Θεατρικό Παιχνίδι On Line

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ON LINE

“Τα παραμυθομάγια του Μάη”

Συντονισμός: Κατερίνα Παλαιοθόδωρου

Πρόγραμμα: Αναμένεται από αρχές Ιουνίου

Διάρκεια: Αναμένεται

Αξία Σεμιναρίου: Αναμένεται

Τι θα κάνουμε:

Γνώρισε την φωνή σου! Γνώρισε τον εαυτό σου, τους φίλους σου ή το παιδί σου μέσα από άλλη ματιά και έλα να παίξουμε! με τις λέξεις, τα φωνήεντα και τα σύμφωνα, μέσα από την αναπνοή σου και την στήριξη της. Γύμνασε το σώμα σου με θεατρικό παιχνίδι, μουσική, φαντασία και κείμενο που θα μάθουμε να το διαβάζουμε καθαρά και τονισμένα με μια καλά στηριγμένη φωνή.

Ξεκλείδωσε την γλώσσα σου και τα συναισθήματά σου και φτιάξε μια ιστορία για όλους η ένα παραμύθι. Γνώρισε την σωματοποιημένη σου φωνή και τις δυσκολίες της και έλα να προχωρήσουμε λιγάκι ακόμα.

Όσο πετά ανάλαφρα μια πεταλούδα μες στον Μάη πέτα από πάνω σου όλα τα βάρη … κι έλα να τα κάνουμε φωνή που να ακούγεται δυνατά καθαρά και παραμυθητικά!

«Κουρδίσου» και «πειραματίσου» ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε συναισθήματα, λέξεις, σκέψεις, ιστορίες αληθινές ή φανταστικές…

Πως θα το κάνουμε:

Θα τις προσεγγίσουμε μαζί:

1) Στον αφηγηματικό λόγο (τεχνική)

2) Στην στήριξη του λόγου (διαφραγματική αναπνοή)

3) στην θεατρικότητα του κειμένου και των συναισθημάτων ( τονισμός, θεατρικότητα, ρόλοι)

4) στην σκηνοθετική ματιά πίσω από το προφανές (ευρηματικότητα, φωτισμός)

5) σύνθεσε την μουσική σου επένδυση είτε με την φωνή σου, με όργανα, ή με τις αγαπημένες σου μουσικές

6) έλα να το μοιραστούμε! με τα παιδιά μας, τους φίλους μας, την ομάδα μας! Ηχογράφησε ή φτιάξε ένα μικρό βίντεο με την δουλειά σου!

Μπορεί να αφορά μια δική σου ιστορία που να έχει παραδοσιακή υφή, σύγχρονη ή φουτουριστική. Μπορείς να φτιάξεις μια ιστορία ή ένα παραμύθι και μετά να τα μοιραστείς με τους φίλους και τους δικούς σου αγαπημένους ανθρώπους!
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ