Διακόσμηση & Interior Design

Εργαστήριο Διακόσμηση & Interior Design

Το Σεμινάριο Διακόσμηση & Interior Design είναι ένα πρακτικό και πολύ περιεκτικό σεμινάριο για της βασικές αρχές μιας Τέχνης, που ομορφαίνει την καθημερινή μας ζωή και που ανοίγει σε πολλούς έξυπνους επαγγελματικούς δρόμους, σύμφωνα με το ταλέντο και την επινοητικότητά τους.

Εισηγητής: Γιάννης Γιαννούλης

Τμήμα Αρχαρίων (επιβάλλεται έγκαιρη κράτηση θέσης λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας)

Πρόγραμμα: Κάθε Δευτέρα, ώρα: 18:30 – 21:00

Εναρξη: Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Διάρκεια: 10 μαθήματα συνολικής διάρκειας 25 ωρών

 

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο: Διακόσμηση & Interior Design

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Μια τέχνη απαιτητική & ιδιότυπη. Γοητευτική & αναγκαία – περισσότερο τώρα στο απρόσωπο αστικό περιβάλλον – συγκλίνει με όλες τις μορφές της εικαστικής δημιουργίας. (Ζωγραφική, Γλυπτική & Αρχιτεκτονική).

Η Διακόσμηση εσωτερικού χώρου, έχει ένα χαρακτήρα περιοδικό και εφήμερο. Στηρίζεται στη διάθεση, στο γούστο και φλερτάρει με τη «μόδα» της εκάστοτε συνθήκης. Συνοδευτικά πάντα με την αρχιτεκτονική, την υπηρετεί και λειτουργεί καταλυτικά στη διάθεση και τον ψυχισμό μας.

Το ανθρώπινο μάτι, το τελειότερο όργανο. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την ψυχή και τα συναισθήματά μας. Μοναδικό, ατίθασο και εγωκεντρικό, βλέπει και ορίζει κανόνες, ανάλογα με το φως, το γεωγραφικό πλάτος, την κουλτούρα και τις αναμνήσεις μας.

Ο πιο ωραίος τρόπος για να περιηγηθεί κανείς στον εικαστικό χώρο και χρόνο, μαθαίνοντας να εξουσιάζει αυτό που «μπορεί» να βλέπει.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν επισταμένα να χρησιμοποιήσουν το γνωστικό αντικείμενο στην Διακόσμηση και την Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων αλλά και σε όλους τους σπουδαστές Εικαστικών Τεχνών.

Τα θέματα που διαπραγματεύεται το σεμινάριο Διακόσμηση & Interior Design

Τι είναι Φως, Χρώμα, Τονικότητα;
Πώς λειτουργεί το φως σε σχέση με το ανθρώπινο μάτι;
Χρώμα, εικόνα και συναίσθημα.
Σημειολογία του χρώματος.
Το χρώμα σαν υλικό, τεχνολογία υλικών.
Χρώματα και υφές.
Όγκος – Ογκομέτρηση
Γραμμή – Φόρμα- Σχέδιο
Τι είναι Design?
Τι είναι Στυλ- Ύφος- Τάση
Διαστάσεις Αντικειμένων
Χωροταξικές διαστάσεις

Αυτή η διαδικασία προσδιορισμού στιλ & ύφους του υλικού κόσμου είναι περιπλοκή & οι παγίδες πολλές. Το προσωπικό γούστο είναι ο δρόμος τα όρια του όμως είναι η γνώση & η εμπειρία.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να χτιστεί η γέφυρα ανάμεσα στο γούστο & το τελικό αποτέλεσμα, για κάθε συμμετέχοντα, με σεβασμό πάντα στην προσωπική του αισθητική, αλλά και με άξονα τους μεγάλους σταθμούς στην Ιστορία της Τέχνης που διαμόρφωσαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.

Ας μην ξεχνάμε πως η Διακόσμηση είναι τέχνη & η τέχνη σίγουρα δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ