Πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους μαθητές γραφής

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το Μικρό Πολυτεχνείο και οι Εισηγητές των τμημάτων Γραφής σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην Ανοιξιάτικη Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης 21/3, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Την Τρίτη 21/3 θα γίνει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο η παρουσίαση του cd “Νέοι Στιχουργοί Στο Φως” του τμήματος στιχουργικής του Θράσου Καμινάκη και της Φωτεινής Λαμπρίδη με επιμέλεια παραγωγής Άγγελου Σφακιανάκη, παραγωγή Μικρός Ήρως.

Συγχρόνως εσείς όλοι οι μαθητές της δημιουργικής γραφής θα γράψετε μια άσκηση, μάξιμουμ μιας ηλεκτρονικής σελίδας, με θέμα “Το σπιράλ του χρόνου”.

Το Μικρό Πολυτεχνείο καλεί όποιον θέλει να συμμετέχει, και δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά όποιος το κάνει θα πρέπει να έχει στείλει το κείμενο του μέχρι και τις 14/3 στο [email protected]

Τα κείμενα αυτά θα προβληθούν σε διαπόραμα μαζί με φωτογραφίες μέσα από τις αίθουσες εν ώρα δράσης των τμημάτων γραφής, στο διάλειμμα της μουσικής βραδιάς.

Εκείνη την βραδιά θα προβάλουμε λίγο απ την ζωή της γραφής στο Μικρό Πολυτεχνείο. Ετοιμάζουμε με την δίκη σας βοήθεια μια μουσική βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.

ΝΕΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΟ ΦΩΣ

Χρόνια τώρα (2007) το Μικρό Πολυτεχνείο καλλιεργεί τις δυνατότητες και τις ικανότητες νέων στιχουργών για να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τους δημιουργικούς τους ορίζοντες. Στην πορεία αυτή , συνεργάτες επιμελητές της στιχουργικής ήταν στο πρόσφατο παρελθόν, η Δήμητρα Γαλάνη , ο Θοδωρής Κοτονιάς , ο Κώστας Χατζόπουλος , ο Απόστολος Καλτσάς κα.
Φέτος με την παρουσίαση των τραγουδιών που προέκυψαν από τα σεμινάρια στιχουργικής με επιμελήτρια την Φωτεινή Λαμπρίδη στο Γυάλινο UP STAGE , ο Άγγελος Σφακιανάκης πήρε την πρωτοβουλία και ηχογράφησε 22 πρωτότυπα τραγούδια από όλες τις συναυλίες παρουσιάσεις του Μικρού Πολυτεχνείου και δημιούργησε μια ανθολογία με τίτλο «Νέοι στιχουργοί στο φως». Οι στίχοι δόθηκαν σε διακεκριμένους συνθέτες της νεώτερης γενιάς , συνοδοιπόρους στην αγωνία για την ποιότητα και την αλήθεια του σύγχρονου τραγουδιού . Τα τραγούδια που δημιουργήθηκαν και περιλαμβάνονται σε αυτό το «Τετράδιο-cd» είναι ευαίσθητα , τολμηρά και ανατρεπτικά

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων