Δημιουργική Γραφή: Κώδικες Μυθοπλασίας

seminario-dimiourgikis-grafis

ΚΩΔΙΚΕΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

 Η επινοημένη μικρή φόρμα (τα διηγήματα, οι νουβέλες, τα παραμύθια, τα θεατρικά μονόπρακτα) και πως θα εμβαθύνουμε με μια σπουδή στην καθαρή Μυθοπλασία. Το τμήμα μπορούν να παρακολουθήσουν και αρχάριοι που έχουνε προτίμηση στην συγγραφή επινοημένων ιστοριών, διηγημάτων και παραμυθιών.

Εισηγήτρια: Χριστίνα Οικονομίδου

Έναρξη: Αναμένεται από Ιανουάριο 2025

Ο κύκλος «ΚΩΔΙΚΕΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ»

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη μυθοπλασία και την επινόηση ιστοριών και θα ήταν καλό να έχουν ασχοληθεί κατ’ ιδίαν ή σε ομάδα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, με τη γραφή.

Από το πρώτο μάθημα θα μπούμε στην επινοημένη μικρή φόρμα, (διηγήματα, νουβέλες, παραμύθια, μονόπρακτα) κοινώς μια σπουδή στην καθαρή Μυθοπλασία.

Ασφαλώς η αρμοδιότητα κάθε «γραφιά» είναι να εξιλεωθεί από το αμάρτημα της λευκής σελίδας, το οποίο και αυτονόητα είναι θανάσιμο σ’ ότι αφορά στην PERSONA του συγγραφέα που ο καθένας μας κρύβει μέσα του.

Στο παρόν σεμινάριο/εργαστήρι ανακατεύουμε ξανά την τράπουλα της αφήγησης κι επαναδιαπραγματευόμαστε τα βασικά συστατικά της (χρόνος, χώρος, μύθος, εστίαση) αλλά και τους τρόπους της (αστυνομικό, αυτοβιογραφία, ηθογραφία, ψυχογράφημα, κωμικό κ.λ.π.) που θα μας βοηθήσουν να επινοήσουμε και να διαμορφώσουμε τους χαρακτήρες των ιστοριών μας, την πλοκή και το ύφος στα κείμενά μας.

Σε κάθε συνάντηση θα δίνεται μια σύντομη θεωρητική προσέγγιση με παραδείγματα και ασκήσεις που θα διευκολύνουν τους συμμετέχοντες στη δική τους συγγραφική κατάθεση. Το σεμινάριο διοργανώνεται αποκλειστικά για το διαδίκτυο για κάθε φίλο και φίλη που έχουν τη δέσμευση της απομακρυσμένης επικοινωνίας. Ωστόσο, ο Διαδικτυακός Τόπος που πραγματοποιείται το σεμινάριο είναι υπερσύγχρονος με πολλές παροχές στους συμμετέχοντες.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα, σας ευχαριστούμε.