Υποκριτική Αρχαρίων με τον Κοραή Δαμάτη

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 

Με στόχο το ανέβασμα παράστασης

Ένα Πρότυπο Εργαστήρι μύησης πρωτόπειρων και ερασιτεχνών που αγαπούν την έκφραση μέσω του Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου και της Υποκριτικής. Στην πεντάμηνη διάρκεια του εργαστηρίου η έμφαση θα δοθεί στην ενθάρρυνσή των συμμετεχόντων να μπουν στο «πετσί» των ρόλων ενός κλασσικού έργου που θα ενσωματώνει στοιχεία της προσωπικότητάς τους, μορφώνοντας και μεταμορφώνοντας το Εγώ τους.

Εισηγητής: ΚΟΡΑΗΣ ΔΑΜΑΤΗΣ

Διάρκεια: 5 μήνες. Μαθήματα Σάββατα & Δευτέρες
Ώρες: Σάββατα 18:00 – 21:00 & Δευτέρες 20:30 – 23:30
Έναρξη: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016
Λήξη: Με παράσταση Αρχές Απριλίου (πριν το Πάσχα 2017)

Διαθεσιμότητα Θέσεων: Τo casting συνεχίζεται έως και 19/12. Δηλώσεις Συμμετοχής στο 2103252998

Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απατείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ: ΤΡΙΤΗ 1/11 ΩΡΑ: 21:30 ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11 ΩΡΑ: 18:00 – 21:00 ΣΤΟ LOFT ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

*Εγγραφή σε ημέρα παρουσίασης επιφέρει έκπτωση 50% στο Κόστος Εγγραφής

Μετά από την επιτυχία που σημείωσε το πρώτο εργαστήριο για το Θέατρο της Μάσκας και του Σώματος που άνοιξε φέτος τον Οκτώβριο με συντονιστή τον Κοραή Δαμάτη, το Μικρό Πολυτεχνείο διαμορφώνει ένα νέο Κύκλο Σπουδών με τον ίδιο εισηγητή.


Λίγα Λόγια για το Πρότυπο Εργαστήρι Υποκριτικής.

Το Εργαστήρι οδηγεί τους συμμετέχοντες σε Θεατρική Παράσταση παραγωγής της Κοινότητας του Μικρού Πολυτεχνείου. Μέσα από το Εργαστήρι αυτό οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου και το ίδιο το θέατρο ως πολιτιστικό θεσμό. Θα καλλιεργήσουν το πνεύμα τους και την υποκριτική τους αντίληψη. Θα περάσουν καλά, και δημιουργικά. Θα δοκιμάσουν της αντοχές τους στην έκθεση σε κοινό καθώς και τις υποκριτικές τους ικανότητες. Απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να το γνωρίσουν από κοντά, στην πιο ανάλαφρη και ευχάριστη εκδοχή του. Οι άνθρωποι του σεμιναρίου θα συστήσουν τον Pocket Theatre χαρακτήρα του, που επί της ουσίας σημαίνει θέατρο της καθημερινότητας.

Το σεμινάριο βασίζεται στην ανάλυση και την πρακτική εφαρμογή των βασικών αρχών της υποκριτικής:

 • Συγκέντρωση
 • Συγκινησιακή Ανάμνηση
 • Παρατηρητικότητα
 • Δραματική Πράξη
 • Δημιουργία Χαρακτήρων
 • Ρυθμός

Ο Παράγοντας Σωματικό Θέατρο & το Θέατρο της Μάσκας εντός του Εργαστηρίου

Στην Εξέλιξή του το σεμινάριο σε συνδυασμό με τα άλλα επαγγέλματα του θεάτρου (Σκηνογραφία – Ενδυματολογία – Φωτισμοί Θεάτρου), στοχεύει να μυήσει τους συμμετέχοντες στο πως στήνεται και ανεβαίνει μια Παράσταση, πάνω σε κλασσικά θεατρικά κείμενα, με άξονες:

 1. Την ελεύθερη απόδοση – διασκευή και την προσαρμογή τους στη σύγχρονη εποχή
 2. Τον αυτοσχεδιασμό (ψυχολογικό θέατρο)
 3. Την έρευνα και μελέτη που χαρακτηρίζουν την κωμωδίας στο θέατρο
 4. Το σώμα ως υποκριτικό εργαλείο
 5. Το θέατρο της μάσκας

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να ανιχνεύσει και να καλλιεργήσει την δημιουργικότητά του, δουλεύοντας με τον ίδιο του τον εαυτό, το σώμα του και αντλώντας υλικό μέσα από τη συνεργασία του με την ομάδα.

Οι μαθητές μέσω της συνεργασίας και του αυτοσχεδιασμού θα ανακαλύψουν τον τρόπο που μπορούν σκηνές και γεγονότα να χρησιμοποιηθούν και να μεταφραστούν σε σωματικές δράσεις, δραματικές πράξεις και εκφραστικές εικόνες.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ορθή τοποθέτηση της φωνής, στην εκφορά του λόγου, και στο ρυθμό σε πρώτη φάση θα επικεντρώσουμε σε ένα έργο, εμβαθύνοντας στους χαρακτήρες ώστε να ζήσουμε μαζί το πως δημιουργείται μία pocket theatre παράσταση. Ωστόσο από μάθημα σε μάθημα κι από πρόβα σε πρόβα όλοι οι συμμετέχοντες ανάλογα με την κλίση τους θα συνειδητοποιήσουν ότι εργάζονται για μια παράσταση Συνόλου, όπως συνέβαινε σε πολύ αγνές εποχές θεατρικής Ακμής στην Ευρώπη.


Η Θεματολογία του Εργαστηρίου: Εταιρικοί Διάλογοι Λουκιανού

Το εργαστήριο σηματοδοτεί την νέα παράσταση του Pocket Theatre του Μικρού Πολυτεχνείου σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, στην σκιά της περσινής επιτυχημένης παραγωγής «Ο Δάσκαλος μας ο Σοπενχάουερ» σκηνοθεσίας του Κ. Δαμάτη.

Ο πυρήνας της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε αυτό το εργαστήριο σχετίζεται με το πως το κωμικό στοιχείο από την αρχαιότητα ως τις ημέρες μας χρειάζεται έναν πηγαίο αυθορμητισμό από την μεριά του ηθοποιού για να λειτουργήσει και να αγγίξει τον θεατή του. Οι Εταιρικοί Διάλογοι του Λουκιανού, αποτελούν έναν εξαιρετικό καμβά για να αναδυθούν τα γλαφυρά χρώματα μιας σπαρταριστής κωμωδίας.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. 


 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ