Πρακτικό Σεμινάριο Δερματοτεχνίας για αρχάριους

seminario-dermatotexnias

Πολλά χρηστικά αντικείμενα (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια, θήκες καπνού) μπορούν να παραχθούν από το δέρμα με τις άπειρες δυνατότητες επεξεργασίας του. Το εργαστήριο Δερματοτεχνίας παρουσιάζει τις τεχνικές, τον εξοπλισμό σε εργαλεία και τις βασικές μορφές που μπορεί να πάρει το δέρμα, μέσα από επί τόπου κατασκευές χειροποίητων χρηστικών αντικειμένων.

Εισηγήτρια: Αργυρώ Σεϊρανίδη

Ανοιχτό μάθημα γνωριμίας: 14/3/2024

Έναρξη: 21/3/2024

Πρόγραμμα: κάθε Πέμπτη, 18:00 – 21:00

Διάρκεια: 6 δια ζώσης συναντήσεις

Κόστος: 240€ + ΦΠΑ

Σημείωση:
Στη συνάντηση γνωριμίας θα ενημερωθείτε αναλυτικά για τα υλικά που χρειάζονται. Τα εργαλεία θα αναλάβει να προμηθεύσει η εισηγήτρια (με έξτρα κόστος) στους συμμετέχοντες και η εργαλειοθήκη θα ανήκει πλέον σε κάθε μαθητή.

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο
Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα μάθουμε:
1. Τη φύση και τον χαρακτήρα των πρώτων υλών μας και το πατρόν δερματοτεχνίας και πώς να το χρησιμοποιούμε
2. Τα εργαλεία μας και πώς να τα χρησιμοποιούμε με πρακτική σε δεξιοτεχνίες
3. Πώς γίνεται η κοπή και η διάνοιξη οπών πάνω στο δέρμα
4. Πώς περιποιούμαστε τις άκρες του δέρματος (φινιρίσματα)
5. Πώς πετυχαίνουμε την ίσια ραφή στο χέρι με χρήση δύο βελονών
6. Θα εξασκηθούμε κατασκευάζοντας, σημαδεύοντας, κόβοντας, ράβοντας και πραγματοποιώντας φινιρίσματα σε: θήκη καπνού, μικρό φάκελο, θήκη γυαλιών, πορτοφόλι χαρτονομισμάτων και καρτών, τσαντάκι καρπού

Λίγα Λόγια για την Εισηγήτρια
Η Αργυρώ από μικρή αγαπούσε τη Ζωγραφική και τις χειροτεχνίες. Ασχολήθηκε με διάφορες τεχνικές μέχρι που μπήκε στη ζωή της το Δέρμα. Παρακολούθησε μαθήματα δερματοτεχνίας και αφιέρωσε χρόνια σε πειραματισμούς κατασκευάζοντας τα πρώτα της δερμάτινα. Δέκα χρόνια μετά, το δέρμα παραμένει ένα υλικό που την εκπλήσσει ακατάπαυστα. Παίρνει την απόφαση να μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες με άλλους και το Μικρό Πολυτεχνείο την υποδέχεται με προοπτική τα μαθήματα δερματοτεχνίας για αρχαρίους να βρουν πολλούς λάτρεις και να αγαπηθούν μέσα από τη σχέση που θα αναπτύξει με το δέρμα ο κάθε συμμετέχων και τα καλλιτεχνικά αποτελέσματα που θα έρθουν στο φως από κάθε εκπαιδευόμενο στην τέχνη του δέρματος.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ