Η Λίνα Νικολακοπούλου στο Μικρό Πολυτεχνείο

Λίνα Νικολακοπούλου

7 ΔΙΑΣΗΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

Ανοιξιάτικο Εργαστήριο Αυτόματης Γραφής με οδηγό την Λίνα Νικολακοπούλου

Συνεργάζεται ο Θράσος Καμινάκης

Καλεσμένος ο Φώτης Βλαστός

To εργαστήριο ολοκλήρωσε έναν κύκλο την Άνοιξη του 2018. Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας για τον νέο του κύκλο την Άνοιξη του 2019 στο 6937100641.

Προγραμματισμός: Κάθε Τρίτη από τις αρχές Μαΐου για 7 +1 τρίωρες συναντήσεις.  Ώρες Διεξαγωγής: 20:00 – 23:00

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2018

Η Μικρή Φόρμα στη Γραφή μέσα από κείμενα που βρίσκουν το λόγο και την αφορμή τους στα πιο εκκωφαντικά συναισθήματα. Τι θα έλεγαν η Αγάπη, η Χαρά, η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός, ο Πόνος, το Πάθος, η Ελπίδα αλλά και η Απελπισία αν μπορούσαν να μιλήσουν μέσα από τον καθένα μας; Μπορούν να μπουν σε λέξεις και να αναζητήσουν τους άλλους  τα πιο βαθιά μας συναισθήματα που κυλούν σαν το νεράκι και χάνονται, που τα καταπίνουμε ή τα πίνουμε, μόνοι ή με άλλους παρέα αλλά δύσκολα τα εκφράζουμε σε μία εποχή υπαρξιακής αγωνίας όπως η δική μας; Μήπως αυτή ακριβώς η στιγμή είναι η πιο γόνιμη για να κάνουμε κάτι οριστικά γενναίο για μας. Να συναντηθούμε με την αλήθεια των συναισθημάτων μας και να συναντηθούμε ουσιαστικά με τους άλλους;

ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ:

Μια άσκηση θα μπορούσε να είναι συνδυάσετε ένα συναίσθημα που σας αφορά με ένα άλλο που νιώθετε ότι του «πάει» είτε ως αντίθετο, είτε ως  συμπληρωματικό ή συγγενές (της ιδίας Οικογένειας)  πχ. Ο Θυμός μπορεί να συνδυαστεί με κάποιο συναίσθημα που είναι απέναντί του σαν την Ηρεμία, την Πραότητα, την Γαλήνη, την Ψυχραιμία ή την Αποδοχή αλλά και με κάποιο που του μοιάζει όπως η Οργή, ο Εκνευρισμός, η Αγανάκτηση, η Εκδικητικότητα ή η Μανία. Τι θα μπορούσε να γεννήσει στο χαρτί ένας τέτοιος συνδυασμός;

Τα κείμενα θα ήταν καλό να είναι πυκνά χωρίς να ξεπερνάνε την κόλλα αναφοράς. Οποιοδήποτε είδος λόγου σας εμπνέει το συναίσθημα που θα καταπιαστείτε και το ταίρι του είναι ευπρόσδεκτο (Ποίημα, Στίχος για Τραγούδι, Ελεύθερο Κείμενο Βιωματικό ή Δοκίμιο, Μικρό Πεζό όπως Διήγημα ή Παραμύθι, Μονόλογος ή ακόμα και Διαλογικό Κείμενο, Επιστολή αλλά και – γιατί όχι; – μια σελίδα Ημερολογίου).

Εκδηλώστε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας στο [email protected]:  Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Στην πρώτη συνάντηση θα δούμε αποσπάσματα από μια ταινία με θέμα σχετικό και θα γνωριστούμε συζητώντας και λύνοντας απορίες… Στο σεμινάριο η ενεργητική συμμετοχή κάθε εμπλεκόμενου με γραπτό κείμενο είναι προαιρετική. Ένας διαδικτυακός τόπος συλλογής των κειμένων που θα προκύψουν θα αφορά αυστηρά τα μέλη του σεμιναρίου. Ανθολόγηση των κειμένων με το πέρας του σεμιναρίου θα συμπεριληφθεί σε γνωστό Free Press της Αθήνας εντός του Φθινοπώρου.

Η ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ 15/5/2018:  Η άσκηση της εβδομάδας 8 – 15/5 όπως δόθηκε στο OPEN LESSON ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ της Λίνας Νικολακοπούλου (8/5/2018) με την ομάδα είναι: Γράψτε ελεύθερα ακόμη και κάτι πολύ μικρό και αυθόρμητο πάνω στο δίπολο συναισθημάτων ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ. Εννοείται διαλέγετε ελεύθερα το είδος αλλά και την φόρμα που θέλετε να έχει το γραπτό σας κείμενο. Δηλαδή αν θα είναι Βίωμα και εμπειρία προσωπική ή επινοημένο κείμενο (μυθοπλασία) όπως επίσης αν θα είναι έμμετρη ή όχι ποίηση, στίχος για τραγούδι ή πεζό. Τα κείμενά σας θα σχολιάζονται ανάλογα και με το είδος που ανήκουν.
Μην ξεχαστείτε.
Το Σάββατο 12 Μάη μέχρι τις 4μμ θα ήταν καλό να έχετε αναρτήσει τα κείμενα της τρέχουσας άσκησης ώστε να προλάβει η Λίνα Νικολακοπούλουνα τα λάβει να τα μελετήσει και να τα σχολιάσει στο πρώτο κανονικό μάθημα την Τρίτη 15/5, ώρα 20:00 στον “- ισμό” που συναντήθηκε η ομάδα 8/5 (Ευπατριδών 17 & Τριπτολέμου 7 στο Γκάζι).
Καλή δουλειά!!!

Η Φωτογραφία της αφισέτας είναι της Ευαγγελίας Θωμάκου. 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ TO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΣΤΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ