Κειμενογραφία Διαφήμισης

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το πλαίσιο των Σεμιναρίων θα χτιστεί πάνω σε τρεις ενότητες/επίπεδα

Η Διαφήμιση – Θεωρία «Η Διαφήμιση στην πράξη» – πώς λειτουργεί η Διαφήμιση Workshops

Συντονιστής: Αρβανίτης Τάσος

Σε κάθε ενότητα θα δίνονται παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα «τρέξει» ένα project με στόχο τη δημιουργία έκθεσης των έργων των σπουδαστών

ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Τι είναι Διαφήμιση Πώς λειτουργεί η Διαφήμιση Ο καταναλωτής – έρευνες Τα Διαφημιστικά Μέσα (above and below the line) και τα Νέα Μέσα Η Διαφημιστική Εταιρία (Διαφημιστικά τμήματα – εξωτερικοί συνεργάτες) Πώς γεννιέται η μάρκα (προϊόν ή υπηρεσία) – ονοματολογία, σήμα, λογότυπο, εταιρική ταυτότητα, slogan Από το brief στην «ιδέα» Το διαφημιστικό προϊόν – δημιουργικότητα Το δημιουργικό concept («είδη» δημιουργικότητας) Υλοποίηση Δημιουργικού (καμπάνιες,TVC, Ρ/Φ, Κ/Χ, Έντυπα κλπ) Η Πώληση του δημιουργικού προϊόντος – Presentation Skills Τηλεοπτική, ραδιοφωνική και ηλεκτρονική Διαφήμιση Έντυπη Διαφήμιση (Καταχώριση –Υπαίθρια Διαφήμιση) Έντυπα, Ρ.Ο.Ρ., Direct Mail Νέα Μέσα και Creative Media Παραγωγή και Υλοποίηση.

 

Ο Τάσσος Αρβανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα.
Τελειώνοντας το σχολείο σπουδάζει Γραφίστας στη σχολή Δοξιάδη, έχοντας καθηγητές του μεγάλα ονόματα της ζωγραφικής, όπως τον Α. Τάσσο και τον Η. Δεκουλάκο.
Πηγαίνει για μεταπτυχιακά στο Λονδίνο στο Central School of Art and Design και στο Twichenham College of Technology.
Γυρίζοντας στην Ελλάδα, αφοσιώνεται ολόψυχα στη Διαφήμιση, ξεκινώντας σαν Art Director στην εταιρία ΓΡΑΦΙΣ, σε μια «νέα» εποχή για τη διαφήμιση στην Ελλάδα.

Ακολουθεί μία μακρόχρονη καριέρα στις μεγαλύτερες πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρίες, αρχικά σαν Creative Director και στη συνέχεια σαν Διευθύνων Σύμβουλος. Συμβάλει στην δημιουργία μεγάλων «μαρκών» σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, ιδιαίτερα από τη θέση του «Δημιουργικού», και βραβεύεται στην Ελλάδα (Χρυσός Ερμής) καθώς και το εξωτερικό σε διάφορα φεστιβάλ Δημιουργικότητας.

Διδάσκει «Δημιουργικότητα στην Διαφήμιση» στη Σχολή Διαφήμισης της ΕΔΕΕ και γίνεται μέλος της Επιστημονικής Κατάρτισης Σπουδών. Πολλοί από τους μαθητές του έχουν γίνει σήμερα επιτυχημένα στελέχη Διαφημιστικών Εταιριών.

ΤΑΣΣΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ