Δημιουργική Γραφή & Βιωματική Ποίηση: Ποιητές του Κόσμου

seminario-viomatikis-grafis-poiisis

Εμβαθύνοντας δημιουργικά, συγκριτικά και συστηματικά στον ποιητικό λόγο των πιο σπάνιων προς μελέτη ποιητών του κόσμου από τις 5 ηπείρους, θα προσεγγίσουμε τα έργα τους για να τους γνωρίσουμε και να εμπνευστούμε ώστε μέσα από δημιουργικές ασκήσεις, να προκαλέσουμε τη γλώσσα και θα δομήσουμε την προσωπική μας γλωσσική και ποιητική ταυτότητα. Φυσικά τα κείμενα που αναμένονται από τους συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο ποιητικά, αλλά μπορούν να ανήκουν σε όποιο είδος λόγου επιθυμούν να δοκιμαστούν.

Εισηγήτρια: Μαριανίκη Δορμπαράκη

Τελευταία Δυνατότητα Ένταξης: Δευτέρα 15/1/24

Πρόγραμμα: Κάθε Δευτέρα, 17:00 – 20:00

Διάρκεια: 11 (+ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ) δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις

Κόστος: 300€ + ΦΠΑ (Χριστουγεννιάτικη Τιμή 250€ + ΦΠΑ για εγγραφή από 13 έως 15/1)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
Στον φετινό κύκλο σεμιναρίων Βιώματος για την Ποίηση του Κόσμου θα προσαρμόσουμε τις ασκήσεις μας σε κείμενα που θα προκύπτουν από βιώματα ενώ θα δώσουμε έμφαση στις βαθύτερες επιθυμίες μας για να βάλουμε την υπογραφή μας σε κείμενα που θα εκφράζουν σε βάθος την προσωπική μας “φωνή”.

ΣΤΟΧΟΣ:
Η Μεταφορά του βιωμένου συναισθήματος στο χαρτί με τρόπο ποιητικό και εξομολογητικό που οδηγεί τους συμμετέχοντες να βιώνουν την καθημερινότητά τους μέσα από εξωτικά ταξίδια σε κουλτούρες και πολιτισμούς (Ιράν, Αραβία, Αφρική, Λατινική Αμερική, Ρωσία, Σκανδιναβία, Βαλκανικές Χώρες, Ιαπωνία, Κίνα, Κάτω Χώρες, Νέα Ζηλανδία, Ισημερινός,) αλλά και βέβαια μέσω της Δημιουργικής Γραφής.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ:
Μέσω της κριτικής διαδικασίας θα καλλιεργήσουμε την έκφρασή μας, ώστε να γνωρίσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας και να βρούμε την προσωπική μας “φωνή”. Δημιουργικός γραπτός λόγος λοιπόν, με πυροδότες ποιητές από όλον τον κόσμο που θα μας βοηθήσει να ορθώσουμε το συγγραφικό μας ανάστημα σε μία εποχή γκρίζα, σιωπηλού πόνου και υπαρξιακής αγωνίας, όπως η δική μας. Μήπως αυτή ακριβώς η στιγμή είναι η πιο γόνιμη για να κάνουμε κάτι οριστικά γενναίο για μας; Να συναντηθούμε με την αλήθεια των μυστικών μας συναισθημάτων και να “ξαναγράψουμε” τον Κόσμο.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα, σας ευχαριστούμε.