ΚΩΔΙΚΕΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

 Η επινοημένη μικρή φόρμα (τα διηγήματα, οι νουβέλες, τα παραμύθια, τα θεατρικά μονόπρακτα) και πως θα εμβαθύνουμε με μια σπουδή στην καθαρή Μυθοπλασία.

Εισηγήτρια: Χριστίνα Οικονομίδου

Εισαγωγική Συνάντηση: Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Πρόγραμμα και Διάρκεια: 8 μαθήματα σε ώρες 18:30 έως 20:30

Αξία Σεμιναρίου: 200€ + ΦΠΑ

Διαθεσιμότητα: Αν προκύψουν δύο τμήματα θα είναι οκταμελή και οι ώρες τους θα είναι Α’ ΤΜΗΜΑ 18:30 – 20:30 και Β’ ΤΜΗΜΑ 21:00 – 23:00

Ο κύκλος «ΚΩΔΙΚΕΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ»(Webinar):

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την μυθοπλασία και την επινόηση ιστοριών και θα ήταν καλό να έχουν ασχοληθεί κατ’ ιδίαν ή σε ομάδα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, με τη γραφή.

Από το πρώτο μάθημα θα μπούμε στην επινοημένη μικρή φόρμα, (διηγήματα, νουβέλες, παραμύθια, μονόπρακτα) κοινώς μια σπουδή στην καθαρή Μυθοπλασία.

Ασφαλώς η αρμοδιότητα κάθε «γραφιά» είναι να εξιλεωθεί από το αμάρτημα της λευκής σελίδας, το οποίο και αυτονόητα είναι θανάσιμο σ’ ότι αφορά στην PERSONA του συγγραφέα που ο καθένας μας κρύβει μέσα του.

Στο παρόν σεμινάριο/εργαστήρι ανακατεύουμε ξανά την τράπουλα της αφήγησης κι επαναδιαπραγματευόμαστε τα βασικά συστατικά της (χρόνος, χώρος, μύθος, εστίαση) αλλά και τους τρόπους της (αστυνομικό, αυτοβιογραφία, ηθογραφία, ψυχογράφημα, κωμικό κ.λπ.) που θα μας βοηθήσουν να επινοήσουμε και να διαμορφώσουμε τους χαρακτήρες των ιστοριών μας, την πλοκή και το ύφος στα κείμενά μας.

Σε κάθε συνάντηση θα δίνεται μια σύντομη θεωρητική προσέγγιση με παραδείγματα και ασκήσεις που θα διευκολύνουν τους συμμετέχοντες στη δική τους συγγραφική κατάθεση. Για πρώτη φορά το σεμινάριο διοργανώνεται αποκλειστικά για το διαδίκτυο για κάθε φίλο και φίλη που έχουν την δέσμευση της απομακρυσμένης επικοινωνίας. Ωστόσο ο Διαδικτυακός Τόπος που πραγματοποιείται το σεμινάριο είναι υπερ-σύγχρονος με πολλές παροχές στους συμμετέχοντες.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ