Τα απογεύματα της Δευτέρας η εβδομάδα χρόνια τώρα ανοίγει στο Μικρό Πολυτεχνείο με ένα σεμινάριο Βιωματικής Γραφής που είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για όποιον αγαπά το γράψιμο να μιλήσει στη γλώσσα των συναισθημάτων του χωρίς να αυτολογοκρίνεται. Ο νέος κύκλος για την QUEER ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & τις ΕΜΦΥΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ξεκινάει από Δεκέμβριο θα διαρκέσει ως τέλη Φεβρουαρίου & με έμφαση στην Ελληνική λογοτεχνία αυτήν τη φορά.

Εισηγήτρια: Μαριανίκη Δορμπαράκη

Εισαγωγικό μάθημα: 12/12/2022

Έναρξη: 30/1/2023

Πρόγραμμα: Κάθε Δευτέρα, 17:00 – 20:00

Διάρκεια: 8 δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις

Κόστος: 225€ + ΦΠΑ

Περιορισμένος Αριθμός Συμμετοχών

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

• Πόσο συχνά δίνουμε τη δυνατότητα στον εαυτό μας να τολμήσει μια συναισθηματική αποφόρτιση;
• Πόσο συχνά επιτρέπουμε στη Λογοτεχνία και Ποίηση να κερδίσουν χώρο μέσα μας και να μας ενώσουν με τις αλήθειες μας;
• Πόσο επιτρέπουμε στα συναισθήματά μας να μιλήσουν τη γλώσσα της δικής τους πραγματικότητας και αυθεντικότητας;
Για τους περισσότερους από εμάς, η σχέση με το γραπτό λόγο τελειώνει στα χρόνια που αφήνουμε το σχολείο με τις τελευταίες εκθέσεις που γράψαμε. Με το σεμινάριο αυτό:
• ανιχνεύουμε τα κρυμμένα βιώματα στην καλή λογοτεχνία των μεγάλων Ευρωπαίων δημιουργών
• εμβαθύνουμε στην ποιητική γλώσσα και τη ζωή των μεγάλων ποιητών του Κόσμου που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν κι εμάς ώστε να ξαναβρούμε τη σχέση μας με το γράψιμο
• φέρνουμε στο φως κείμενα που ίσως να εκπλήξουν ακόμα κι εμάς τους ίδιους για τους θησαυρούς που μπορεί να κρύβει ο ψυχισμός μας.

Ενδεικτικά οι Συγγραφείς που θα μελετηθούν από την εισηγήτρια & την ομάδα:

ΟΙ Συγγραφείς που θα μας εμπνεύσουν και θα μελετήσουμε μετά από το εισαγωγικό μάθημα στις 5/12 είναι: ΣΑΜ ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΤΖΟΟΥΝΣ, ENTOYAP ΛOYI, MAPIEKE ΛOYKAΣ PINEBEΛNT, ZAN ZENE, ΠΩΛ MΠ. ΠPEΘIAΔO, APMATA ΓKOYINTOYTΣI, ΘOΔΩPOΣ ΓPHΓOPIAΔHΣ, MAPΓAPITA KAPAΠANOY.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ