Ζωγραφική Προχωρημένων: Ελαιογραφία & Μεικτές Τεχνικές με στόχο την Ομαδική Έκθεση

Ζωγραφική Προχωρημένων: Ελαιογραφία & Μεικτές Τεχνικές με στόχο την Ομαδική Έκθεση

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

Ελαιογραφία & Μεικτές Τεχνικές με στόχο την Ομαδική Έκθεση

(Τμήμα Προχωρημένων στο Χρώμα & το Λάδι)

Το Εργαστήριο “Σπουδή στο Λάδι” ολοκληρώνεται με αυτόν τον τετράμηνο κύκλο σπουδών για την παραγωγή νέων εικαστικών έργων που οδηγούν τους συμμετέχοντες στην πρώτη τους έκθεση σε gallery της Αθήνας.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Μάγκος

Πρόγραμμα: Κάθε Τετάρτη 20:30-23:30

Διάρκεια: 16 Συναντήσεις με στόχο την Ομαδική Έκθεση

Ανοιχτό Μάθημα: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:30 (Η έναρξη του τμήματος θα οριστεί με το πέρας του ανοιχτού μαθήματος)

Συνέντευξη με τον Εισηγητή για Αξιολόγηση Νέων Συμμετοχών: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 19:00

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Ζωγραφικής Προχωρημένων

Στο σεμινάριο της ζωγραφικής «ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ» που προηγήθηκε, μυούμαστε στην ερευνητική δουλειά που εξελικτικά μας οδηγεί στο παρόν σεμινάριο. Αυτός ο τελικός κύκλος σπουδής στις μεικτές τεχνικές μας οδηγεί σταδιακά σε πειραματισμούς και ασκήσεις ώστε ο καθένας από τους συμμετέχοντες να υπογράψει τουλάχιστον τρία έργα ολοκληρωμένα προς έκθεση στο κοινό.

Εδώ πρόκειται:

  1. Να δουλέψουμε ως κολορίστες με έμφαση στο Φως και το Χρώμα ώστε η χρήση του υλικού μας (μέσα από τις μεικτές τεχνικές ζωγραφικής με λάδι) να βρει την εφαρμογή της στην αναπαράσταση του γυμνού σώματος (γυμνό μοντέλο)
  2. Να εμβαθύνουμε στο λάδι ζωγραφικής χρησιμοποιώντας παράλληλα τα χρώματα της Αγιογραφίας, τη σπάτουλα και τα χρωματιστά μολύβια για σημειώσεις που θα τις μεταφέρουμε σε λάδι
  3. Να κατακτήσουμε με τρόπο πρακτικό αυτό που η επίδραση του Φωτός φέρει στα χρώματα της Φύσης και να μάθουμε τους διαφορετικούς τρόπους χρήσης νέων εργαλείων που συνδέονται με τις ως τώρα δοκιμασμένες ασκήσεις πάνω στην προοπτική, το θέμα και το χρώμα.
  4. Να αναλύσουμε το νυχτερινό φως και να εφαρμόσουμε με συνέπεια τις βασικές μας γνώσεις σε freestyle πειραματισμούς, εντοπίζοντας με θάρρος τις χρωματικές μας προτιμήσεις και τολμώντας τες στους πίνακές μας
  5. Να αναζητήσουμε αυτό που σημαίνει Προσωπικό Ύφος για τον καθένα μας μέσα από ασκήσεις χρωματικής ποιότητας και υφής και να προετοιμαστούμε για την μεγάλη ετήσια ομαδική εικαστική έκθεση «Pocket Art» στον χώρο τέχνης «-σμός». Αυτό σημαίνει να ολοκληρώσουμε προσωπικά έργα (τουλάχιστον τρία ο καθένας μας) μέσα από Ελεύθερη πλέον Απόδοση του εκάστοτε θέματος με μεικτές τεχνικές.

 

Υλικά για το Εργαστήριο Ζωγραφικής Προχωρημένων για Έκθεση

Μπλοκ για λάδι: απο 45Χ60 cm και μεγαλύτερο (εναλλακτικά: πινακίδα για λάδι – 35Χ50 εκ. και μεγαλύτερη)

Χρώματα (λάδια): Κόκκινο καδμίου, κόκκινο καρμίνα, Κίτρινο σιτρόν, κίτρινο καδμίου, Μπλέ ουλτραμαρίνα, μπλέ κοβαλτίου, Άσπρο τιτανίου, μαύρο, κίτρινη ώχρα,

Πινέλα: Πλακέ με σκληρή τρίχα: Νο 5, 8, 12 (μικρό-μεσαίο-μεγάλο). Στρογγυλά με μαλακή τρίχα: Νο 4, 8

Σπάτουλες για λάδι- τριγωνικές, μεσαία και μεγάλη, Μολύβια 2Β, ΗΒ, Γόμα, ξύστρα, πλαστική παλέτα (λευκή ή διάφανη) , Άοσμο νέφτι, Ένα μπουκαλάκι λινέλαιο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι θέσεις του Εργαστηρίου είναι πολύ περιορισμένες και επιβάλλεται άμεσο ραντεβού με τον εισηγητή, με δείγματα δουλειάς ώστε να εγκριθεί η συμμετοχή σας (πρώτη συνάντηση Τετάρτη 10/10, ώρα 19:00) και να προβείτε στην έγκαιρη κατοχύρωση της θέσης σας. INFO: 210.325.2998


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΕΩΣ 3 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ