Μουσικό Φεστιβάλ: Νέοι Στιχουργοί στο Φως

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το Μικρό Πολυτεχνείο και ο 105.5 στο Κόκκινο παρουσιάζουν τη συναυλία

Νέοι Στιχουργοί Στο Φως
(4η Συναυλία)

Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Σκηνή UpStage Ώρα 21:00

Για ακόμη μια χρονιά έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε την εκδήλωση του Μικρού Πολυτεχνίου “Νέοι Στιχουρχοι Στο Φως”. Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους νέους κι ελπιδοφόρους δημιουργούς να ζωντανεύουν τον λόγο τους μέσα από γνώριμες αλλά και νεοερχόμενες φωνές.

«Το Μικρό Πολυτεχνείο με ψυχή του τον Θράσο Καμινάκη παραμένει σταθερά ένα ευρύχωρο φυτώριο νέων δημιουργών. Οι παλιοί σπουδαστές μας και πάντα συνοδοιπόροι ήδη έχουν παρουσία στο Ελληνικό τραγούδι. Τους είδαμε να διακρίνονται στους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης , να επιλέγονται από τη Μικρή Άρκτο για τις νέες τις παραγωγές ενώ τα τραγούδια τους μπορεί ήδη να τα έχετε ακούσει στο ραδιόφωνο ή το διαδίκτυο. Ο ραδιοφωνικός σταθμός 105.5 στο Κόκκινο στηρίζει σταθερά την καλλιτεχνική δημιουργία με συνέργειες με το Εθνικό θέατρο το Θέατρο Τέχνης το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λ. Βογιατζή κ.α. με εκδόσεις βιβλίων και cd. Σε μια εποχή που η χώρα μετράει πληγές η προσπάθεια να στηριχτούν και να ενθαρρυνθούν νέοι δημιουργοί να αρθρώσουν και να ορθώσουν λόγο είναι επιτακτική. Πόσο μάλλον όταν ενώνονται δυνάμεις για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός. Στα πρώτα βήματα των στιχουργών πολύτιμη ήταν η παρουσία της Δήμητρας Γαλάνη ενώ πρόσφατα καλωσορίσαμε στο Μικρό Πολυτεχνείο τον Γιώργο Ανδρέου που γνώρισε τη δουλειά των σπουδαστών μέσα από την πρώτη μας συναυλία , και πρόσφατα τον Κώστα Φασουλά και τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Το ελληνικό τραγούδι είναι ισχυρός δεσμός ανάμεσά μας και κάθε νέα φωνή που προστίθεται πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας , τη δυνατότητά μας να εμπνευστούμε και να στηριχτούμε , να προχωρήσουμε. Σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε και να ενωθούμε.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνθέτες που για άλλη μια φορά αγκάλιασαν το υλικό των νέων στιχουργών , τον Αλέξανδρο Γερασίμου που βοήθησε στην οργάνωση και τους μουσικούς που θα παίξουν αφιλοκερδώς στη συναυλία μας.»

Φωτεινή Λαμπρίδη

1. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΝΤΡΟΥΠΙ – Πάνος Αντωνάτος – Λεωνίδας Μαριδάκης

2. ΚΡΥΦΤΟ – Γλυκερία Χρονοπούλου – Περικλής Μπισκίνης

3. ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ – Ελευθερία Παναγάκου – Βασιλική Καρακώστα

4. ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ – Αγγελική Καραπάνου – Γιώργος Αλτής

5. ΑΦΕΝΤΗΣ ΘΕΟΣ – Μανόλης Τσιλιβακος – Δημήτρης Μαραμής

6. ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ – Πατεράκη Μάγια – Αρετή Κοκκίνου

7. ΔΥΟ ΛΙΜΝΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ Βάσω Ανδρουλιδάκη – Αργύρης Λουλατζης

8. ΗΛΕΚΤΡΑ – Νάντια Δουλαβέρα – Ευτυχία Μητρίτσα

9. ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ – Δέσποινα Σιμάκη – Μάλαμας Πέτρος

10. ΧΡΟΝΟΒΑΤΗΣ – Ρίζου Χαρά – Σαλταγιάννης Βασίλης

11. ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ – Ουρανία Πατέλη – Απόστολος Ρίζος

12. ΠΟΛΥΜΝΙΑ / ΘΕΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ Κέλυ Αλεφάντου – Μπουσουνης Δημητρης

Φιλική συμμετοχή: Γιώργος Κούτσικας

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Σκηνή UpStage
Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη,
www.gialino.gr |[email protected]
T. 210 9315600

Ωρα έναρξης 21:00

Τιμές:
10€ είσοδος με ποτό
40€ η φιάλη κρασί ανά 2 άτομα
80€ η φιάλη whiskey/vodka ανά 4 άτομα