ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ-ΣΥΡΟΣ 3,4 και 5 Σεπτέμβρη 2021

Ο Κλασικισμός, ο Ρεαλισμός, ο Ρομαντισμός, ο Μοντερνισμός, μας αποκαλύπτονται για να μας μείνουν αξέχαστοι.  

Ένα ταξίδι τριών ημερών στην Ερμούπολη, την απόλυτη αυτή μικρογραφία του μεγάλου ευρωπαϊκού αφηγήματος της ιστορίας των Τεχνών, όπως αυτές εκτυλίσσονται μπροστά στα πόδια μας, στα μάτια μας, στα μολύβια μας και την καρδιά μας, περιδιαβαίνοντας τα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης, επισκεπτόμενοι τα μουσεία της και περιεργαζόμενοι την αρχιτεκτονική της και τις ζωγραφικές της απεικονίσεις. Με το σχίσμα των εκκλησιών αποκαρωμένο στις δύο κορυφές της πόλης, στην υπέροχη αυλή ενός από τα πρώτα σπίτια που χτίστηκαν εκεί, μεσοτοιχία με το Δημαρχείο, στην άκρη της πλατείας Μιαούλη, θα συζητήσουμε και θα γράψουμε τις δικές μας ιστορίες.

  • Την ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή, 3 Σεπτέμβρη) θα την πούμε “ΠΕΡΑΣΜΑ”.  “Πέρασμα” είναι εξ αρχής και το θέμα της πρώτης μας άσκησης. 

Μάθημα στην Αυλή: 10μμ με 12 τα μεσάνυχτα

  • Τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ (Σάββατο, 4 Σεπτέμβρη) θα την πούμε “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ” που θα είναι και ο τίτλος του 2ου θέματος. Το πρωί θα επισκεφτούμε το εξαιρετικό βιομηχανικό μουσείο (Ρεαλισμός), το θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ (Κλασικισμός, Ρομαντισμός), θα συναντήσουμε τον Μοντερνισμό στο αρχαιολογικό μουσείο (!) και θα διαπιστώσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου το πώς η Ορθόδοξη Εκκλησία ενσωμάτωσε τον Κλασικισμό. Η πρωινή βόλτα θα οριστεί χρονικά από το προηγούμενο βράδυ με όλη την ομάδα.

Μάθημα στην Αυλή: 06-10μμ.

  • Την ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ (Κυριακή, 5 Σεπτέμβρη) θα την πούμε “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”, που θα είναι και ο τίτλος του 3ου θέματος.

Μάθημα στην Αυλή: 11πμ – 03μμ.

Συνολική διάρκεια των μαθημάτων 10 ώρες και 2 ώρες βόλτα το πρωί του Σαββάτου.

Τιμή Σεμιναρίου: 210€ +ΦΠΑ

Κρατήσεις στο 693.710.0641 όλον τον Αύγουστο (ώρες επικοινωνίας 10:00 – 12:00πμ)

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΠ δέχεται ξανά από 23 έως 31 Αυγούστου δια ζώσης στην Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 7 στο Θησείο. Πληροφορίες: 2103243306 (ώρες επικοινωνίας 10:00 – 12:00πμ).
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ