Διακόσμηση & Interior Design

σεμινάριο διακόσμησης

Το Σεμινάριο Διακόσμηση & Interior Design είναι ένα πρακτικό και πολύ περιεκτικό σεμινάριο για τις βασικές αρχές μιας Τέχνης, που ομορφαίνει την καθημερινή μας ζωή και που ανοίγει σε πολλούς έξυπνους επαγγελματικούς δρόμους, σύμφωνα με το ταλέντο και την επινοητικότητά τους.

Εισηγητής: Γιάννης Γιαννούλης

Έναρξη: Αναμένεται

Διάρκεια: 12 διαδικτυακές συναντήσεις

Πρόγραμμα: Κάθε Τετάρτη, 19:30-21:30

Κόστος Σεμιναρίου: 325€ + ΦΠΑ

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο: Διακόσμηση & Interior Design

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Μια τέχνη απαιτητική & ιδιότυπη. Γοητευτική & αναγκαία – περισσότερο τώρα στο απρόσωπο αστικό περιβάλλον – συγκλίνει με όλες τις μορφές της εικαστικής δημιουργίας. (Ζωγραφική, Γλυπτική & Αρχιτεκτονική).

Η Διακόσμηση εσωτερικού χώρου, έχει ένα χαρακτήρα περιοδικό και εφήμερο. Στηρίζεται στη διάθεση, στο γούστο και φλερτάρει με τη «μόδα» της εκάστοτε συνθήκης. Συνοδευτικά πάντα με την αρχιτεκτονική, την υπηρετεί και λειτουργεί καταλυτικά στη διάθεση και τον ψυχισμό μας.

Το ανθρώπινο μάτι, το τελειότερο όργανο. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την ψυχή και τα συναισθήματά μας. Μοναδικό, ατίθασο και εγωκεντρικό, βλέπει και ορίζει κανόνες, ανάλογα με το φως, το γεωγραφικό πλάτος, την κουλτούρα και τις αναμνήσεις μας. Ο πιο ωραίος τρόπος για να περιηγηθεί κανείς στον εικαστικό χώρο και χρόνο, μαθαίνοντας να εξουσιάζει αυτό που «μπορεί» να βλέπει.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν επισταμένα να χρησιμοποιήσουν το γνωστικό αντικείμενο στη Διακόσμηση και την Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων αλλά και σε όλους τους σπουδαστές Εικαστικών Τεχνών.

Τα θέματα που διαπραγματεύεται το σεμινάριο Διακόσμησης:

 • Τι είναι Φως, Χρώμα, Τονικότητα;
 • Πώς λειτουργεί το φως σε σχέση με το ανθρώπινο μάτι;
 • Χρώμα, εικόνα και συναίσθημα. Σημειολογία του χρώματος.
 • Το χρώμα σαν υλικό, τεχνολογία υλικών.
 • Χρώματα και υφές.
 • Όγκος – Ογκομέτρηση.
 • Γραμμή – Φόρμα – Σχέδιο.
 • Τι είναι Design;
 • Τι είναι Στυλ – Ύφος – Τάση.
 • Διαστάσεις Αντικειμένων.
 • Χωροταξικές διαστάσεις.
 • Φωτισμοί – Είδη Φωτισμού. 

Αυτή η διαδικασία προσδιορισμού στιλ & ύφους του υλικού κόσμου είναι περιπλοκή & οι παγίδες πολλές. Το προσωπικό γούστο είναι ο δρόμος, τα όρια του όμως είναι η γνώση & η εμπειρία.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να χτιστεί η γέφυρα ανάμεσα στο γούστο & το τελικό αποτέλεσμα, για κάθε συμμετέχοντα, με σεβασμό πάντα στην προσωπική του αισθητική, αλλά και με άξονα τους μεγάλους σταθμούς στην Ιστορία της Τέχνης που διαμόρφωσαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.

Ας μην ξεχνάμε πως η Διακόσμηση είναι τέχνη & η τέχνη δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ON LINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ:

“Σπίτι”… Ίσως, η επόμενη πιο οικεία λέξη μετά την “αγάπη”.

“Τι είναι για εμένα “σπίτι”; Τώρα που μείναμε κοντά δύο μήνες μέσα σε αυτήν την “ιδέα”…. Είναι κάτι το ιδανικό για εμένα; Με χαρακτηρίζει άραγε…; Ένα σημείο αναφοράς; Ένας χώρος αυτό – προσδιορισμού;…. Τα όρια μου από τους άλλους και το αστικό περιβάλλον; Θαλπωρή για εμένα και αυτούς που αγαπώ;… Το σπίτι πάντως σίγουρα είναι ο αμέσως επόμενος χώρος μετά το σώμα μας και σίγουρα δικαίωμα! Σε αυτό τον κύκλο των 12 δίωρων μαθημάτων θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα να επικοινωνήσουμε τις απόψεις μας και να μάθουμε αρχές και κανόνες που θα μας βοηθήσουν να μπορούμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες και τα όνειρα μας για το πως θέλουμε να ζούμε!

Αυτός ο κύκλος σεμιναρίων “Αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και Διακόσμησης” θα έχει μια εξωστρέφεια… Η ζωή μας είναι άμεσα συνδεμένη με το αστικό περιβάλλον και την αρχιτεκτονική του, δε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για αισθητική χωρίς ακριβή προσδιορισμό θέσης και υπόστασης.

Το σεμινάριο ορίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες:

1η θεματική:  Φως. Τόνος. Χρώμα: Τι και πως βλέπει το ανθρώπινο μάτι (παράμετροι και συνιστώσες) – Το χρώμα σαν υλικό και σαν υφή – Υφές υλικών

2η θεματική: Όγκος. Γραμμή. Σχέδιο.

3η θεματική: Διαστάσεις αντικείμενων –  Πρακτικοί τρόποι για να συμβεί μερική η ολική ανακαίνιση κατοικίας με συνεργεία – Λεπτομέρειες και αντιμετώπιση προβλημάτων.

4η θεματική: Λύσεις και Ιδέες για τους προσωπικούς μας χώρους με χρήση κάμερας.

Σε όλες τις θεματικές ενότητες θα δοθούν μια σειρά από ασκήσεις –  προκλήσεις που θα θέσουν ερωτήματα για συζήτηση εντός της ομάδας σε μια σύγχρονη web πλατφόρμα που θα καλύψει τις ανάγκες όλων μας.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ