THE POCKET THEATRE WEB SEMINARS:

Με τους Ανδρομάχη Δαυλού και Θράσο Χριστόπουλο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ CYBER ΚΥΚΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δύσκολο να φανταστεί κανείς πως η κατ’ εξοχήν διαδραστική Τέχνη, το Θέατρο, που χρειάζεται την ανθρώπινη παρουσία ζωντανά όσο καμία άλλη τέχνη, ίσως, μαζί με τις εικαστικές τέχνες, θα μπορούσε να ευδοκιμήσει σχεδόν αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Λίγο παλιότερα αυτό αντί πρωτοποριακό θα μπορούσε να ακουστεί άκομψο, δήθεν και ίσως και υβριστικό. Οι καιροί έκαναν το πολύ επινοητικό και ευπροσάρμοστο Μικρό Πολυτεχνείο να εφεύρει δημιουργικούς τρόπους και μεθόδους που δεν αντικαθιστούν αλλά προεκτείνουν την σχέση μας με τις τέχνες που αγαπάμε.

ΙΔΟΥ ΠΩΣ:

  • Σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει την χρήση κάμερας και μικροφώνου και την οπτικοακουστική επαφή πολλών συμμετεχόντων Ιδέες, Σκέψεις, θεωρία και Πρακτική Εφαρμογή της, ανταλλάσσονται μεταξύ των συνδεδεμένων ώστε να προαχθεί η Γνώση, η Τεχνική, η Δημιουργικότητα και το Ομαδικό Πνεύμα μέσα από την Καλή Παρέα που είναι τόσο χρήσιμη στις συνθήκες που ζούμε.

Σχεδιάσαμε Παραστάσεις που θα μπορούσαν να λάβουν χώρο αποκλειστικά στο Διαδίκτυο με ανάλογη επιμορφωτική υποστήριξη (Web Pocket Theatre με την ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΑΥΛΟΥ &  Βιωματικό Cyber Theatre on line με τον ΘΡΑΣΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ) και ταυτόχρονα δώσαμε μεγάλη προσοχή στο πως τα σεμινάρια που υποστηρίζουν μια θεατρική πράξη (ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ MAKE UP) θα μπορούσαν να γίνουν με το πρώτο σκέλος τους αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και πολύ αποτελεσματικό, ενώ το δεύτερο σκέλος τους να λάβει χώρα σε κανονικό θέατρο ΖΩΝΤΑΝΑ όταν οι καιροί το επιτρέψουν.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Για το Web Pocket Theatre με την ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΑΥΛΟΥ:

Εισαγωγή στην Υποκριτική Τέχνη με στόχο την Παράσταση

Ένα εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης, που μας προτρέπει να πάρουμε σωστά τα βήματα από το ξεκίνημά μας ήδη και να ανακαλύψουμε τις εκφραστικές μας δυνατότητες, ώστε να επικοινωνήσουμε και να απελευθερώσουμε συναισθήματα και ιδέες με θεατρικά μέσα. Παράλληλα μας οδηγεί βήμα – βήμα σε μια θεατρική Web Παράσταση με μονολόγους από το Σαιξπηρικό Δραματολόγιο που θα φέρουμε με το πέρας των μαθημάτων διαδικτυακά στο φως.

Συντονισμός: Ανδρομάχη Δαυλού

Παρακολούθηση εξ αποστάσεως (Webinar)

Πρόγραμμα: Κάθε Τρίτη 21:00 – 23:30 και Κυριακή, ώρα 18:30 – 21:00 

Διάρκεια: 16 Συναντήσεις

Πιλοτική Web Συνάντηση Γνωριμίας: Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, ώρα 21:00 – 22:00

Έναρξη: Κυριακή 5 Απριλίου 2020, ώρα 18:30 – 21:00 

Στόχος το Ανέβασμα μιας Web Pocket Theatre Παράστασης στο Διαδίκτυο.

Αξία Σεμιναρίου: 279€

Διαθεσιμότητα: Sold Out

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:

Το Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης με στόχο σε μια δεύτερη εκπαιδευτική ταχύτητα την Παράσταση υπό τον συντονισμό της Ανδρομάχης Δαυλού μέσα από 16 μαθήματα θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε: 1. την Έμπνευση μας, 2. την Αρμονία & τον Ρυθμό μέσα μας, 3. την δυνατότητά μας για Αυτοσχεδιασμό, 4. την Ενεργειακή ροή εντός μας, 5. την Δημιουργική μας σκέψη, 6. τον Συναισθηματικό μας πλούτο, 7. την εμπλοκή μας με τα Παιχνίδια των Ρόλων και 8. την Δυναμική τους απόδοση. 16 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΜΕΣΩ ΡΟΛΩΝ .

Ο στόχος μας στο Εργαστήριο είναι να εξερευνήσουμε το πρόσωπό μας και τα χάερια μας ως εκφραστικά εργαλεία για την σωστή αναπνοή, την ρυθμικό λόγο, την κίνηση και όλα αυτά να τα βάλουμε στην υπηρεσία μιας web παράστασης.

Θα επικεντρωθούμε στην ΤΕΧΝΙΚH POCKET THEATRE”Talking Heads – Moving Hands”. Θα εξασκήσουμε με ασκήσεις προφορικότητας την καλύτερη απόδοση των εκφραστικών μας μέσων, θα αναλύσουμε θεατρικά κείμενα και χαρακτήρες, για να φτάσουμε να αγγίξουμε σε βάθος το ήθος που φέρει η Θεατρική Ιδέα. Σκοπός μας να συναντηθούμε επιτυχημένα με το κοινό.

Οι βασικές αρχές που διέπουν το ρόλο του ηθοποιού επί σκηνής θα αποτελέσουν την βασική μας μέριμνα για μια ανάλογη εργασία που ακούει στο όνομα DIGITAL THEATRE και αρχίζει τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζει εκπληκτικά καλλιτεχνικά αποτελέματα. Παράλληλα θα εκτονωθούμε, θα διασκεδάσουμε και θα μάθουμε λίγο καλύτερα αυτόν τον Μεγάλο Άγνωστο: τον εαυτό μας μέσα από τις αρχές του Ερευνητικού Θεάτρου που το Μικρό Πολυτεχνείο χρόνια τώρα υπηρετεί.

Επίσης διοργανώνεται Υποκριτική Θεάτρου σε Web συνθήκες

Βιωματικό Cyber Theatre on line με τον ΘΡΑΣΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

Ενημερωθείτε λεπτομερέστερα για τις web συναντήσεις και στο 2103252998.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ