Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου

seminario-eikonografisis-paidikou-vivliou

Το Εργαστήριο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου απασχολείται με την τεχνική της αφήγησης μιας ιστορίας μέσω εικόνων, έτσι ώστε ακόμη και ένα μικρό παιδί, μέσω των εικόνων και μόνο, να μπορεί να “διαβάσει” το παραμύθι.

Εισηγήτρια: Ελευθερία Ντέλλα

Συνάντηση γνωριμίας: 25/10/2023

Έναρξη: 13/12/2023

Πρόγραμμα: Κάθε Τετάρτη, ώρα: 18:15 – 20:15

Διάρκεια: 10 δια ζώσης μαθήματα

Κόστος: 220€ + ΦΠΑ (ενημερωθείτε για διαθεσιμότητα θέσεων στο 2103252998)

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι οι ενδιαφερόμενοι να καταφέρουν να εικονογραφήσουν ένα παραμύθι, με τον δικό τους τρόπο και στιλ. Να εισέλθουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών, να γνωρίσουν τους κανόνες και τις τεχνικές τους και να πειραματιστούν. Να ταξιδέψουν μαζί με τους ήρωες, να τους κατανοήσουν, να γνωρίσουν τα μέρη όπου ζουν, έτσι ώστε να πάψουν να είναι απλά χάρτινα σκίτσα. Μόνο έτσι οι αναγνώστες μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους και να τους αγαπήσουν.

Όπως και στον κινηματογράφο έτσι και στην εικονογράφηση διαδραματίζεται μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Εμείς λοιπόν καλούμαστε να αφηγηθούμε την ιστορία αυτή με εικόνες, έτσι ώστε ακόμη και ένα μικρό παιδί, μέσω των εικόνων και μόνο, να μπορεί να “διαβάσει” το παραμύθι.

Η ύλη του Εργαστηρίου

Όλα στοχεύουν στην απόδοση μιας ιστορίας με εικόνες

Ανάγνωση παραμυθιών, μελέτη σε κλασικούς και σύγχρονους εικονογράφους, επιλογή παραμυθιού και βασικών εικόνων. Ανατομία, εκφράσεις και σκιαγράφηση χαρακτήρων. Προοπτική, σκηνοθεσία και story board. Χρώμα, υλικά, τεχνικές. Μετατροπή story board σε τελικές εικόνες. Ζωντανεύουμε τις εικόνες μας με χρώμα και ολοκληρώνουμε το παραμύθι μας.

Σε ποιους απευθύνεται το Εργαστήριο;

Με έναν μαγικό τρόπο αυτό το σεμινάριο δεν επιβάλει να είναι κανείς εικαστικός ή να πιάνουν τα χέρια του… Ακόμη και κάποιος που δεν έχει μάθει να ζωγραφίζει κι έχει μείνει στα σκαριφήματα που έκανε όταν ζωγράφιζε σαν παιδί, μπορεί να το παρακολουθήσει γιατί η τέχνη ενός εικονγράφου απλώνεται από την Αγιογραφία μέχρι το κολλάζ κι από την χαρτοκοπτική μέχρι την σινική μελάνη… Ευκτέο να συμμετέχουν εικαστικοί που θα νοηματοδοτήσουν διαφορετικά την τεχνική και την εμπειρία τους, αλλά πολύτιμο να είναι μαζί μας και αρχάριοι στον εικαστικό τομέα που μαζί θα επινοήσουμε τρόπους μια εικονογράφηση να έχει εναλλακτικό χαρακτήρα και να παραμένει πολύ εμπνευσμένη.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ