Κάνουμε την Οδύσσεια δικό μας νόστο

Εισηγήτρια: Φωτεινή Λαμπρίδη

Κόστος: 180€ + ΦΠΑ* (μίνιμουμ συμμετοχής)

Η Οδύσσεια, εκτός από ένα από τα σημαντικότερα έπη που διασώζονται, θεωρείται και μία από τις πιο επιδραστικές ιστορίες παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ποιητές όπως ο Καβάφης αλλά και αρκετοί τραγουδοποιοί και στιχουργοί έχουν εμπνευστεί από τον νόστο του Οδυσσέα.

Ο Οδυσσέας δεν περιπλανιέται απλώς στη θάλασσα της Μεσογείου αλλά και στην άβυσσο της ψυχικής του υπόστασης, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει εκ νέου τον παλιό του εαυτό ή μήπως για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του; Οι τόποι τους οποίους επισκέπτεται δεν είναι κυριολεκτικοί. Συνιστούν αφορμές για να βρεθεί αντιμέτωπος με διαφορετικές ψυχικές καταστάσεις.

Εκεί θα περιπλανηθούμε στο σεμινάριο που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στην Αίγινα με άφιξη στις 9/9 (10 & 11 Σεπτεμβρίου) και θα συνεχιστεί στο φουαγιέ του Μικρού Πολυτεχνείου τον Οκτώβριο με 6 συνολικά συναντήσεις ισομερώς μοιρασμένες σε Αίγινα και Αθήνα.

Θα γράψουμε με αφορμή τον επαναπατρισμό (σε γη ή στον εαυτό μας), τον πειρασμό (Σειρήνες), τη μαγεία (Κίρκη), την κτητικότητα και την ελευθερία του έρωτα (Καλυψώ), την ενοχή του Οδυσσέα, την εγκαρτέρηση ή τη θυσία (Πηνελόπη) τον προορισμό (Ιθάκη).

Από το σεμινάριο θα επιλεγούν τραγούδια προκειμένου να μελοποιηθούν σε έναν κύκλο με θέμα αποκλειστικά την Οδύσσεια.

  • * Η συμμετοχή στα μαθήματα που θα διεξαχθούν μετά το Ταξίδι στην Αίγινα (web ή δια ζώσης) επισύρουν επιπλέον οικονομική συμμετοχή Info: 2103252998ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ