Ιστορίες Bonsai Στον Ήλιο

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΙΣΤΟΡΙΕΣ BONSAI ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Σάββατο 11/5/2019 «Ιστορίες bonsai στον ήλιο με το Θράσο Καμινάκη»

Σε ένα σπίτι μεσημβρινό, που κοιτάζει την θάλασσα κάτω από τον φωτεινό πρωινό και εσπερινό αττικό ουρανό, κι από ψηλά, σε λόφο που ανασαίνει ανάμεσα στο Λαγονήσι και τα Καλύβια Θορικού γίνεται τόπος διεξαγωγής ενός αυτοτελούς ολοήμερου σεμιναρίου λογοτεχνικής γραφής με δάσκαλο τον Θράσο Καμινάκη, από το Μικρό Πολυτεχνείο.

Κατά την διάρκεια της ημέρας οι ανέσεις που το σπίτι προσφέρει δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να χαρούν τον καφέ και το τσάι τους πλάι στην πισίνα, να βουτήξουν σε αυτήν αν το θέλουν, να γευματίσουν σε ένα Finger Food Buffet μετά από το πρώτο δίωρο μάθημα, να ξεκουραστούν γράφοντας την άσκηση που ο δάσκαλος θα βάλει αφήνοντας έναν επαρκή χρόνο ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο δίωρο του μαθήματος, να ενωθούν και πάλι όλοι μαζί σαν ομάδα την ώρα του δειλινού και να ολοκληρώσουν με ένα δεύτερο δίωρο την δημιουργική διαδικασία της γραφής ιστοριών σε ομάδα, πριν αναχωρήσουν για την βραδινή τους σαββατιάτικη έξοδο πίσω στην πόλη ή στα στέκια ψυχαγωγίας της περιοχής.

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες απαντήσεις που αντιστοιχούν σε κλασικές απορίες όταν κανείς μπαίνει στην διαδικασία να απολαύσει μια ανάλογη εμπειρία.

ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Μήπως ήρθε η ώρα να βγούμε στον ήλιο με ένα τρόπο πιο δημιουργικό απ’ ότι συνήθως;

Nαι! Γιατί ο ήλιος δίνει έμπνευση κι όταν μεσουρανεί κι όταν δύει.

Μήπως ήρθε η ώρα να γράψουμε τις δικές μας μικρές (bonsai) ιστορίες κάτω από τον αττικό ουρανό και να τις δούμε να βγαίνουν στο φως χωρίς να φοβούνται μην καούν;

Ναι! Γιατί αυτή τη φορά ο Θράσος Καμινάκης θα μας προσφέρει ένα ολοήμερο σεμινάριο γραφής σε μία φιλόξενη αγροικία με θέα στο Σαρωνικό και με την βρβαιότητα πως καθένας μας μπορεί να έχει μια ωραία ιστορία να αφηγηθεί αλλά του λείπει ο τρόπος και ο λόγος για να αποφασίσει να το κάνει και να το μοιραστεί με άλλους που το θέλουν εξίσου.

Για να συμμετέχω πρέπει να είμαι εξασκημένος ή μπορεί να είναι η πρώτη μου φορά;

Ακόμα κι αν έχεις αφήσει την σχέση σου με την γραφή στις τελευταίες τάξεις του σχολείου, τότε που έγραφες εκθέσεις για τις εξετάσεις να νοιώθεις πως αυτή η εμπειρία είναι και για σένα χρήσιμη και πως η έμπνευση, το μόνο που ζητά είναι μια αφορμή για να σε ξαναβρεί.

Σας περιμένουμε σε αυτήν την ηλιοφώτιστη εξόρμηση γραφής.

Πότε : από τις 10.00 μέχρι τις 20.00 (10 ώρες) το Σάββατο 11/5/2019

Πού : The Olive Grove Country House, ανάμεσα στο Λαγονήσι και τα Καλύβια Θορικού.

Κρατήσεις: 6973244070 (Λάμπρος), 6977216276 (Φωτεινή) , 6937100641 (Θράσος), όπου ενημερώνεστε και για το πολύ φιλικό κόστος συμμετοχής που συνδέεται μόνο με την φιλοξενία και το γεύμα και όχι με το σεμινάριο που έχει τον χαρακτήρα “συμμετοχή με προαιρετική και ελεύθερη συνεισφορά”. Επίσης μπορείτε να συνοδεύεστε από άτομο που ενώ δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το μάθημα θα ήταν ευτυχές να είναι παρόν στην όλη διαδικασία και να χαρεί της ανέσεις του Olive Grove Country House. Απλά είναι απαραίτητο να ενημερώσετε γι’ αυτό στο 6973244070 τον Λάμπρο ή στο 6977216276 την Φωτεινή για να επιμεληθούν τα δέοντα σχετικά με το γεύμα και την φιλοξενία.

Σας περιμένουμε!