Ένα Σεμινάριο για το Μουσικό Ραδιόφωνο με στόχο να”γεννήσει”νέους μουσικούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς που θα κάνουν την πρακτική τους στο Pocket Radio του Μικρού Πολυτεχνείου.

Εισηγητής: Πάνος Χρυσοστόμου

Διάρκεια: 8 δίωρα μαθήματα

Εισαγωγικό μάθημα γνωριμίας: Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Πρόγραμμα: Κάθε Τρίτη από 11 Μαΐου 2021, ώρες 19:00 – 21:00

Τιμή Σεμιναρίου: 200€ + ΦΠΑ

 

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  1. Εισαγωγή. Ιστορία και εξέλιξη της ραδιοφωνίας γενικά.

Με ηχητικό αλλά και οπτικό υλικό από το 1936 μέχρι σήμερα. Τι κίνητρο έχουν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν σε ένα σεμινάριο σαν κι αυτό με βάση τις δικές τους εμπειρίες, αλλά και τι προσδοκούν;

  1. Τα ειδικά μουσικά ραδιοφωνικά μοντέλα  

Από το Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι, στα ραδιόφωνα των playlist. Εξειδίκευση: Η «εύκολη» πρόταση; Web radios: Ο νέος τρόπος;

3,4. Οργάνωση & προετοιμασία μιας εκπομπής (μόνο playlist)

Το σενάριο, οι πηγές και τα μέσα. Οι «δεξαμενές» των προφανών επιλογών και η δημιουργία στοχευμένου αισθητικού αποτελέσματος μέσω των αναπάντεχων επιλογών. Οι εικόνες που θέλεις να δημιουργηθούν σε κάθε τέτοιο ραδιοφωνικό πρόγραμμα μέσα από την αλληλουχία της μουσικής.

5,6. Οργάνωση & προετοιμασία μιας εκπομπής (με λόγο)

Εν αρχή ην ο λόγος. Η προπαρασκευή των εκφωνήσεων μέσω τεχνικών ασκήσεων ορθοφωνίας. Πολλά χρηστικά. Διόρθωσε αλλά και μετέτρεψε τα τυχόν μειονεκτήματα σου σε «άποψη». Δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου. Τα κείμενα. Η ιδανική αναλογία λόγου/μουσικής. Ασκήσεις για το τι θα πεις αλλά και πως θα το πεις. Εκφράσεις κλισέ αλλά και οργανωμένοι …αυτοσχεδιασμοί. Η προσωπικότητα του μουσικού παραγωγού.

  1. Τέχνη και τεχνική της ραδιοφωνικής συνέντευξης

Από την επιλογή του προσώπου ως την υλοποίηση. Και άλλα εξειδικευμένα περιεχόμενα. Το μουσικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ.

  1. Διαδραστική δημιουργία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, ασκήσεις και κρίσεις για το αποτέλεσμα.

Πολλά χρηστικά κι από τη θεωρία στην πράξη ανά ενδιαφερόμενο με βάση όλες τις προηγούμενες θεματικές. Συλλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το τελικό αποτέλεσμα.

Εισηγητής: Πάνος Χρυσοστόμου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ