη 29/5, ώρα 18.30.
 5. Back Stage Theatre / Φως και Σκηνή: 4 πρακτικά pocketseminars με στόχο το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης, που μας μυούν στους τομείς ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ MAKE-UP, ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ. Με τους Κ. Χ. Μανωλάκου, Γ. Λυντζέρη, Χ. Παναγοπούλου και Β. Αβραμάκο και για το ανέβασμα της παράστασης : «ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΚΟΝΤΟ» του S. Becket σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου με 18 ηθοποιούς επί Σκηνής. Έναρξη: Κυριακή 19/5, ώρα 13.00.
 6. Θεατρικό Παιχνίδι με Project: σεμινάριο θεατρικού αυτοσχεδιασμού με παιχνίδια και ασκήσεις υποκριτικής. Με την Ανατολή Αθανασιάδου. Ανοιχτό Μάθημα Παρασκευή 31/5, ώρα 20.30. Έναρξη: Παρασκευή 7/6, ώρες 20:30 – 22:30.
 7. Μουσικό Ραδιόφωνο: επαγγελματικό εργαστήριο παραγωγής μουσικής ραδιοφωνικής εκπομπής. Με το Γιώργο Φλωράκη. Τελευταία Δυνατότητα ένταξης στο τμήμα: Τρίτη 28/5, ώρες 18:00 – 20:30.
 8. Σχολείο Κοσμήματος: 2 σεμινάρια

  Α. για το Χειροποίητο Κόσμημα με την Ράνια Πανάγου. Τελευταία Δυνατότητα Ένταξης στο τμήμα:  Τετάρτη 29/5, ώρες 18:00-20:30

  Β. για το Εικαστικό Κόσμημα (Καλοκαιρινό Κόσμημα & Αξεσουάρ) με τη Χάγια Κοέν. Έναρξη Πέμπτη 6/6, ώρα 18:00-20:00.

 9. Κινούμενο Σχέδιο: με τον Βίκτωρα Μελίστα. Έναρξη εντός Ιουνίου.
 10. ΤΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟ SUMMER SCHOOL ΤΟΥ Μ.Π. : Ονομάζεται έτσι κάθε επιμορφωτική δραστηριότητα του Μ.Π. εκτός των τειχών και αφορά σε δημιουργικά, βιωματικά workshops για την Τέχνη και την Τέχνη της Ζωής έως και 4 διανυκτερεύσεων σε κοντινούς συνήθως παραθαλάσσιους προορισμούς εντός ή εκτός ΑΤΤΙΚΗΣ. Όλα τα workshops συνοδεύονται από Προβολές Ταινιών. Για τα εντός Αττικής projects ο Θράσος Καμινάκης συνήθως υποδέχεται στο εξοχικό του τους συμμετέχοντες ενώ η διαμονή τους γίνεται κατ’εξοχήν ειδυλιακή σε ένα από τα ωραιότερα παραθαλλάσια ξενοδοχεία της Αθηνών – Σουνίου το ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ. Αυτή τη στιγμή προγραμματίζονται για το φετινό καλοκαίρι:
 11. “Εργαστήρι ΛΟΓΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ”: Η τέχνη της Φωτογραφίας στην υπηρεσία του Λόγου και το αντίθετο και με στόχο την ομαδική έκθεση των έργων των συμμετεχόντων με το πέρας του εργαστηρίου. Με τους Γιάννη Βουλγαράκη – Θράσο Καμινάκη – Φώτη Βλαστό. Πρόγραμμα: Πεμπτη 13/6 (ΑΘΗΝΑ), 14-15-16/6 (ΣΑΡΩΝΙΔΑ) & 20/5 (ΑΘΗΝΑ). Η Έκθεση που θα ακολουθήσει θα ενταχθεί στον ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΙΟΥΛΙΟ του Μ.Π. και θα διεξαχθεί σε γνωστό Χώρο Τέχνης της πόλης.
 12. “ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ”ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ – ΒΟΤΑΝΑ – MASSAGE – YOGA : Βιωματικό Εργαστήριο με τον Παντελή Μαστρομιχάλη στο τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος (ΣΑΡΩΝΙΔΑ – 21 – 24 Ιουνίου).
 13. “ΜΟΥΣΙΚΗ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ”: Από το Μιούζικαλ στη Μουσική Ταινία ένα τετραήμερο κινηματογραφικό οδοιπορικό ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΥΣ & ΣΙΝΕΦΙΛ με τον Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη (ΣΑΡΩΝΙΔΑ 27-30/6)
 14. “ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ” Μπατίκ : με την Αντέλα Μέρμηγκα. Συντήρηση Αντικειμένων Τέχνης: με την Ελένη Μαυροπούλου. ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ με παράλληλες εικαστικές δράσεις και προβλεπόμενη διεξαγωγή το weekend 6-7-8 Ιουλίου στη ΣΑΡΩΝΙΔΑ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ στα 210.324.3306 & www.mikropolytexneio.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ