Η Λίνα Νικολακοπούλου στο Μικρό Πολυτεχνείο

Λίνα Νικολακοπούλου

7 ΔΙΑΣΗΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

Ανοιξιάτικο Εργαστήριο Αυτόματης Γραφής

με οδηγό την Λίνα Νικολακοπούλου

Συνεργάζεται ο Θράσος Καμινάκης

Καλεσμένος ο Φώτης Βλαστός

Κάθε Τρίτη από 8 Μαίου

Διάρκεια: 8, 15, 22, 29 ΜΑΙΟΥ  & 5, 12 & 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρες Διεξαγωγής: 20:00 – 23:00

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η Μικρή Φόρμα στη Γραφή μέσα από κείμενα που βρίσκουν το λόγο και την αφορμή τους στα πιο εκκωφαντικά συναισθήματα. Τι θα έλεγαν η Αγάπη, η Χαρά, η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός, ο Πόνος, το Πάθος, η Ελπίδα αλλά και η Απελπισία αν μπορούσαν να μιλήσουν μέσα από τον καθένα μας; Μπορούν να μπουν σε λέξεις και να αναζητήσουν τους άλλους  τα πιο βαθιά μας συναισθήματα που κυλούν σαν το νεράκι και χάνονται, που τα καταπίνουμε ή τα πίνουμε, μόνοι ή με άλλους παρέα αλλά δύσκολα τα εκφράζουμε σε μία εποχή υπαρξιακής αγωνίας όπως η δική μας; Μήπως αυτή ακριβώς η στιγμή είναι η πιο γόνιμη για να κάνουμε κάτι οριστικά γενναίο για μας. Να συναντηθούμε με την αλήθεια των συναισθημάτων μας και να συναντηθούμε ουσιαστικά με τους άλλους;

ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ:

Μια άσκηση θα μπορούσε να είναι συνδυάσετε ένα συναίσθημα που σας αφορά με ένα άλλο που νιώθετε ότι του «πάει» είτε ως αντίθετο, είτε ως  συμπληρωματικό ή συγγενές (της ιδίας Οικογένειας)  πχ. Ο Θυμός μπορεί να συνδυαστεί με κάποιο συναίσθημα που είναι απέναντί του σαν την Ηρεμία, την Πραότητα, την Γαλήνη, την Ψυχραιμία ή την Αποδοχή αλλά και με κάποιο που του μοιάζει όπως η Οργή, ο Εκνευρισμός, η Αγανάκτηση, η Εκδικητικότητα ή η Μανία.

Τι θα μπορούσε να γεννήσει στο χαρτί ένας τέτοιος συνδυασμός;

Τα κείμενα θα ήταν καλό να είναι πυκνά χωρίς να ξεπερνάνε την κόλλα αναφοράς. Οποιοδήποτε είδος λόγου σας εμπνέει το συναίσθημα που θα καταπιαστείτε και το ταίρι του είναι ευπρόσδεκτο (Ποίημα, Στίχος για Τραγούδι, Ελεύθερο Κείμενο Βιωματικό ή Δοκίμιο, Μικρό Πεζό όπως Διήγημα ή Παραμύθι, Μονόλογος ή ακόμα και Διαλογικό Κείμενο, Επιστολή αλλά και – γιατί όχι; – μια σελίδα Ημερολογίου).

Εκδηλώστε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας στο 2103252998 ή στο [email protected] :  Οι θέσεις είναι περιορισμένες και το όριο τους προς τα επάνω είναι 28 ενεργοί συμμετέχοντες και 12 ακροατές.

ΕΝΑΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΖΕΥΓΗ (;) ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΠΟΝΟΣ  – ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΕΛΠΙΔΑ – ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

ΑΓΑΠΗ – ΜΙΣΟΣ

ΦΟΒΟΣ – ΓΕΝΝΑΙΟΨΥΧΙΑ

ΧΑΡΑ – ΛΥΠΗ

ΘΥΜΟΣ – ΓΑΛΗΝΗ

ΠΑΘΟΣ – ΑΠΑΘΕΙΑ

Μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς… Καλή δουλειά!

 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΩΣ 3 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ