Θεατρική Γραφή με Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού Pocket Theatre

Θεατρική Γραφή με Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού Pocket Theatre

To Εργαστήριο “Θεατρική Γραφή με εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού Pocket Theatre”, οργανώνεται πολύ δημιουργικά και φιλόδοξα φέτος για το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης θα κατευθύνει 10 νέους συγγραφείς να συντάξουν πάνω στη φόρμα ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ – ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ένα ομαδικού concept & σύνθεσης έργο που θα μπορεί να σταθεί ολοκληρωμένο σε μια θεατρική σκηνή γραμμένο και από τους 10 νέους δημιουργούς μαζί. Σε αυτό θα συμπράξουν με μειωμένα δίδακτρα 10 νέοι μαθητευόμενοι ηθοποιοί – ισάριθμοι με τους ρόλους του έργου που αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε ιδέες, χαρακτήρες και δοσμένα κείμενα θα συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην ολοκλήρωση του έργου.  Συνεργάτης του Κοραή Δαμάτη σε αυτή την πειραματική εκπαιδευτική δράση με ορατό καλλιτεχνικό στόχο ο Θράσος Καμινάκης και Σύμβουλος Επιμέλειας του τελικού Θεατρικού Κειμένου που θα παραχθεί ο Φώτης Βλαστός.

Εισηγητής: Κοραής Δαμάτης

Πρόγραμμα: Κάθε Σάββατο, ώρα: 18:00 – 21:30
Διάρκεια: 8 μαθήματα συνολικής διάρκειας 28 ωρών
Παρουσίαση στο κοινό με κράτηση θέσης: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 ΩΡΑ 19:00 ΙΕΡΑ (2103243306)

Έναρξη: 21 Οκτωβρίου 2017

Απευθύνεται σε 10 νέους συγγραφείς και 10 νέους ηθοποιούς μετά από συνέντευξη με τον εισηγητή

Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο: 

Α’ Ο Τομέας Θεατρική Γραφή Για Pocket Theatre

Οι βασικές αρχές της Συγγραφής ενός θεατρικού έργου, η δύναμη της αφήγησης μιας ιστορίας μέσω ενός μονολόγου ή / και διαλόγων, η γνωριμία μας με την θεατρική σκηνή, η αξία του Αυτοσχεδιασμού κατά την πράξη της Συγγραφής και η ‘εσωτερική” σκηνοθεσία, που ένας νέος συγγραφέας οφείλει να κατέχει γράφοντας και αναζητώντας το ύφος του έργου του θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το πολύ πρωτότυπο και φιλόδοξο καλλιτεχνικά workshop που λογικά δεν απευθύνεται σε ανθρώπους με μια πρωτόλεια σχέση με την γραφή. Το μικρό θεατρικό έργο (μονόπρακτο) αποτελεί την καλύτερη εξάσκηση στο χώρο της θεατρικής γραφής καθώς και ο Μονόλογος ως είδος Εξομολογητικού Θεάτρου κι όχι μόνο είναι τα είδη που κατ’ εξοχήν θα μας απασχολήσουν χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα δοθεί έμφαση στην διά-δραση μεταξύ των χαρακτήρων και στην πλοκή ή την δραματικότητα του τελικού αποτελέσματος.

Ας μην ξεχνάμε: Ο καθένας θα γράφει τα κείμενά του αλλά αυτά τα κείμενα θα στοχεύουν σε μία ένωσή τους πολύ δημιουργική πριν το τέλος του σεμιναρίου ώστε να αποτελέσουν τα αναπόσπαστα μέρη ενός ολοκληρωμένου θεατρικού έργου που θα φέρει την υπογραφή 10 νέων συγγραφέων ταυτοχρόνως.

Β’ Ο Τομέας Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός ως εργαλείο συγγραφής μιας Pocket Theatre Παράστασης:

Τα 2 πρώτα μαθήματα θα μας φέρουν μπροστά στο θέμα και την ιδέα του έργου θα στηριχθούν στην σύλληψη και στοιχειοθέτηση της βασικής ιδέας του κάθε ατομικού κειμένου (μονολόγου ή μικρού σκετς) που ωστόσο στοχεύει στην σύνθεση ενός έργου συνόλου κι όχι μιας αυστηρά προσωπικής δημιουργίας. Τα επόμενα 8 μαθήματα θα δώσουν βάρος στη Θεατρικότητα των ιδεών και των κειμένων μας. Εδώ μπαίνουν στην παρέα μας ενεργά οι νέοι μαθητευόμενοι Ηθοποιοί. Καθώς το κάθε θεατρικό κείμενο θα πέφτει στο τραπέζι πρώτα θα “διαβάζεται” και έπειτα θα “δραματοποιείται”. Έτσι η αρχική εστίαση περί Καλής Πλοκής και Δυνατών Χαρακτήρων θα αποτιμάται και θα βελτιώνεται στην πράξη. Το “λογοτεχνικό” μέρος του κάθε κειμένου θα αποκτά την δραματική διάσταση που του χρειάζεται όταν πρόκειται να ανέβει στην θεατρική σκηνή και να αποδοθεί από ηθοποιούς. έργου.

Στα τρία τελευταία μαθήματα ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης παρέχοντας την γέφυρα ανάμεσα στην λογοτεχνία και την δραματοποίηση, θα δοκιμάσει με την σύμπραξη των συνεργατών του την πιο ενδελεχή μελέτη των σκηνοθετικών οδηγιών προς την ολοκλήρωση του ομαδικού θεατρικού κειμένου.

Ενημερωθείτε έγκαιρα στο 6937100641 (καθημερινά από 14:30 έως 17:30) ποιος ο ρόλος των ηθοποιών στο σεμινάριο και για ποιο λόγο αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να σας ενδιαφέρει.

 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (επιλέξτε):

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣΠΡΟΤΙΜΩ EMAIL