Τα Τραγούδια της Οδύσσειας – Σεμινάριο Στιχουργικής

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Κάνουμε την Οδύσσεια δικό μας νόστο: Εργαστήριο με στιχουργικό και τραγουδοποιητικό project.

Εισηγήτρια: Φωτεινή Λαμπρίδη

Έναρξη: 12/10/2022

Πρόγραμμα: Κάθε Τετάρτη, 20:00 – 23:00

Διάρκεια: 5 δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις

Κόστος: 250€ + ΦΠΑ*

Εργαστήριο με στιχουργικό και τραγουδοποιητικό project, κάθε Τετάρτη στις 20:00 στο φουαγιέ του ΜΠ. Τα μαθήματα δίνουν τη δυνατότητα και on line παρακολούθησης σε όσους επιλέγουν αυτή τη συνθήκη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Οδύσσεια, εκτός από ένα από τα σημαντικότερα έπη που διασώζονται, θεωρείται και μία από τις πιο επιδραστικές ιστορίες παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ποιητές όπως ο Καβάφης αλλά και αρκετοί τραγουδοποιοί και στιχουργοί έχουν εμπνευστεί από τον νόστο του Οδυσσέα.

Ο Οδυσσέας δεν περιπλανιέται απλώς στη θάλασσα της Μεσογείου αλλά και στην άβυσσο της ψυχικής του υπόστασης, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει εκ νέου τον παλιό του εαυτό ή μήπως για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του; Οι τόποι τους οποίους επισκέπτεται δεν είναι κυριολεκτικοί. Συνιστούν αφορμές για να βρεθεί αντιμέτωπος με διαφορετικές ψυχικές καταστάσεις.

Εκεί θα περιπλανηθούμε στο σεμινάριο που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στην Αθήνα (μια ιδέα που είχε σαν αφετηρία της την Αίγινα, αλλά ολοκληρωμένη πραγματοποιείται διαδικτυακά από Οκτώβριο και στο Θησείο, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης) και θα ολοκληρωθεί στο φουαγιέ του Μικρού Πολυτεχνείου με 5 συνολικά επιμορφωτικά μαθήματα και μετά με έξτρα συναντήσεις με τους μελοποιούς που θα βάλουν μουσική στα τραγούδια που θα γραφτούν.

Θα γράψουμε με αφορμή τον επαναπατρισμό (σε γη ή στον εαυτό μας), τον πειρασμό (Σειρήνες), τη μαγεία (Κίρκη), την κτητικότητα και την ελευθερία του έρωτα (Καλυψώ), την ενοχή του Οδυσσέα, την εγκαρτέρηση ή τη θυσία (Πηνελόπη) τον προορισμό (Ιθάκη).

Tα τραγούδια θα μελοποιηθούν και θα προκύψει ένα συλλογικό έργο με θέμα αποκλειστικά την Οδύσσεια.

  • * για μαθητές με προηγούμενη συμμετοχή στα σεμινάρια της Φωτεινής Λαμπρίδη BONUS PRICE Info: 2103252998ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ