THE POCKET THEATRE WEB SEMINARS:

Με τους Θράσο Χριστόπουλο και Ανδρμάχη Δαυλού 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ CYBER ΚΥΚΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δύσκολο να φανταστεί κανείς πως η κατ’ εξοχήν διαδραστική Τέχνη, το Θέατρο, που χρειάζεται την ανθρώπινη παρουσία ζωντανά όσο καμία άλλη τέχνη, ίσως, μαζί με τις εικαστικές τέχνες, θα μπορούσε να ευδοκιμήσει σχεδόν αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Λίγο παλιότερα αυτό αντί πρωτοποριακό θα μπορούσε να ακουστεί άκομψο, δήθεν και ίσως και υβριστικό. Οι καιροί έκαναν το πολύ επινοητικό και ευπροσάρμοστο Μικρό Πολυτεχνείο να εφεύρει δημιουργικούς τρόπους και μεθόδους που δεν αντικαθιστούν αλλά προεκτείνουν την σχέση μας με τις τέχνες που αγαπάμε.

ΙΔΟΥ ΠΩΣ:

  • Σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει την χρήση κάμερας και μικροφώνου και την οπτικοακουστική επαφή πολλών συμμετεχόντων Ιδέες, Σκέψεις, θεωρία και Πρακτική Εφαρμογή της, ανταλλάσσονται μεταξύ των συνδεδεμένων ώστε να προαχθεί η Γνώση, η Τεχνική, η Δημιουργικότητα και το Ομαδικό Πνεύμα μέσα από την Καλή Παρέα που είναι τόσο χρήσιμη στις συνθήκες που ζούμε.

Σχεδιάσαμε Παραστάσεις που θα μπορούσαν να λάβουν χώρο αποκλειστικά στο Διαδίκτυο με ανάλογη επιμορφωτική υποστήριξη (Web Pocket Theatre με την ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΑΥΛΟΥ &  Βιωματικό Cyber Theatre on line με τον ΘΡΑΣΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ) και ταυτόχρονα δώσαμε μεγάλη προσοχή στο πως τα σεμινάρια που υποστηρίζουν μια θεατρική πράξη (ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ MAKE UP) θα μπορούσαν να γίνουν με το πρώτο σκέλος τους αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και πολύ αποτελεσματικό, ενώ το δεύτερο σκέλος τους να λάβει χώρα σε κανονικό θέατρο ΖΩΝΤΑΝΑ όταν οι καιροί το επιτρέψουν.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Βιωματικό Cyber Theatre on line με τον ΘΡΑΣΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ:

Συντονιστής: Θράσος Χριστόπουλος

Παρακολούθηση εξ αποστάσεως (Webinar)

Πρόγραμμα: αναμένεται

Διάρκεια: αναμένεται 

Έναρξη: αναμένεται

Αξία Σεμιναρίου: αναμένεται

Στόχος μία Web Βιωματική Virtual Performance 

Βιωματικό Θέατρο Κύκλος με στόχο την Web Παράσταση

Το θέατρο είναι η βασική και φυσική ενασχόληση του ανθρώπου, καθώς ελκύεται από το παιχνίδι ρόλων, κάτι που ασυνείδητα μαθαίνουμε κι εξασκούμε σ όλη μας τη ζωή.
Βαθύτερος στόχος του είναι η γνώση του εαυτού μας και η ανάπτυξη της δημιουργικής πλευράς του. Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο μάθησης των κοινωνικών δεξιοτήτων και διευκολύνει στην συναισθηματική εξέλιξη, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την επινόηση, την έκφραση, την φαντασία, τον λόγο, την φωνή και την σκέψη. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και βοηθά στην κατανόηση των δημιουργικών μέσων έκφρασης. Επίσης βοηθά στην κοινωνικοποίηση δια μέσου της ομάδας, με έναν βιωματικό και άμεσο τρόπο όπως ο σεβασμός και η αλληλοεπίδραση μεταξύ διαφορετικών προσωπικοτήτων, ιδεών και απόψεων. Αναπτύσσεται η ικανότητα της γρήγορης σκέψης, αλλά και της συγκέντρωσης καθώς ο συμμετέχων παρακολουθεί και ακούει τους συμπαίκτες του.

Βιωματικό Θέατρο & Βιωματική μελέτη ρόλου:

Μαθαίνουμε να προσαρμόζουμε Θεατρικούς Χαρακτήρες στην Προσωπικότητά μας και δεν μετατοπίζουμε την έρευνα στο τι ζητάει ο κάθε ρόλος αλλά στο τι ζητάμε εμείς από έναν ρόλο (όσο κλασσικός κι αν είναι) και πως εμείς μπορούμε να τον υιοθετήσουμε βάσει ιδιοσυγκρασίας και προσωπικής τοποθέτησης του Εγώ μας μέσα στο Είναι κάθε ρόλου.

O NEOΣ WEB ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ θα φέρει το “εκθέσιμο” αποτέλεσμα ως παραστασιακό υλικό μέσω ψηφιακών μέσων. Ο βιωματικός τρόπος προσέγγισης διαφορετικών χαρακτήρων και ρόλων, από όλα τα μέλη της ομάδας, οδηγεί σε μια διαδικασία αυτογνωσίας μέσα από ένα Work in Progress.

Για την μελέτη ρόλου υπάρχουν πολλές τεχνικές και μέθοδοι.
Ποιος, πού, πότε και πώς; Γνωρίζοντας την ηλικία και τον χαρακτήρα του ρόλου, τις επιρροές για την διαμόρφωση της προσωπικότητας, την κοινωνική του θέση, τις σχέσεις και τις αλληλοεπιδράσεις με το περιβάλλον του (τους υπόλοιπους χαρακτήρες και την κοινωνία).
Ο τόπος και ο χρόνος δράσης. Να μελετηθεί ο συγγραφέας και οι επιρροές του, τι γινόταν εκείνη την χρονική περίοδο στην χώρα και τελικά να κατανοήσει και να αγαπήσει τον χαρακτήρα. Να βρει αν “κουμπώνουν” και με πιο τρόπο οι προσωπικές του εμπειρίες-παραβολές, ποια κομμάτια της συναισθηματικής του μνήμης αφυπνίζονται, ποια είναι ωφέλιμα και πώς να τα ελέγξει.
Με αυτή τη μέθοδο του βιωματικού θεάτρου δοκιμάζει ο καθένας μας να ερευνήσει ποιο ρόλο κυρίως παίζει στην καθημερινότητά του και με πόσους και ποιους κατ’ εξοχήν ρόλους λειτουργεί; Να γνωρίσει και να κατανοήσει τις επιρροές των συμπεριφορών του και ποιες σκέψεις κρύβονται πίσω. Έτσι ώστε να αναγνωρίσουμε και αγαπήσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας και τελικά να γίνουμε ένα ξανά με εμάς! Όλη αυτή η εσωτερική διαδικασία, με την βοήθεια του θεάτρου και της τέχνης, κυλούν ομαλά, ανώδυνα και ευχάριστα.

Βιωματική μελέτη έργου και τελικό Digital Performing:

Ένα έργο κρύβει διάφορα μηνύματα. Διηγείται και εξιστορεί μια ιστορία. Η ομάδα που ενσαρκώνει τους χαρακτήρες και το έργο επί της Οθόνης, θα πρέπει να αφηγείται την ίδια ιστορία, κοιτώντας με την ίδια ματιά. Η ομάδα όσο κι αν αποτελείται από ένα σύνολο ηθοποιών, ο καθένας τους υπηρετεί έναν ρόλο (μονόλογος), στον οποίο ο καθένας φέρνει την δική του ενέργεια.
Ο βιωματικός τρόπος προσέγγισης του έργου, δουλεύεται μαζί με όλα τα μέλη της ομάδας, που όλοι παρακολουθούν τον εισηγητή να δουλεύει μεμονωμένα τον κάθε σπουδαστή επί της Οθόνης. Ο τόπος και ο χρόνος επιλέγεται με βάση το ιδιωτικό σκηνικό που δύναται να δείξει στην κάμερα ο κάθε συμμετέχων σε μια δεδομένη χρονικά στιγμή. Με αυτό τον τρόπο όλοι μαθαίνουν από όλους. Οι χαρακτήρες του έργου ζωντανεύουν, διαδοχικά και με ένα ανάλογο μοντάζ στις τελικές συναντήσεις και πρόβες το βίωμα και ο ρόλος ενώνονται σε μια Digital Παράσταση Συνόλου που αποτυπώνεται και μένει στα χέρια όλων ες αεί. Όταν τελικά το έργο θεωρηθεί ένα ολοκληρωμένο Digital Performing,  αυτό θα σημαίνει πως έχουν ανοίξει όλοι οι συμμετέχοντες περισσότερους δρόμους εντός τους , πατώντας σταθερά σε αυτές τις αρχές.

Και ας μην ξεχνάμε πως τις εποχές που μένουμε σπίτι είναι ίσως η ευκαιρία να μάθουμε λίγο καλύτερα αυτόν τον Μεγάλο Άγνωστο: τον εαυτό μας μέσα από τις αρχές του Ερευνητικού Θεάτρου που το Μικρό Πολυτεχνείο χρόνια τώρα υπηρετεί.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟ 12 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ WEB ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ.

Επίσης διοργανώνεται Υποκριτική Θεάτρου σε Web συνθήκες

Για το Web Pocket Theatre με την ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΑΥΛΟΥ

Ενημερωθείτε λεπτομερέστερα για τις web συναντήσεις και στο 2103252998.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ