Εργαστήριο Υποκριτικής με Αυτοσχεδιασμούς για Pocket Theatre Παράσταση

Θεατρική Γραφή με Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού Pocket Theatre

To Εργαστήριο “Υποκριτικής με Αυτοσχεδιασμούς για Pocket Theatre Παράσταση”, οργανώνεται πολύ δημιουργικά και φιλόδοξα φέτος. Ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης θα κατευθύνει νέους μαθητευόμενους ηθοποιούς να αυτοσχεδιάσουν πάνω σε κείμενα και  χαρακτήρες για να φέρουν στο φως μια πρωτότυπη μουσική και θεατρική παράσταση που θα ανέβει την Άνοιξη του 2018 στο Θέατρο ΟΛΒΙΟ. Το σεμινάριο που συνδέεται εξ αγχιστείας με το Εργαστήριο, είναι αυτό της Ομαδικής Συγγραφής Θεατρικού Έργου με τίτλο: “ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” από το οποίο θα παραχθεί το κείμενο και το λιμπρέτο του έργου.

Εισηγητής: Κοραής Δαμάτης

Πρόγραμμα: Κάθε Σάββατο, ώρα: 18:00 – 22:00
Διάρκεια: 20 μαθήματα συνολικής διάρκειας 80 ωρών (+ Πρόβες)
Παρουσίαση στο κοινό με κράτηση θέσης: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 ΩΡΑ 19:00 ΙΕΡΑ (2103243306)

Έναρξη: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

 

Ο Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός ως εργαλείο “σύνθεσης” μιας Pocket Theatre Παράστασης:

Τα πρώτα μαθήματα θα μας φέρουν μπροστά στο θέμα και την ιδέα του έργου και θα στηριχθούν στην ζύμωση της βασικής ιδέας μέσα από το ύφος του κάθε ατομικού κειμένου (μονολόγου ή μικρού σκετς) που έγραψαν και παρέδωσαν οι νέοι δημιουργοί των αντίστοιχων συγγραφικών ομάδων στον Κοραή Δαμάτη. Τα επόμενα μαθήματα θα δώσουν βάρος στη Θεατρικότητα των κειμένων. Οι νέοι μαθητευόμενοι Ηθοποιοί γίνονται συνδημιουργοί στην νέα ταυτότητα του έργου μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς τους πάνω στα δοσμένα κείμενα. Καθώς το κάθε θεατρικό κείμενο θα πέφτει στο τραπέζι πρώτα θα “διαβάζεται” και έπειτα θα “δραματοποιείται”. Έτσι η αρχική εστίαση περί Καλής Πλοκής και Δυνατών Χαρακτήρων θα αποτιμάται και θα βελτιώνεται στην πράξη. Έτσι το σπονδυλωτό αυτό έργο θα αποκτήσει την δραματική διάσταση που του χρειάζεται για να ανέβει στην θεατρική σκηνή και να αποδοθεί από ηθοποιούς.

Στα τελευταία μαθήματα ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης θα οδηγήσει σε πρόβες όλον τον θίασο και με την σύμπραξη μουσικών συντελεστών το έργο θα μοιάζει με χειροποίητο μιούζικαλ που οι ηθοποιοί του θα φέρουν και την ευθύνη των συνδημιουργών.

 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΩΣ 3 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL