Σεμινάριο Ορθοφωνίας Προχωρημένων για την Αγωγή του Προφορικού Λόγου 

Η ομιλία είναι η κορυφαία ανθρώπινη λειτουργία για να αρθρώνονται και να αποδίδονται οι σκέψεις με σωστό επικοινωνιακό τρόπο. Η ορθή προφορά, η αναπνοή και ο χρωματισμός των εκφράσεων είναι τα απόλυτα επικοινωνιακά εργαλεία.

Εισηγήτρια: Ανδρομάχη Δαυλού

Πρόγραμμα: Κάθε Τρίτη 21:30-22:30 

Διάρκεια: 12 Συναντήσεις με έναρξη 05.02.2019

Δυνατότητα Ένταξης: Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Λίγα λόγια για το μάθημα: 

Στα Σεμινάρια, οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν σε ασκήσεις έκφρασης, ήχων, τοποθέτησης συμφώνων και φωνηέντων, ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής και στάσεις σώματος ώστε να αποκτηθεί, να αξιοποιηθεί και να τελειοποιηθεί η εκφορά του λόγου τους.

Το Σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι εκείνοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό και ασχολούνται με την εκφορά και απόδοση του λόγου με στόχο την επικοινωνία. Απευθύνεται ωστόσο σε προχωρημένους μαθητές (Β’ Κύκλος), σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, εκφωνητές, τραγουδιστές, performers, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, πολιτικούς, διαφημιστές αλλά και όλους εκείνους που ασχολούνται με τα ΜΜΕ, ραδιόφωνο, τηλεόραση αλλά και με τις μεταγλωττίσεις, το θέατρο και γενικά την ανθρώπινη επικοινωνία. Δεν εξαιρούνται βέβαια και εκείνοι που μιλούν πολύ!

Στον κύκλο αυτό θα δοθεί έμφαση στις τονικότητες του Λόγου μας, την έντασή του σε σχέση με την καθαρότητά του και στις πολλαπλές δυνατότητες χρωματισμού του λόγου μας μέσα από κείμενα του διεθνούς ρεπερτορίου. Η ψυχολογία της φωνής μας είναι συχνά το κλειδί για να βελτιώσουμε μια σειρά από ατέλειες και δυσλειτουργίες που αφορούν στην καθημερινότητά μας.