Θράσος Χριστόπουλος

Θράσος Χριστόπουλος

Ξεκίνησα από τις εφαρμοσμένες τέχνες, συνέχισα με την μεγάλη μου αγάπη, το θέατρο, και σαν φυσική εξέλιξη ήρθε η ανάγκη για ψυχοθεραπευτική και πνευματική αναζήτηση.

Έχω σπουδάσει Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων, Θεατρικές Τέχνες, έχω λάβει ψυχοθεραπευτική κατάρτιση (όπως Συμβουλευτική Ψυχολογία, παιδοψυχολογία και χρωματοθεραπείας), και έχω ασχοληθεί με “εναλλακτικές” μεθόδους αυτογνωσίας και θεραπείας.

Στο χώρο του θέατρου ξεκίνησα με το δικό μου εργαστήρι “Σήμαντρο” στα Τρίκαλα. Όταν εγκαταστάθηκα στην Αθήνα εργάσθηκα ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων για πολλά καταστήματα, ως καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος διαφήμισης και προώθησης για εταιρείες όπως η Νotos και η Hunter.

Παράλληλα συνέχισα να συμμετέχω ως σκηνογράφος, καλλιτεχνικός διευθυντής, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνοθέτης σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Συνεργάσθηκα με σχολεία και Δήμους διδάσκοντας σε παιδιά και ενηλίκους βιωματικό θέατρο.

Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι επίσης με τον συντονισμό ομάδων αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης και μελέτης των Μαθημάτων Θαυμάτων (Course in Miracles) και παρουσιάζω αντίστοιχα βιωματικά σεμινάρια. Δουλεύω με άτομα στο φάσμα του αυτισμού (ASD), Άσπεργκερ, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (ΔΑΔ), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠ-Υ).

Καθώς έχω εργασθεί και στους τρεις τομείς των ενδιαφερόντων μου, με το πέρασμα του χρόνου χρησιμοποίησα τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απέκτησα και τις αρχές των δασκάλων μου για να δημιουργήσω τη δική μου μέθοδο στο βιωματικό θέατρο, και να εμπλουτίσω την ενεργειακή ζωγραφική και τις ομάδες αυτογνωσίας, αυτό-βελτίωσης. Γιατί η τέχνη δεν είναι θεραπεία μπορεί όμως να γίνει βαθιά θεραπευτική.