Επιδραστική Γραφή – Ο Ήρωας στη Μυθοπλασία

seminario-epidrastikis-grafis

Το Μικρό Πολυτεχνείο μέσα στον ευρύτερο τομέα της Αφηγηματολογίας που υποστηρίζει εδώ και δεκαετίες προτείνει ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής γύρω από το χτίσιμο του Επιδραστικού Ήρωα. Του επινοημένου δηλαδή χαρακτήρα που κινεί μια πλοκή, μια ιστορία με τρόπο τέτοιο ώστε γύρω του να φιλοτεχνείται μια τοιχογραφία παράλληλων ηρώων που να επιδρούν ψυχοδυναμικά στην εξέλιξή του και να κατακτούν ξεχωριστές θέσεις στην καρδιά κάθε αναγνώστη που αναζητά σημεία ταύτισης με τους χαρακτήρες των ιστοριών που διαβάζει.

Εισηγητής: Φώτης Βλαστός

Εισαγωγικό μάθημα: 12/10/2023

Διάρκεια: 8 δια ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις

Πρόγραμμα: Κάθε δεύτερη Πέμπτη, 21:00 – 23:30

Κόστος: 250€ + ΦΠΑ

Ο ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ
Τρεις θεμελιώδεις άξονες προσέγγισης του αντικειμένου
• Πώς δημιουργούμε ήρωες ικανούς να αλληλεπιδράσουν παράγοντας θερμότητα και συναρπαστικές πλοκές;
• Πώς μεταγγίζουμε θεωρίες, αφηρημένες ιδέες και πραγματολογικά στοιχεία σ’ έναν αφηγηματικό ήρωα με «μυθοπλαστική σάρκα»;
• Πώς προικίζουμε έναν ήρωα με ιδιότητες που θα κάνουν τον συγγραφέα του να τον ακολουθήσει ενθουσιασμένος μέχρι το τέλος της αφηγηματικής διαδρομής;
Τα 7 + 1 μαθήματα του Φώτη Βλαστού θα στηριχτούν σε ένα μυθοπλαστικό σύμπαν που μας παρέχει την απαραίτητη εργαλειοθήκη «κατασκευής» χαρακτήρων με ψυχή, σάρκα και οστά που θα μπορέσουν να κάνουν τις ιστορίες που θα συντάσσονται από τους συμμετέχοντες να απογειωθούν.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ