The Project 318 C.V.C.

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

THE PROJECT 318 CHRISTMAS VIRUS C:

ή ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

Ας υποθέσουμε πως η γη είναι ένα τεράστιο ίδρυμα για εθισμένες προσωπικότητες στην δυστυχία. Ήταν ένας τρόπος να εξηγήσεις και να μεταφράσεις γιατί ο κόσμος μας δεν περνάει καλά. Τι κάνει ένα τόσο τέλειο δημιούργημα όσο ο άνθρωπος να υποφέρει και να κάνει κάθε τι δίπλα του να υποφέρει: Την φύση, τα ζώα, τη βλάστηση, τους φυσικούς πόρους, την υγεία, τα όρια στην σχέση του με κάθε τι και κάθε έναν που είναι κοντά του.

Στο ίδρυμα αυτό τα Χριστούγεννα είναι καλοκαιρινά δηλαδή ανάποδα από ότι ξέρουμε… Αφρικάνικα. Και οι τρόφιμοι του ιδρύματος προσπαθούν χρονιάρες μέρες να αποτοξινωθούν από την δυστυχία, κάτι που συνηθίζεται μέσα στις γιορτές που όλοι μας ντυνόμαστε με… ανθρωπιά. Λέξη κι αυτή… Σαν μολυσματική ασθένεια ακούγεται.

 Christmas Virus λοιπόν παντού στον πλανήτη με 365 μέρες το χρόνο να προσπαθούμε όλοι να διατηρήσουμε το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Χωρίς πολέμους, χωρίς εγκλήματα, χωρίς διαζύγια, χωρίς ανεργία, χωρίς φτώχεια και πείνα, χωρίς ναρκωτικά, αλκοόλ και τεχνητούς παραδείσους, χωρίς σεξισμό, ρατσισμό, φασισμό, ιμπεριαλισμό, χωρίς αρρώστιες, γηρατειά και θάνατο.

Πως;

Φροντίζοντας το Πνεύμα των Χριστουγέννων αυτό το επίπλαστο καλοσυνάτο  κλίμα αυτών των ημερών να διατηρηθεί για έναν ολόκληρο χρόνο. Με την μετάδοση του «Ιού των Χριστουγέννων» από την μια άκρη της γης στην άλλη.

Ένας ραδιοφωνικός σταθμός μεταδίδει κάθε μέρα Χριστούγεννα. Το μήνυμα δεν αφήνει γωνιά της γης που να μην φτάσει. Και οι αντιδράσεις των τροφίμων του πλανήτη μιας χρονιάς όπως το 2019 που μπαίνει οσονούπω απρόβλεπτες. Τι μας κάνει να μην θέλουμε να είμαστε καλά ενώ όλοι γι’ αυτό «πολεμάμε»; Αφήνουμε πίσω το ‘18 και μπαίνουμε αριθμολογικά σε μια χρονιά 3. Γιατί; 2019 δηλ. 2+0+1+9=12, δηλ. 1+2=3. Άρα ’18 πίσω μας και 3 μπροστά μας να τη η χρονιά «318».

Αυτός είναι ο τίτλος του έργου 318 Christmas Virus C  με υπότιτλο «Πως μεταδίδονται τα Χριστούγεννα»  ενός ετήσιου art project του Μικρού Πολυτεχνείου, που θα διαρκέσει ένα χρόνο από τον Δεκέμβριο του ’18 που ξεκινάει έως τον Δεκέμβριο του ’19 που θα ανέβει στην σκηνή του θεάτρου ΟΛΒΙΟ. Μέχρι τότε πολλοί νέοι δημιουργοί από τα σεμινάρια τέχνης του ΜΠ θα ασχοληθούν υπέρ-δημιουργικά με το θέμα.

Ενδεικτικά σημειώνουμε: Σεμινάριο Εικονοληψίας και Montage των Παναγιώτη Τσάγκα και Μάκη Φάρο, Σεμινάρια Pocket Theatre και Αυτοσχεδιασμού, Σεμινάρια Σκηνογραφίας και Φωτισμών Θεάτρου ( Γιώργος Λυντζέρης και Μελίνα Μάσχα), Καλλιγραφίας (!),  Δημιουργικής Γραφής και Μυθοπλασίας (τμήμα Μπονζάι), Στίχου και Τραγουδοποιϊας (Νίκος Κολλάρος) ακόμα και σεμινάριο Αριθμολογίας για την «επιστημονική» αλήθεια του πράγματος.

Την 27η Δεκεμβρίου μια από τις πιο σκοτεινές νύχτες του χρόνου, οι μαθητές του Αφηγήματος Μπονζάι (δημιουργική γραφή) του Θράσου Καμινάκη κάνουν την πρώτη τους 318 Συνάντηση ενώ θα σκάνε μύτη οι καλικάτζαροι . «Η ΠΟΛΗ ΖΕΙ» Χορηγός Επικοινωνίας του Project θα είναι εκεί με απόλυτη μυστικότητα για να καλύψει το γεγονός…

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.